Saker jag lärt mig via bloggen!

Bloggen

Något jag kan tänka på väldigt ofta är vad jag lärt mig genom att starta upp en blogg, har jag lärt mig något eller har det bara varit ett tidsfördriv? Under 12 år har jag lärt mig saker som jag inte hade kunnat räknat med eller föreställt mig. Tänkte dela med mig av några saker som jag lärt mig genom bloggen men det är långt ifrån allt jag lärt mig!


PAUS EN ELLER FLERA DAGAR ÄR OKEJ

En paus ifrån bloggen är mer än okej, kom aldrig med en ursäkt varför bloggen fått lida för vi förstår att våran vardag utanför bloggen går vidare och saker kommer emellan vilket är helt normalt faktiskt. När jag började trodde jag att det var ”fel” att ta en paus. Det är inte ett krav att blogga varje dag för någon, inte ens för dem som lever på bloggen. Det finns ingen mening med att kasta ut inlägg bara för att, har man inget att skriva om så hoppa över en dag eller flera. Det ska vara roligt att blogga.

VIKTEN AV ATT SKATTA PÅ SAMARBETEN

Tyvärr är det här en punkt som många slarvar på trots bra information om ämnet. När jag startade bloggen kunde jag aldrig föreställa mig att jag skulle ha ett samarbete med ett företag men med tiden kom det in samarbeten vilket jag än idag gillar att göra men bara med rätt företag. Vill inte tjäna pengar eller tips som företag jag inte tycker om. Förutom hur viktigt det är att markera sitt inlägg att det är ett samarbete så har jag fått lära mig vikten av att man ska skatta på sina samarbeten. För 12 år sedan var det inte lika tydligt att man ska skatta på gratisprodukter men nu finns det ingen ursäkt. Får du en produkt? Du ska skatta. Får du pengar? Du ska skatta. Det finns vissa företag som skattar åt dig men det är något du måste kolla upp, ta inte föregivet att dem gör åt dig. Har du inte koll på att man ska skatta på samarbeten så behöver du läsa om det för det är så viktigt att göra rätt med samarbete. Hade kunnat gjort ett helt inlägg om samarbete, är det intressant?

BLOGGLIVET ÄR INTE PERFEKT

Vet inte i vilken värld jag befann mig i när jag startade bloggen men jag fick för mig att allt var perfekt. Inget kunde hända och alla som hade en blogg hade ett grymt liv oavsett antal besökare. Men nej, blogglivet är inte helt perfekt och ingen lever ett perfekt liv även hur underbart det än låter. Precis som sociala medier, allt är inte perfekt så tro aldrig det.

HUR MAN KODAR, VAD ÄR HTLM?

Tidigare när min blogg låg på en annan plattform så kodade jag hela min blogg, hade en grundmall till design men när något skulle ändras så var jag tvungen att koda bloggen. Att lära sig HTLM var inte något som jag hade räknat med, men jag hade inget val för det var inte lika lätt att trycka på en knappt och allt löste sig. Ville man ha en unik och fin design så var det bara att koda själv eller betala någon för hjälp. Tur fanns det några guider på ett ungefär men mycket handlade att gissa sig fram. Här kan man enkelt ändra bloggen utan att behöva koda men jag är så tacksam att jag fick lära mig HTLM.

PLANERING ÄR NYKELN

Skäms nästan när jag kollar tillbaka till i mitt arkiv, planering var något jag inte hade förstått mig på. Som ni kanske vet började jag att blogga för mina vänner men när flera började läsa min blogg ville jag självklart göra bloggen till något bättre så började jag inse att man inte bara kan kasta ut 2-10 inlägg per dag. Man måste planera inlägg och ha en tanke bakom varje inlägg för bästa resultat. Planering skapar en röd tråd, bra kvalitè och framför allt inlägg utan slarv. Många av mina inlägg kan ta veckor eller dagar att skapa, det innebär att jag planerar mina inlägg i många dagar också.

KONTAKTEN MED LÄSARNA

När bloggen startades handlade det om att få hög statistik och många kommentarer men som tur ändrades det ganska snabbt in i min bloggkarriär. Kontakten med mina besökare och läsare blir bara viktigare med tiden. Vill lära känna alla och ha en bra kontakt med mina läsare där jag även supportar genuint. Det blir så mycket roligare när man har bra kontakt med sina läsare så jag är tacksam att jag lärt mig att inte bara tänka på statistik utan vikten av att har bra kontakt med sina läsare.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Superbra inlägg! 😊 ett inlägg om samarbeten skulle nog vara uppskattat av många och väldigt lärorikt.

nouw.com/missminnea
Johannna
Johannna,

Vad kul att få veta vad du lärt dig, man lär sig mycket genom bloggandet <3

nouw.com/johannna
lifeofkile
lifeofkile,

Åh vilket bra inlägg! Och ja, snälla ett inlägg om skatta samarbeten - blev faktiskt påmind idag om att det är något man måste göra! <3

nouw.com/lifeofkile
Hannativeskog
Hannativeskog,

Så bra inlägg !❤️

nouw.com/hannativeskog
Marie,

Så så bra inlägg och känner igen mig i så mycket. SÅ kände kag också mycket ett tag att man var tvunggen att fota så allt såg så perefekt ut hela tiden hemmet behövde vara som en inredningskatalog osv. Jag brukar tänka att de har städat undan just där de tar bilden så ligger de de tagit bort bredvid osv.

sweetwordsbymirre.com
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Vilket bra inlägg. Jag tycker verkligen det är viktigt att kunna ha paus, tror jag hade slutat blogga ganska fort om bloggen kändes som ett måste.

nouw.com/jossustravelpics
happyM
happyM,

Åh alltså en av de bästa sakerna med att blogga är verkligen alla nya saker man får lära sig! ❤️ HTML är verkligen superbra att kunna, det är ju grunden till allt, så perfekt att ha fått testa på det! Kram ❤️

nouw.com/happym
LouiseEdling
LouiseEdling,

Så intressant och få ta del av<3


nouw.com/louiseedling
fiaberggren
fiaberggren,

Fantastiskt inlägg! Håller med dig på väldigt många delar och vissa tar jag som tips att ta med mig vidare i mitt bloggande. Jag lärde mig lite HTML på universitetet. Det hjälpte mig verkligen när jag gjorde min portfolio, men du har rätt i att det verkligen är det enda sättet att kunna göra en mer "unik" hemsida! <3

nouw.com/fiaberggren
itismadeby
itismadeby,

Jätte bra att du tar upp det här med att man måste betala skatt - tror inte många är medvetna om att man måste göra det på saker man får eller betalning man får på en blogg... så det var en jätte bra punkt du tar upp.

nouw.com/itismadeby
beattriicee
beattriicee,
Ska försöka göra ett stort inlägg om detta!
nouw.com/beattriicee