Förklaring om resan och praktiken i Barcelona

Ungeför för tre veckor sedan kom jag hem efter 2,5 vecka praktik i Barcelona. Nu är det på tiden att förklara vad jag gjorde på resan och vad som hände.

Våran klass tillsammans med bildbehandlarna åkte iväg till Barcelona för att göra våran första praktik på utbildningen. Våran paraktik gick ut på att jobba för en kund/företag. Vi var två stycken som hade samma företag och jobbade tillsammans under perioden i Barcelona men mot slutet blev jag ensam. Om jag ska sammarfatta hela projektet så var jag väldigt nöjd med företag och jobbet som gjordes där nere men hade inte förväntat mig att det skulle bli så mycket jobb, vilket är nackdelen. Och tro mig, jag vet att det kommer vara mycket jobb efter utbildningen men inte i närheten av det som gjordes i Barcelona. Där fick man testa på mer än att bara vara en fotograf, en utmaning som jag på något sätt lyckades lösa efter mycket jobb.

Har lärt mig oerhört mycket genom att lösa alla problem som kom krypandes varje dag vilket är positivt, men det har varit kämpigt. Alla hade olika problem att lösa under veckorna beroende på vad man skulle fotografera. Ett tag blev jag även ensam i jobbet då min kollega blev sjuk. Men när man tittar tillbaka och inser hur mycket jobb som jag gjort innan Barcelona, under tiden i Barcelona och efter Barcelona så jag galet stolt på att jag inte gav upp någon gång.

Företaget som jag och min kollega jobbade med var hur gulliga som helst. Inga problem med företaget överhuvudtaget, företaget ville mer än hjärna hjälpa till att lösa problemen och fanns alltid där när det behövdes. Företaget heter Suecos och säljer skor med en svensk touche. Tycker verkligen ni ska kika in skorna och speciellt skorna som heter "Alma" som jag började gilla. Fyra dagars fotografering blev det sammanlagt då vi ibland hade modeller och ibland var det bara produkter som skulle plåtas. Företaget var med på nästan alla plåtningar vilket kändes väldigt kul att få testa på att jobba med ett större gäng.

Förutom fyra dagars fotografering blev det mycket spring på stan för att hitta rekvesita, besöka platser, boka modeller, planera in med transport, avboka platser då det blev problem, springa och köpa kläder, vara stylist och massor av andra saker skulle göras. Fanns inte många dagar då jag inte jobbade med något som hade med praktiken att göra. Men åter igen, jag har lärt mig väldigt mycket under den tiden i Barcelona.

Vissa dagar hade vi föreläsningar medan andra dagar hade vi praktiken att tänka på. Utflyckter blev det beroende på hur mycket tid som fanns över. Besökte kaktusparken två gånger under tiden i Barcelona som jag är helt förälskad i, var nere på stranden flera gånger i veckan, besökte många härliga matställen, var uppe på ett berg och gick flera mil per dag. Gjorde ganska mycket under de få lediga tiderna som fanns över men besökte inga kända platser riktigt.

Att komma till Barcelona till en början var underbart, nytt land, inga minus grader, spännande mat och massor med härliga platser. Min lediga tid har jag spenderat med flera fantastiska människor som jag faktiskt lärt känna mer än vad jag gjorde innan. Vilket har varit underbart. Höjdpunkterna från resan är helt klart företaget och alla kvällar tillsammans med gänget som jag hängde med, speciellt den sista dagen och kvällen!

Så om jag skulle summera hela praktiken i efterhand så innerhåller den blanade känslor med bra och mindre bra saker. Jag lärt mig väldigt mycket genom att lösa problem och vara ensam i ett projekt, väldigt posititvt. Företaget har varit helt underbara och stöttande hela vägen genom att hjälpa till då det dök upp problem. Vilket jag är väldigt tacksam för. Men hade gärna kunnat skippat många av problemen som kom på vägen för att kunna göra något roligt på kvällarna samt helgerna istället för att jobba nästan dygnet runt. Så jag kan bara avsluta med att summera, företaget helt perfekt, planeringen runt praktiken var dålig, problemlösningar väldigt jobbiga men lärorika, att få jobba ensam i ett projektet utan min kollega, väldigt tråkigt men jag klarade det.

Har ni frågor om praktiken är det bara att kommentera, kommer fortsätta att berätta om Barcelona i ett annat inlägg med många flera bilder. Här är det bara en översikt på resan. Bilder från praktiken med Företaget kommer ut så fort företaget använts sig av bilderna.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar