Hur får jag mina jobb? 

Resor & Äventyr

Väldigt många är nyfikna på min karriär efter att jag berättade förra veckan att jag gjorde ett jobb tillsammans med TV4. Är väldigt taggad på att se resultatet av bilderna samt programmet som jag fick en liten bild av men kan tyvärr inte berätta något förrän det blir aktuellt. Svara på frågor kan jag alltid göra!

Kan du berätta hur du får du dina jobb? Tänker att jag kan berätta om mitt senaste jobb då alla är olika. Senaste jobbet som foto assistent åt en fotograf för TV4 hade jag inte sökt utan fotografen ringde mig personligen. Vi får backa bandet ett år så ni hänger med, hösten 2019 hade jag praktik hos två olika fotografer som satt i samma studio. Innan min praktik började hos Olivia och Jakob fick jag vara assistent åt både två fast i två olika omgångar för att se deras arbetssätt. (Vilket jag uppskattar än idag) Vi gjorde väldigt många plåtningar och jag fick verkligen testa på att vara assistent åt båda men framför allt med Jakob i början av praktikperioden. I slutet av min praktik började han jobba lite smått hos TV4 då jag hängde dagligen med Olivia. Men trots jobbet på TV4 fick hänga med på en press plåtning när han skulle fotografera för Sveriges Yngsta Mästerkock innan slutet av praktiken. Så nu när det skulle ske en plåtning här på Gotland bokade han mig som assistent. Detta jobb handlade om mitt tidigare arbete och kontakten med honom. Alla jobb ser olika ut men mycket handlar om kontakter och tidigare arbeten!

När startade du ditt företag? Ansökt om företag via Skatteverket en månad innan jag blev registrerad och jag blev registrerad som företag den 3 Maj 2018. Så snart tre år har jag haft mitt företag men har inte lagt full tid på mitt företag under alla tre år.

Min Instax mini 8 och några av alla bilder i min samling!

Vad har du gått för utbildningar? Startade min utbildningsresa inom fotografi 2010. Medieprogrammet var mitt första stopp, tre år med kunskap och en resa till Island rikare. Efter studenten hade jag ett uppehåll i tre år innan jag sökte till Fotolinjen här på ön och även till Fotoskolan Sthlm, vilket var år 2016. Kom inte vidare till utbildningen i Stockholm utan blev antagen till Folkhögskolan. Ett år senare sökte jag till Fotoskolan Sthlm ytterligare en gång till och den här gången kom jag in på skolan och där pluggade jag 2,5 år. Tog examen för snart ett år sedan och jag ångrar ingen utbildning trots mitt dyra CSN-lån, fick kunskap, resor och även vänner via mina utbildning!

Har din karriär startat? Nej, jag är ganska långt bort. Direkt när jag kom hem ifrån Thailand efter årskiftet så skulle jag starta upp allt på heltid men viruset kom som en chock och jag behövde lön snabbt så företaget var inte mitt prio. Tror även att det var svårt att visa sig på marknaden när många företag var tvungna att dra ner på kostnaden vilket innebär att fotograferna fick lida. Men jag ska ge mig ut för att starta upp det på riktigt!

Analog bild tagen av Jakob på mig och hans andra assistent när vi fotograferade för Sveriges Yngsta Mästerkock hösten 2019 / Bild ifrån en fotografering i Mallorca våren 2019.

Vad får man göra som assistent? Egentligen har jag inte varit assistent speciellt mycket utöver min utbildning men snabbt vad man får göra. Du som assistent riggar upp ljuset, tillbehör och teknik som fotografen vill ha, jag bär all utrustning ifrån punk A till B, du ser till att bilderna kommer in i datorn på rätt sätt, svarar i telefon om det behövs och det till att allt blir säkerhetskopierat till flera ställen. Det är väldigt olika beroende på jobb men jag är verkligen fotografens andra hand och hjälper till med allt. Man kan verkligen få vilken uppgift som helst, stryka kläder, vara barnvakt, hämta mat, springa ärende osv. Man behöver veta att det är tungt att jobba som assistent och bära på alla saker, man behöver inte vara stark utan medveten att du bär mer än bara en kamera!

Haft några egna betaljobb senaste? Den senaste tiden har jag fokuserat på att få lön direkt vilket innebär att jag inte kan få direkt via mitt företag utan man måste bygga upp en budget innan man tar ut lön. Så jag har bara haft några ströjobb senaste året speciellt mycket porträtt och bröllop. Assistentjobbet jag gjorde här om veckan räknas inte eftersom det inte är mitt egna jobb utan jag blir anställd för dagarna som det är plåtning.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Detta inlägg var SÅ bra och inspirerande!!! Hade, som jag skrev till dig ingen aning om att du har eget företag men alltså wow så himla himla häftigt!! Du är SÅ grym ❤️❤️ Stor kram vännen ❤️

nouw.com/happym
celinelundqvists
celinelundqvists,

Corona har verkligen förstört en massa 😟 detta var året jag skulle börja assistera å vara mer involverad i allt men det är omöjligt iom hur situationen ser ut i UK just nu </3

nouw.com/celinelundqvists
felicianelen
felicianelen,
Åh så intressant att läsa!!!!
nouw.com/felicianelen
linndossing
linndossing,

Tycker detta är så intressant och kul att läsa om då det är så långt ifrån eller vad man ska säga! Du är så jäkla grym på ditt jobb, det ska du veta <3

nouw.com/linndossing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon fina du! Så himla spännande att få höra mer om detta! När inlägget led mot sitt slut så ville jag bara läsa mer och mer, så intressant verkligen. Måste vara så himla roligt att hålla på med sånt här! Så himla trist att Coronan har förstört så mycket, hoppas det försvinner snart så det du vill göra kan rulla igång på riktigt. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Hilma
Hilma,

Tycker det är så häftigt att du startat ditt eget företag, superspännande att få läsa mer om det! Det är väldigt inspirerande <33 Kram på dig fina du!

nouw.com/hilma
Frozenvanilla
Frozenvanilla,

Åh, vad spännande att få jobba med och kul att du delar med dej av. Det är så inspirerande! 😊

nouw.com/frozenvanilla
Norailona
Norailona,

Jag blir så himla inspirerad av dig! <3 Det du delar med dig av är verkligen så intressant och det är så häftigt att du startat ditt eget företag! Du är verkligen grym på det du gör! KRAM fina du!! <3

nouw.com/norailona
LInnéa,

Blev så sugen på min ljusrosa instax, måste leta upp den ❤️

nouw.com/linnealiebig
beattriicee
beattriicee,
Leta fram den, så kul att använda!
nouw.com/beattriicee
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Vilket spännande inlägg! Stor inspiration är du 🥰

nouw.com/emelieanderssoon