VAD ANVÄNDER JAG FÖR BAKGRUNDER?

Fototips

Bra ljus vid fotografering är en viktigt punkt men något som jag också tycker är viktigt är bakgrunden i bilden. Hur hittar man en bra bakgrund? Jo det är väldigt enkelt faktiskt och det behöver inte vara dyrt. Vill dela med mig av några förslag och idéer på bakgrunder som man kan ha bakom sitt motiv.

98% av mina bilder har ett eller flera pappersark bakom sig. Enkelt och väldigt billigt att köpa in för att skapa bättre bilder. Första bilden är egentligen fotograferat med röd bakgrund men färgen blev ändrad i efterbehandlingen. Men det är enklare att fotografera mot rätt färg från början.

Stenskivor har blivit en ny favorit för mig men tyvärr väldigt dyra och inte lika lätt att arbeta med eftersom dem är tunga. Men är man utomhus och hittar en betong bänk, mark eller vägg så funkar det lika bra. Har själv tagit många bilder på en betong bänk. Använder även fönsterkanter för mindre saker.

Sidentyg behöver inte vara dyrt och väldigt enkelt att jobba med. Ska man fotografera små saker räcker det med en liten slaskbit man kan hitta för några kronor bara.

Ytterligare mer tyg och här vill jag påpeka att det är samma tyg på alla bilder men olika redigeringar. Bilderna är även fotograferade i dagsljus vilket blir så vackert, man behöver inte alltid ha blixt/studioljus. Man kan även leka med träskivor som oftast burkar vara billiga.

Här har vi en blandad kompott för att ni ska få ett större utbud på vad man kan använda sig av när man är hemma och ej vill köpa något. Första bilden är fotograferad mot min tv-bänk, andra bilden är tyg som bakgrund och tredje bilden är ett vitt bord. Allt detta kanske just du har hemma?

Första bilden är tagen på ett soffbord, andra bilden är ett pappersark och tredje består av ett omslagspapper som man brukar hitta i alla sina paket man beställt. Man kan använda sig av presentpapper, dekorplast eller varför inte ditt golv, en bordsyta eller leta bakgrunder utomhus. Det finns mängder med förslag på bakgrunder så det gäller att börja granska vad man har runt omkring sig och helt plötsligt kan man hitta en snygg bakgrund.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Alltså om jag någon gång kommer på någon produkt eller liknande så kommer jag ringa dig PÅ DIREKTEN haha ❤️ Du är sinnessjukt duktig???? Vill bara sitta och kolla på bilderna om och om igen för att dem är så fina och perfekta??? Älskar!!!!! ❤️❤️
nouw.com/happym
johnssons
johnssons,
Kul och intressant inlägg att läsa!<3
nouw.com/johnssons
Hilma
Hilma,
Så himla bra tips! Jag tycker det är assvårt att hitta bra bakgrunder i vardagen. Brukar ofta använda något tyg eller nånting 😃 Kram <3
nouw.com/hilma
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh wow, älskar det här! Att det kan vara så himla enkelt att få till såna fantastiska bakgrunder, det visste jag inte. Tusen tack för dessa tips vännen, har sparat detta inlägg nu. Skulle du kunna göra fler såna här slags tips? Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
beattriicee
beattriicee,
Ja det är enkelt om man har rätt bakgrund och rätt ljust. Då funkar det att få bra bilder. Tack själv hjärtat och absolut kommer det bli flera av dessa inlägg, ska visa lite hur jag gör men behöver först ha min lägenhet (den håller på att målas om) 😂
nouw.com/beattriicee
Desireekujala
Desireekujala,
Såå bra inlägg!! Sidentyg blir så himla snyggt som bakgrund 😃 <3
nouw.com/desireekujala
lifeofkile
lifeofkile,
Dessa bilder är så galet fina!!!😍
nouw.com/lifeofkile
Popprinsessan
Popprinsessan,
Å vilka bra tips! Uppskattar verkligen fototip!
nouw.com/popprinsessan
simplyalice
simplyalice,
Så fina bilder!! och bra tips!
nouw.com/simplyalice
fiaberggren
fiaberggren,
Såå fantastiska tips, och wow vilka bilder!!
nouw.com/fiaberggren
lisaoberg
lisaoberg,
Så bra tips!!
nouw.com/lisaoberg