Hur jag lägger upp mina inlägg?

I detta inlägg kommer ni få se hur jag lägger upp mina inlägg och hur mycket jag gör än att bara skriva något snabbt. Just nu när jag bloggar varje dag så har jag inte bara några timmars framförhållning utan flera dagar för att hinna skapa alla inlägg!

VAD SKA INLÄGGET HANDLA OM.

Första steget är att leta inspiration och här spenderar jag flera timmar. Det är verkligen viktigt för mig att hitta bra ämnen och idéer till mina inlägg, i dagsläget har jag inte svårt att komma på idèer till både er men också mig själv så det känns underbart nu när det bara kommer nya idèer hela tiden. Men i vanliga fall är det här något jag lägger ner mest tid på!

UTKAST, UTKAST, UTKAST.

En sak som jag har märkt är att jag kommer väldigt långt på att bara skapa ett snabbt utkast. Det kan handla om att jag vet vad för bilder som ska vara med i inlägget, jag vet redan rubriken eller vad inlägget ska handla om och då skriver jag lite stöd ord. Brukar skriva 99% av alla mina utkast via telefonen eftersom Nouw har den bästa appen och därefter så brukar jag alltid färdigställa dem på datorn. Varje sekund jag får över så sitter jag och skriver utkast på blogginlägg. Skapar en hög med inlägg som man sedan ska färdigställa för då har man iaf påbörjat och det är lättare att avsluta.

PLOCKA FRAM KAMERAN.

Kan lägga väldigt mycket tid på att fotografera men försöker ändå begränsa mig till att alla bloggbilder inte behöver vara lika perfekta som mitt portfolio material. Tiden som går åt till att fotografera är hur jag ska fotografera och vad jag ska fotografera till inläggen. Ofta återanvänder jag bilder och då blir det enkelt och mindre tid läggs på fotograferingen.

STRUKTURERA UPP INNEHÅLLET

Strukturera inläggen är viktigt. Vilka ord ska jag använda, hur ska jag börja eller avsluta inlägget. Vad är viktigt att skriva med och vad är mindre oviktigt. Försöker att inte skriva för långa inlägg men ibland uppstår långa inlägg för att jag behöver förklara mer om ämnet. Något som jag faktiskt gör är att dela in texten bitar, blir det för maffigt så läser ingen.

LÅT BILDERNA OCH TEXTEN VILA.

Det här är verkligen så viktigt för det är då man minskar stavfel och konstiga meningar. Ofta när jag läser inläggen direkt efter dem är klara hittar jag inga fel för att jag vet exakt vad jag har skrivit men låter jag bilder och text vila så brukar felen dyka upp senare. Man behöver pausa och låta saker vila, samma sak när man pluggar för att vilken göra sitt bästa.

LÄS IGENOM INLÄGGET OCH DUBBELKOLLA

Brukar inte alltid läsa igenom och dubbelkolla inlägget minuten innan publicering utan det kan vara en vecka innan men huvudsaken är att jag har läst och dubbelkollat att allt är bra. Dock brukar jag alltid låta texten vila minst fem timmar innan jag dubbelkollar och läser igenom inlägget. Vill leverera det bästa resultatet som jag kan!

PUBLICERA INLÄGGET

Har aldrig varit en person som ser till att mina inlägg är tidsinställda. Brukar alltid vilja trycka på knappen själv för att snabbt därefter kolla att allt kom med i inlägget och stämmer för att undvika mängder med missar.

EFTER PUBLICERING AV INLÄGG.

Mitt arbete avslutas aldrig efter publicering men det kan hända att jag tar en paus för att något annat står i vägen men väldigt ofta efter publicering sätter jag mig ner och läser alla kommentarer som jag fått, brukar även svara om det är något speciellt men annars låter jag kommentarerna vara. Därefter läser jag andras bloggar och kommenterar, detta kan ta tid men jag burkar även sätta mig vissa stunder under dagen eller kvällen för att läsa och kommentera för att underlätta. Genom att hålla detta flytande under hela dagen så blir det enklare och inte lika maffigt att läsa alla inlägg på samma gång!


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Ida,

Så himla bra och roligt inlägg! Har faktiskt ett liknande om min rutin i mina utkast haha! :') Superbra tips och inspirerar så mycket 😃

idanilssonphoto.se
petra,

så kul att läsa hur du gör och du är så inspirerande ,kram

mammansprinsessor.blogg.se
Jovana
Jovana,

Du kommer alltid med så bra tips! ❤️🙏🏼 Blir alltid inspirerad av dig ✨

nouw.com/jovana
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Vad intressant att läsa ditt upplägg! Jag går också en hel del utkast, kan vara att jag får någon idé och då skriver en rubrik och lite stödord men inte känner att jag har energin att slutföra inlägget just då.

nouw.com/jossustravelpics
carroat
carroat,

Så kul att läsa och bra tips! Jag skriver också utkast hela tiden och publicerat många flera veckor efter de påbörjats!

Det märks att du lägger mycket tid! 🥰

nouw.com/carroat
StarOfUsA
StarOfUsA,

Så härligt med rubriker i en annan färg 🙏🏼

nouw.com/starofusa
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Så mycket bra tips, utkast använder jag mig mycket av ... så bra 😍❤️

nouw.com/emelieanderssoon
Desireekujala
Desireekujala,

Grymma punkter och tips man kan ta med sig 😃 <3

nouw.com/desireekujala
aliceemericsson
aliceemericsson,

Så roligt att ta del av! Har också så många utkast med bara bilder eller korta meningar från när man fick en bra idé, haha! Kram! <3

nouw.com/aliceemericsson
Enna,

så kul att få läsa! Hoppas du får en trevlig söndag!

sayyeastofashion.blogg.se