ORGINALHUSET, VILLA VILLEKULLA!Eftersom min syster, hennes sambo och deras son skulle till Kneippbyn igår passade jag på att följa med. För alla som inte vet vad Kneippbyn är så består det av två delar, sommarland med 35 attraktioner (mest för barn) och vattenland med 9 vattenrutschbanor och 7 pooler. (båda för vuxna och barn)
Det bästa med Kneippbyn är Pippi Långstrump. Har alltid tyckt om filmerna och böckerna. Hade även likadana kläder som henne när jag var liten. Filmerna är inspelade här på Gotland och på Kneippbyn kan man hitta både huset och bilen från filmerna. STOLT GOTLÄNNING!


Inne i Villa Villekulla kan man hitta Pippi Långstrump sovande med skorna på kudden. Herr Nilsson som sover och Lilla gubben som står i köket. Man hittar även Astrid Lindgren vid sitt skrivbord. En trappa upp hittar man Pippi Långstrumps spökvind med sjörövare och pirater.

Vad ska jag säga? Älskar berättelsen om Pippi Långstrump och att det riktiga Villa Villekulla står här på Gotland. Om ni har älskat eller älskar Pippi Långstrump måste ni besöka Kneippbyn, ni kommer verkligen få en upplevelse. Har tänkt att fotografera Villa Villekulla så många gånger men det har aldrig blivit av. Det jag vill berätta med hela inlägget är att det var en mysig dag igår och jag avgudar Astrid Lindgren för sin fantastiska fantasi.

Så nu har jag fått varit barn på nytt och berättat en av dom bästa sakerna på Gotland.
Gillar

Kommentarer

Emmelie
Emmelie ,
Åhh dit måste jag också åka! 😊emmeliemaria.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229