Semester, sjukskrivning & sambo.

Hej mina hjärtan! Hur mår ni? Helt ärlig så vet jag inte hur inlägget ska börja, vad hela inlägget ska handla om och hur jag ska avsluta inlägget. Brukar ofta ha en plan med mina inlägg men nu har jag varit ifrån bloggen i snart 3 månader vilket är hela sommaren och jag har befunnit mig i en bubbla där knappt jag själv förstår mig. Bloggen är som en öppen dagbok för mig men på senaste månaderna har bloggen varit en stängd dagbok men om man har träffat mig privat så har mitt liv varit minst lika stängt som bloggen. Det har hänt så mycket som jag behövt fokuserat på och det har gjort att jag har tryckt bort minsta lilla problem eller aktivitet.

I skrivande stund har jag fortfarande 1 vecka kvar av min semester och ni förstår inte hur skönt det har varit med totalt 5 veckor i sträck. Även fast jag lyckades få covid-19 för andra gången mitt i semestern så är jag tacksam för semester som jag har haft, det är min första betalda semester under mina snart 29 år. Mellan 2016-2019 pluggade jag på heltid och när sommaren kom var det jobb som gällde. Första året på pandemin hade jag några lediga veckor hit och dit men det var pga den osäkra jobbsituationen som existerade. Sedan våren 2021 har jag jobbat konstant, det har varit så behövligt med semester. Förutom nyheten om min semester har det hänt massor med andra saker också!

Kunde inte förklara mitt mående eller känslor.
Första gången i mitt liv har jag varit tvungen att sjukskriva mig pga att jag inte hann återhämta mig mellan arbetsveckorna vilket blev ett påtaglig stress som fick mig att må skit. Sedan vinter 2021 hade jag tänkt att jag skulle ta ledigt men istället har jag bara skjutit fram den ledigheten varje månad. Jobbade hela vintern och nästan hela våran men när jag närmade mig ett år utan ledighet så tog det stop. Kan inte säga att det var enkelt att ringa samtalet till vården för att sedan begära sjukintyg, det var inte enkelt att försöka beskriva hur jag mådde och jag kunde absolut inte vara hemma med gott samvete. Men jag är så tacksam att jag tog den för att få en paus och en klok återhämtning, som ni vet har jag även haft semester så jag känner mig verkligen redo men måste komma ihåg att tänka på mig själv i första hand!

Spontan bestämde mig att förlora några kilo.
Testat en egen diet som kan passa mig. Försökt förstå mig på hur mycket kalorier jag egentligen har ätit varje dag och att det inte är nödvändigt att äta onödiga kalorier. Har börjat promenera mer och det gick faktiskt bra för jag har förlorat 6 kilo. Har unnat mig lite mer godheter på sommaren men vågen står fortfarande på samma siffra så det gäller bara att jag fortsätter för att sedan nå mitt mål som jag har.

Snart är en viktig punkt i livet avklarat.
3 veckor kvar tills jag blir sambo för första gången. Det var inte ett lätt beslut eftersom jag älskar min lägenhet, det tog mig många år för att få den fin. Tänk att jag har haft lägenheten i 9 år och 4 månader men jag har bara bott där 7,5 år eftersom jag hyrde ut den när jag pluggade i Stockholm 2,5 år. Vi spenderar mest tid hos honom och eftersom jag enbart bodde i min lägenhet 7 dagar i månaden var det helt sjukt att jag betalade flera tusen för dem nätterna. I slutet av augusti lämnar jag i nycklarna och sedan flyttar jag ännu mer söder ut på Gotland. Det kommer bli så skönt att slippa bo i resväska konstant men vi kommer däremot fortfarande jobba om varandra som det ser ut just nu.

Det finns egentligen så mycket mer som har hänt under dem här månaderna även fast det är små saker men vi kan inte ta allt på samma gång. Lite i taget. Vi kommer höras inom kort nu när energin och glädjen är tillbaka i mitt liv!

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar