MINA HÖJDPUNKTER PÅ JULAFTON

Trots att jag befinner mig på andra sidan jorden med flera plusgrader så måste jag säga att jag är avis på alla hemma i Sverige som verkligen njuter av julen. Julpynt, myskläder, mat, godsaker och sedan snön som finns hos några av er. Tänkte dela med mig av mina höjdpunkter som har med julafton att göra trots att jag inte kan uppleva allt i Thailand.

UPPESITTARKVÄLLEN

Okej, hur mysigt är det inte att starta julafton med uppesittarkvällen dagen innan. Det är verkligen så mysigt att sitta och spela BingoLotto. Känslan att julen är nära är underbar!

JULMORGONEN STARTAR MED TIDNING

Är uppväxt att vakna med en tidning på sängkanten. Varje julafton som jag spenderar med mina föräldrar så vaknar jag med att en tidning vid mina fötter, antingen så prasslar det eller så har man sparkat ner tidningen. Så morgonen startar med att ligga kvar i sängen och läsa en tidning. Nu var det minst 4 år sedan men förhoppningsvis blir det ändring i år då pappa är med i Thailand. Han kanske har köpt med sig en valfri tidning till mig? Älskar verkligen när pappa köper tidning för det kan bli vad som helst, verkligen vad som helst!

SÄLLSKAP MED NÄRA OCH KÄRA

Sällskapet på julafton är också en av höjdpunkterna, det är så mysigt med ett bra sällskap. Det behöver vi inte snacka om för det kan nog alla hålla med om!

JULBORDET HAR VISSA GODSAKER

Kan vi snacka mat? Tänk vad gott det hade varit med knäckebröd, julskinka och senap. Ohhh! Speciellt när det är senap ifrån Gotland, wow! Eller tänk om man hade vörtbröd med russin, det luktar så gott och smaken är obeskrivlig. Alltså det hade vart drömmen, jag saknar även silen och allt snacks som finns på bordet under alla måltider. Lussebullar och glögg är så viktigt att ha under julen. Jag äter gärna detta flera veckor efter julafton om jag har chansen. Ska baka lussebullar när jag kommer hem så jag kan äta det när jag vill!

DIGITALT JULKORT FRÅN MIN LÄRARE

När jag gick på gymnasiet fick jag hjälpa min lärare att fotografera hans tre barn. Vi fotograferade julkort och jag har inte gjort det sedan 2012. Under min utbildningen var jag även barnvakt åt hans grabbar också. Efter jag tog studenten fotograferade jag inte deras julkort men varje år får jag ett sms där jag får se årets julkort. Och jag älskar att få ett julkort!

DET VIKTIGASTE SOM FINNS PÅ JULAFTON

Vi fortsätter på matfronten. När klockan börjar närma sig 20-21 tiden på kvällen så brukar vi äta Ris Ala Manta och det är verkligen det viktigaste!

KLOCKAN 15.00 SKA MAN SE PÅ TV

Kalle Anka är något jag inte vill missa, trots att jag sett den flera gånger så vill jag inte missa den mysiga stunden när man sitter med tända ljus, snacks och ser på Kalle Anka. Många i familjen somnar under Kalle Anka medan jag sitter som ett barn och vill ha det helt tyst för att verkligen höra varenda ord som sägs under den timmen. Älskar Kalle Anka!


#bestofnouw #chrismas #blogglistor

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar