SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN - ARBETSLIVET

Blogglistor, Beatrice Jakobsson

Var får du fotoidéerna ifrån? Genom fotografer och Pinterest men det kan också komma hem plötsligt från ingenstans.

Om du skulle ge 5 fototips, vilka skulle det vara? Beror på om man är nybörjare eller inte, jag brukar vara ganska duktig på att dela med mig av fototips här i bloggen. Men mina tips är att lära sig att fotografera i manuellt läge där du bestämmer över kameran, du väljer bländare, ISO och slutartid. Ska man fotografera människor gör det hest när det är molnigt för ett enkelt och perfekt ljus. Bakgrunden är viktig oavsett vad man fotograferar, en stökig bakgrund gör att bilden blir jobbig att titta på. Fotografera mer än du behöver och i olika vinklar så man har extra material. Fotografera med något i förgrunden så man bygger ett djup i bilden.

Vilka är dina favoritmotiv att fota? Fotograferar helst produkter, interiör och lifestyle.

Vad är ditt drömyrke? Fotograf.

Vad är din största lärdom hittills inom fotografering? Alltid ha bilderna på 2 eller flera olika ställen. Det är så otroligt jobbigt när man förlorar sina bilder och ska leverera till en kund. Så backup är så viktig och en lärdom. Har även lärt mig att kolla varje gång vad jag har för format när jag fotograferar och inte använda en hög bländare (lågt tal) när man fotograferar landskap för det blir inte skarpt och det är helt värdelöst att försöka se hela landskapet med en hög bländare.

Vad är dina intressen förutom foto, redigering och allt som hör till det? Haha kan man säga fika och blogga? Älskar att sitta på ett mysigt kafé och jag älskar att plugga när det handlar om något jag brinner för.

Hur länge har du jobbat som fotograf? Har haft mitt företag som fotograf sedan den 3 Maj 2018 så där ifrån räknas det som att jag har jobbat som fotograf. Annars har jag bara varit hobbyfotograf som gjort gratis jobb flera gånger.

Hur gick du tillvägar när du började? Första steget att starta ett företag börjar alltid via skatteverket där man måste ansöka. Direk när jag blev registrerad skickade jag min första första faktura då jag redan hade påbörjat ett fotojobb. Så starta alltid med att skaffa ett företag, marknadsför dig och sedan jaga kunder är en bra början.

Vilken är favoritbild du tagit under 12 år? Hahah, detta var ingen snäll fråga eftersom det är så många år det handlar om. Finns bilder jag forfarande älskar ifrån 2008 men min favoritbild är ifrån förra året 2019, bild ifrån Apoteket för den speglar min fotostil. (Bilden finns i inlägget)

Vad jobbar/sysselsätter du dig med? Nästan hela min tid går åt till att jobba ombord på Destination Gotland som går mellan Gotland och Nynäshamn/Oskarshamn. Men försöker samtidigt kämpa med mitt företag som fotograf men för tillfället måste jag tänka inkomst mer än favoritjobb. Så vid sidan av jobbet ombord försöker jag fokusera på mitt arbete som fotograf.

Hur ser dina planer med jobb ut framöver, är det båten som gäller eller finns det något annat du hellre hade gjort? Just nu är det båten som ger mig en fast inkomst hela tiden eller så länge jag blir bokad får jag lön. Hade hellre jobbat helt med att vara fotograf men där kan jag inte få ut en lön lika snabbt. Båten är en trygghet när det gäller ekonomin så tills jag lyckas få mer jobb eller bygga upp en buffert i företaget kommer jag vara kvar på Destination Gotland.

Skulle du kunna tänka dig att jobba på andra båtar, typ kryssningar i Karibien? Ja! Tidigare i år gick jag en utbildning som gör det lättare att få jobb på andra båtar men jag har två hinder som gör att jag inte kan söka dessa jobb. Första hindret är mitt språk, jag kan inte speciellt mycket engelska trots träning och sedan vet jag inte hur bra jag hanterar oväder. Föddes med att vara åksjuk men har tränat upp det när det gäller bilen men inte sjön, har inte haft speciellt mycket vågor i min nuvarande jobb så vet inte hur jag klarar mig men det kan bli ett problem på större hav eftersom vågorna blir större.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Trevlig läsning

nouw.com/ingajohansson
Netti Starby ,

Jag älskar dina fototips och får mycket inspiration av dig! <3 Kramis

starbys.se
Hilma
Hilma,

Så spännande att läsa! Tycker det är coolt att du har eget företag 😊 Kör hårt vännen! <3

nouw.com/hilma
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

så intressant inlägg och jag älskar dina tips inom fotografering 😃 <3

nouw.com/emelieanderssoon
Frozenvanilla
Frozenvanilla,

Så kul att läsa, jag älskar dina fototips! 😊<3

nouw.com/frozenvanilla
ebbabrage
ebbabrage,

Men wow vilket roligt inlägg och kul att få lite mer insyn i ditt arbetsliv, verkar så roligt!! 😍

nouw.com/ebbabrage
emmalisch
emmalisch,

Så skoj läsning och jättefina bilder

nouw.com/emmalisch
linndossing
linndossing,
Alltid kul att lära känna dig bättre!
nouw.com/linndossing
aliceemericsson
aliceemericsson,

Intressant att läsa, speciellt om dina tankar på båten då det inte är ett yrke jag tycker man hör om så ofta! ^^ Backup är sååå viktigt med foton! <3

nouw.com/aliceemericsson
hilmak
hilmak,

Nej men back up har man ju tyvärr fått lära sig den hårda vägen...💔 Kul att läsa vännen 😍

nouw.com/hilmak