SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN - BLOGGEN

Q/A

Sådär, då har vi sista inlägget på min frågestund. Dem andra hittar ni längre ner som handlar om mitt arbetsliv och vem jag är. Eftersom bloggen fyllde 12 år så firade jag med frågestund och nu vill jag tacka för alla fina frågor ni ställde!

Hur kom du på idén med att bli bloggare? Vet faktiskt inte om jag hade någon idé mer än att jag ville skriva av mig när jag startade bloggen. För 12 år sedan när jag startade bloggen var det flera större profiler som bloggade och det är klart att kan blev inspirerad av att blogga men mest för mina vänner. Bloggen var en öppen dagbok för främst mina vänner men har utvecklas till något större idag. Skulle nog inte påstå att speciellt många av mina vänner läser min blogg i dagsläget.

Vad är det bästa med att blogga/sociala medier? Få träffa nya personer är det bästa av allt men sedan att kunna utvecklas och få vara kreativ är helt obeskrivligt. Att kunna nå ut till flera och även kunna inspirera är fantastiskt.

Hur har du gjort för att hålla motivationen uppe till att blogga såhär många år? Mina krav på bloggen har inte varit höga förrän nu då inläggen ska vara genomtänkta, om man har för höga krav att man måste uppdatera kan man lätt tappa motivationen. Har även skaffat kontakter vid sidan av bloggen som man kan bolla med så det blir lättare att hålla igång.

Har du några mål med bloggen? Att kunna leva på sin blogg är ett mål man skulle vilja ha men istället har jag valt andra mål. För mig handlar det inte om att bli bäst, störst och få mest inkomst. Mitt mål med bloggen är att hålla den levande i flera år så man kan blicka tillbaka men också att få inspirera andra, tycker det är så viktigt att kunna hjälpa, tipsa och inspirera andra!

Vad har du fått din inspiration ifrån? Andra bloggare ger mig inspiration så att det räcker men sedan brukar många idéer ploppa upp när man sitter och skrollar på Pinterest. Har jag även tur kan dem ploppa upp när jag minst anar det.

Dina tre bästa bloggtips? Först så ska det finnas en enkel design som inte är för jobbig för ögonen. Enkla inlägg är viktigt. Använd punkter, dela in texten i olika stycken, använd bilder och håll en rödtråd för att hålla kvar besökarna i hela inlägget. Kommentera, gilla och läs andras bloggar. Det gäller att ge och ta, man kan inte bara ta hela tiden. Att läsa hela inlägget innan man kommenterar är en självklarhet för några men inte alla. Kommentera något personligt för det är då man skapar ett bra intryck till personen.

Vad har varit det svåraste med att blogga under så många år? Idéer till blogginlägg det känns som man har bloggat om allt fast man inte gjort det. Det finns fortfarande mycket som jag kan skriva om men i vissa stunder känns det som man redan gjort allt.

Hur har du och din blogg förändrats med åren? Bloggen har förändrats mest, förr kunde man hitta stavfel i varje mening och inläggen bara kastades ut i omvärlden trots att man inte var nöjd. Nu kommer bara inlägg upp som jag gillar, min stavning är bättre och bilderna har fått bättre kvalité eftersom jag har utvecklas. Som person har jag blivit starkare och klokare men den största skillnaden genom åren är att jag vågar stå för vad jag tycker.

Har du haft något långt uppehåll dessa år eller har du hållit den ”flytande” hela tiden? Beror på vad som räknas med långt, har haft flertal gånger då jag haft paus i 1-2 veckor för att jag varit bortrest, har även haft paus när skolan eller jobbet behövt min tid och när jag haft en jobbig period med familj, vänner eller förhållande. Hade mer än 1 månad paus när jag flyttade min blogg till Nouw men har något svagt minne att jag även fast en paus på 2-3 månader. Så flytande inlägg varje dag har jag inte haft och kommer förmodligen inte kunna leverera inlägg varje dag eftersom jag har en vardag och ett jobb att fokusera på!

Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att göra, samt vilken typ av inlägg tycker du är roligast att läsa? Älskar att göra inlägg som kräver tid. Fototips är en favorit men även blogglistor. För inte så länge sedan gjorde jag ett inlägg på 16 ämnen man kan skriva om och den är baserad på vad jag gillar att läsa. I inlägget hittat man många godingar, så läs alla 16 tips på blogginlägg man kan göra så ser du vilken typ av inlägg jag älskar att läsa.

Tråkigaste kommentaren man kan få? Tyvärr finns det många kommentarer jag gärna hade skippat men det kanske beror på att man tröttnar med tiden? (Eftersom man bloggat så länge) Korta och opersonliga kommentarer är så tråkiga, när man lagt ner tid på att skriva ett inlägg så vill man ha kommentarer som är kopplade till inlägget. Kommentera något personligt som har med inlägget att göra och kommentera inte alltid att det är en fin bild för man tröttnar på just den kommentaren efter 12 år. Utveckla meningen som handlar om att det är en fin bild, va kreativ. Älskar att få läsa om er men när man bara kommenterar om sitt eget liv och inte har kommenterat något om personens inlägg så blir man tyvärr lite besviken. Skriver jag frågor i inlägget så är det okej att det inlägget inte handlar om mitt liv men annars så dela upp det så man bara inte rabblar om sitt liv på någon annans plattform. Inte meningen att vara oklar, men kommentarer som handlar om allt annat än inlägget är tråkigt, korta och opersonliga kommentarer är tråkiga och när man bara rabblar om sitt liv hela tiden och aldrig lägger tid på personens inlägg. Tror flera kan hålla med om att det är tråkigt med sånna kommentarer.

Vem är dina största inspirationskällor på bloggar och andra sociala medier? När jag tänker efter vet jag inte om jag har några spikade inspirationskällor, det var tydligare förr när jag satt och uppdaterade mina favorit bloggare varje dag. Eftersom jag är fotograf så är det fotografer som jag har som inspirationskällor både blogg men också sociala medier men sedan är alla bloggar jag läser en inspirationskällor på ett eller annat sätt men största källan är fotografer.

Vad är det tråkigaste med att blogga? Att vi inte vågar hylla varandra. Det finns många gånger då jag ser eller hör att någon har snott ett inlägg rakt av. Att få en idè ifrån en blogg kan hända ganska ofta och ibland vet man inte vem som skapat trenden men när man precis läst ett inlägg och väljer att ”låna” listan finns det ingen ursäkt. Man kan absolut få en idè och göra sitt eget race, men att sno ett inlägg rakt av utan att personen förtjänar en länk är så tråkigt. Kräver aldrig att man måste tagga varje person för varje idè men när man kopierar ett inlägg så är det ett måste. Skäms nästan att vi inte kommit längre, det är bara positivt att länka andra. Samma sak om du läser ett helt inlägg, lämna en kommentar. Det är inte svårt och du höjs i andras ögon varje gång du lämnar ett spår.

Har du en stor blogg? Nej men jag skulle faktiskt kunna säga att min blogg var ”stor” förut, många visste att jag hade en blogg och mina besökssiffror var väldigt höga. Det var inte lika många som bloggade och jag var grym på att uppdatera bloggen så man kunde hitta min blogg på topplistan varje dag. Har inte varit i närheten av dem kända bloggarna är det gäller besökssiffror men jag var ofta mer aktiv än dem kända bloggarna. Var betydligt större bloggare då än vad jag är idag. Förr var det lättare.

Dina fyra bästa ögonblick under åren? Bloggträffen som ägde rum under sommaren 2010, jag och tre andra tjejer fixade en bloggträff här på Gotland. Det var så roligt med en träff med bloggare ifrån olika ställen runt om i landet. Att vi skapade det tillsammans var magiskt och jag hade inte träffat någon av tjejerna innan det var dax. Samma år var jag med i radion där jag fick berätta om blogglivet och trots att jag var nervös är jag så glad att lilla jag fick göra det. Hösten 2012 fick jag en personlig inbjudan av en fotograf att gå backstage på Attitude Stockholm. Vi var några bloggare som fick fotografera både sminkningen och catwalken under helgen. Det var som en fotoskolan över helgen och det var så roligt. Det sista är att få träffa så många nya människor även fast det bara handlar om en eller två fotograferingar så är jag tacksam men också när det utvecklas till en vänskap. Har fått träffa så många underbara människor via min blogg vilket jag är så tacksam för. WOW!


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,

Vilka roliga ”bloggögonblick”. Och jag håller med om att det är så viktigt att läsa hela inlägg och kommentera om det än bara ”fin bild”. Det märks snabbt vilka som läser ens inlägg. Och håller med om att det är tråkigt med bloggare som inre kommenterar tillbaka. Du är grym på det du gör! 💕

nouw.com/carroat
beattriicee
beattriicee,
Men tack!! ❤️❤️ Ja det är så tråkigt, bloggvärlden är annorlunda och varför inte läsa hela inlägget. Fattar inte grejen? 😂
nouw.com/beattriicee
artibus
artibus,

Roligt att få läsa dina svar igen vännen! Håller så med om det där trötta kommentarerna, om man inte vill läsa ett inlägg utan bara scrollar förbi så behöver man ju inte läsa. Flera gånger har jag lagt ut långa texter och får en kommentar på 0,3 sekunder. Omöjligt har man hunnit kolla igenom någonting då. Men det jag tycker är fint då att man m��rker så tydligt till vilka man vill ge och ta utav inom bloggen. Jag vill ha följare som vill följa mig, som vill läsa min blogg och bli inspirerade utav mig. Jag tycker din blogg och du är så härlig gumman. Häftigt att du varit med i radio för bloggen, stort ändå! Sen tycker jag verkligen att man inte ska känna press över bloggen, spela roll om man är stor eller liten med siffror. Man ska göra det för sig själv 🤍

nouw.com/artibus
beattriicee
beattriicee,
Håller med dig, fattar inte heller när det går så fort och varför läsa halva inlägget? Då kan alla börja skriva en rad istället för det är bara det som folk vill läsa? Vill också ha följare som vill läsa, kommentera osv!! Så glad att jag hittade din blogg!! ❤️❤️
nouw.com/beattriicee
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon vännen! Jag kan verkligen hålla med dig om såna där slöa kommentarer! Där det lyser igenom att personen varken har läst eller bryr sig om inlägget man skrivit. Det är så trist! Älskar dina kommentarer du alltid lämnar för man känner verkligen att dom är skrivna från hjärtat vilket uppskattas så mycket. Jag kan erkänna att jag har svårt att läsa för mycket text men jag gör alltid mitt bästa till att både läsa allting och även skriva en genomtänkt kommentar. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
beattriicee
beattriicee,
Men tack hjärtat, dina kommentarer är bra skriva, genomtänkta, lagom långa och ärliga. Älskar dina kommentarer så du behöver inte tänka på det!! ❤️ Ja för mycket test kan blir jobbigt men då kommenterar du aldrig fin bild utan du läser mer än en mening för det märks! ❤️❤️
nouw.com/beattriicee
amaliev
amaliev,

Så morsomt å få bli bedre kjent med deg! Og å få lese litt om din historie med blogging og andre sosiale medier! Du er så flink og jeg gleder meg virkelig til å følge med videre fremover!🤩🥰♥️

nouw.com/amaliev
Netti Starby ,

Oj vad länge du har bloggat och det är verkligen roligt att kolla tillbaka på sina gamla inlägg. Tycker också att det är viktigt att läsa hela inläggen innan man kommenterar. <3 Kramis

starbys.se
ebbabrage
ebbabrage,

Så roligt inlägg och det där med att läsa hela inläggen innan man kommenterar håller jag verkligen med om!! Blir ärligt lite irriterad när man på en kommentar ser att personen bara kommenterat något de tror passar utifrån bild och rubrik men som kanske är helt fel om man faktiskt läser texten... känns bara onödigt då 😅❤️

nouw.com/ebbabrage
beattriicee
beattriicee,
Haha, exakt!! Känner likadant med just den typen av kommentarer. Alla bilder och rubriker hör inte till med resten av inlägget 😅❤️
nouw.com/beattriicee
Sara,

Så länge du har bloggat, undra hur länge jag har läst här? Känns som det är ett bra tag iaf 😃 Jag började 2006, också som en öppen dagbok för vänner typ 😊

www.aamaziing.se
Enna,

Så otroligt kul att läsa svaren!

sayyeastofashion.blogg.se/
hilmak
hilmak,

Så roligt att läsa Beatrice! Håller med om vartenda ord på punkt 2, och kände igen mig massor i hur ens blogg förändrats genom åren! Undrar ofta hur jag tänkte för haha 😅❤️

nouw.com/hilmak
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Jag brukar oftast gilla inlägg men ska försöka bli lite bättre på att kommentera. Har en tendens att övertänka och bli lite för långrandig(Hej prestationsprinsessa) som har hindrat mig( och trasslar till det för mig själv till och med hah) m. m. Men om man skulle störa sig på att jag skrivit en så kallad "novell" till kommentar så får väl bara skippa och läsa och radera kommentaren 😅 i så fall hedan efter.

nouw.com/dreamandcreativity
beattriicee
beattriicee,
Hahah det är bättre att skriva noveller om det är kopplat till inlägget än att skriva noveller om bara sig själv på någon annans blogg ❤️ Gillar dina kommentarer!
nouw.com/beattriicee