Tummen var min bästa vän

Vem var jag som liten? Vad gjorde jag? Vilka minnen kommer jag ihåg? Hur var jag som person? Älskar att sätta mig ner bland mina fotoalbum och bara drömma mig tillbaka. Gillar verkligen att titta tillbaka på barndomen och jag är nog långt ifrån ensam om den saken. Ett inlägg om min barndom finns redan publicerat, här kommer mitt andra inlägg!

Jag, min lillebror, min storasyster, min storebror.

Om någon frågar mig vart jag växte upp säger jag alltid Rone som ligger på södra Gotland. För att vara mer exakt är det på sydöstra delen av ön, men ingen idé att göra det krångligare än vad det redan är. Men om man ska vara helt ärlig så är jag inte uppväxt i Rone utan är uppväxt i Visby. Bodde i Visby tre år som liten innan vi valde att flytta till Rone direkt efter att min lillebror kom till världen. Området vi bodde i hade 10 olika lägenheter, en stor tvättstuga och väldigt stora områden till att springa runt och leka på. Det bästa var också att vi hade mängder med gömställen eftersom varje lägenhet hade egna förråd och tvättstugan låg på ett perfekt ställe. Den här bilden är tagen precis utanför våran dörr några månader efter vi flyttade ut till landet. Se bara trappan som vi satt på, hur bra gömställe var inte det? Speciellt på kvällen!

Vi hade inte världens bästa utrustning men vi var väldigt fyndiga på att skapa egna sätt att leka på. Vi hade kortsidorna på förråden som fotbollsmål, vi cyklade runt tvättstugan som att det var en riktig väg, vi hade även en insväng där vi kunde tanka våra cyklar, vi hade en plan för att spela kubb eller tälta på, vi hade en kulle som vi kunde åka pulka i under vinterhalvåret och vi hade dem bästa platserna för att gömma sig när man lekte bollen på burken. Vi hittade alltid på saker utan att ha en lekpark.

Min lillasyster, jag och en kompis som hänger i vårt gamla kök. Älskar telefonen man hade!

Här står vi och gräver för fullt för att få upp mask till våran fisketur som vi skulle iväg på.Vi åkte ofta till Ronehamn där vi badade och fiskade.

Tror alla mina syskon har kunnat sovit på osköna ställen som barn men jag måste varit expert på osköna ställen. Både i en kattsäng, på en köksstol, på en trapp och massor av andra osköna ställen. Men något jag gärna gjorde för att somna gott var att stoppa in tummen i munnen. Jag hade tummen i munnen så fort jag var hemma, ibland i skolan men vid äldre ålder fick jag begränsa mig. Testade alla olika knep för att sluta men jag hittade alltid tillbaka på ett eller annat sätt. Jag var omöjlig med tummen och mina tänder fick ta smällen!

Jag, min lillebror, min storebror och min storasyster som sitter på våran favorit trappa!

Midsommar 2006

1998 var vi och campade på Liseberg. Utflykter var en av dem bästa sakerna som vi gjorde som familj!

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar