STORYTIME - NÄR JAG BLEV CATFISHAD

Storytime

Som ni vet älskar jag filmen Catfish som sedan blev ett program med Nev och Max som heter Catfish. Programmet går ut på att killarna hjälper till att ta reda på om det finns en falsk person bakom allt eller om det faktiskt är sanning. Catfish är en högre nivå än vad jag ska försöka förklara i detta inlägg, utan jag skickade aldrig pengar eller blev kär i en person. Själv känner mig ganska duktig på att hitta information och utforska om vissa saker på egen hand, men det här lyckades jag inte med. Istället blev jag väldigt lurad på en historia, kanske inte hela historian men på vissa delar det vet jag.

Allt började med att jag startade ett konto på Periscope i slutet av januari 2016. Vet ni inte vad Periscope är så kan jag förklara lite snabbt och enkelt vad det går ut på. Det är en app där man gör livesändningar, tittarna kommenterar och kan skicka hjärtan typ en kopia av den nya funktionen som Instagram har skaffat. Efter bara några dagar när jag hade kikat på olika livesändningar så började jag följa en tjej som var ganska öppen och ärlig. Det tog kanske en vecka innan vi faktiskt började prata utanför appen och vi blev bra vänner och har träffats flera gånger i verkligheten. Under tiden på Periscope började vi bli flera och flera som höll kontakten och lärde känna varandra. Våran originalgrupp var på ungefär nio personer och fyra av personerna har jag kontakt med i dagsläget och tre av personerna har jag faktiskt träffat på riktigt tack vare att jag skaffade ett konto på Periscope. En snabb förklaring på hur allt började, alla personer som var med i originalgruppen finns på riktigt trots att jag inte träffat alla. Men det finns bevis på att dom finns plus att vi haft videochatt hela gruppen.

Våran originalgrupp var alltid aktiva när någon gick live men vi var enbart sex personer som var med under hela början till slut när det gälade att utreda händelsen eftersom det var om oss det handlade om. Jag var den som gjorde flest sökningar och undersökningar för att jag inte kunde släppa allt men inget jag sökte på fanns. Många av oss hade livesändningar minst två gånger varje dag och ibland flera stycken. Plötsligt från ingenstans kom en yngre tjej in på våra livestream varje gång och skrev väldigt fina ord, såg upp till oss och var ett stort fan av oss. Vi fattade aldrig varför men vi var väldigt glada och tacksamma för hennes ord. Hon blev en del av gruppen när det gällde Snapchat och Periscope men hon var aldrig med i konversationer på Facebook, Skype eller Sms.

Vet egentligen inte vad som är sant och falsk, namnet kan vara på hittat men för att inte hänga ut personen om det är sant så kommer jag på ett eget namn. Paulina var 14 år när hon började kontakta oss och följa oss. Hon hittade alla mina kanaler och skickade print screen för att sedan säga hur fin jag var, väldigt fint och jag tyckte inte det var speciellt konstigt. Paulina var en person som var med aktiv med oss i drygt tre månader och allt var normalt tills historian blev värre och värre..

Paulina hade det ganska svårt innan vi lärde känna henne, hon hade inte speciellt mycket kontakt med föräldrarna eftersom dom valde att utesluta henne. Skolan var inget bra stöd för henne, hon bytte skola flera gånger pga mobbing. Hon hade två diagnoser och bodde hos sin kompis som hade ett barn, socialen ville att hon skulle bo hos familjehem istället. Hon hade försökt tagit flera självmord och blev inlagd men lyckades jämt rymma. Hon hade det verkligen inte lätt och jag tyckte verkligen synd om henne att så mycket redan hade hänt i tidig ålder. Jag stöttade henne till 100% trots att jag inte visste vem Paulina var. Men under tiden blev allt konstigare. Jag hoppas att hela historian ni kommer få höra inte är sant för det skulle vara hemskt.

Hon älskade verkligen tre av oss tjejer som var med i gruppen. Hon ville skicka saker men vi bad henne att inte göra det och vi var öppna med henne. Hon hade bilder på oss i sitt rum som hon hade hittat på Google och det tyckte vi bara var fint av henne. Men plötsligt blev allt värre bara på några veckor, hon började skriva in namn på sin kropp men en kniv, ett av namnet var mitt. Hon var med om en våldtäkt som hon vägrade att anmäla, hon var inlåst på psyket men lyckades rymma, hon blev kallad för dom värsta orden som finns i denna värd via olika kanaler som hon hade men hon visade aldrig vilka kanaler och hon är anonym över hela internet så fattade inte hur hon kunde få hat när hon enbart hade ett mobilnummer, periscope och instagram som var hemligt.

Själv började jag få kalla fötter för jag visste inte hur jag skulle hjälpa henne fast jag var det bästa hon hade, hennes kompis kunde inte hjälpa henne heller, pratade med henne i telefon en gång och fick ofta Snapchats bilder på hennes kompis unge. Men jag hade inte så mycket att gå på för att veta om detta verkligen kunde vara sant.

Hon hade släkt utomlands och kunde tydligen åka dit och bo där när dom var bortresta trots att nästan hela hennes släkt hatade henne. Hon kunde åka till fem olika länder. Ni kanske förstår att historian blev större och större och jag hade ingen chans att hjälpa henne. Försökte göra allt men Paulina var envis och tog inte mina ord på allvar. Eftersom hon skickade bilder på sin kompis barn så kunde jag faktiskt inse att det blev lite fel under tiden eftersom första bilden såg barnet ut att vara två år och en månad senare var barnet knappt ett år. Det är klart att man kan skicka gamla bilder men eftersom andra bilden var när hon skulle åka utomlands så tänkte jag hur är det möjligt att ungen har krampat om hon nyss hade tagit bilden i verkligtid?

Vi slöt ha live några månader efter hon valde att åka utomlands för att komma iväg efter allt som hänt. Och jag kände mig hjälplös och ville verkligen vara helt säker på att hela historian var sann. Så jag bad henne skicka bild på passet men ta bort allt förutom ansiktet och hennes födelse år. Hon gick med på det och skulle skicka direkt när hon kom tillbaka till hotellet. Men därefter slöt hon svara totalt, hon svarade inte på mina sms men läste allt, hon svarade inte när jag skrev eller försökte stötta henne. Där avslöt våran kontakt och eftersom hon vägrade bevisa något kände jag att allt i historian är inte sant.

Vi fick chansen att höra hennes röst en gång under tiden. Men hon knäppte av micken när vi pratade och svarade bara kort. Vi fick bilder på henne men hon skulle alltid blockera halva ansiktet med text, färg eller en emojii. Historian blev enorm och jag ville bara vara säker på att det var sant. Men jag fick aldrig något svar och hon avslöt allt torts att hon berättade att jag var den bästa personen hon hade i sitt liv.

En kort storytime om en händelse som utspelade sig på cirka fyra månader. Gillar ni storytime, så säg gärna till så kan jag berätta mer om saker som hänt. Hennes namn är påhittat och inga andra namn är publicerat då detta fortfarande är ett mysterium och jag vill inte hänga ut någon. Vet att vissa saker är falskt pga bevis medan vissa saker kanske är sant men jag hoppas att hon mår bra i dagsläget och att det blivit bättre. Jag har gått vidare trots att det är störande att inte veta om ljög eller inte.

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin,
Men alltså guuu! Det är ju verkligen HELT SJUKT att läsa!! Inte hade jag en aning om att man kunde råka ut för något sånt... Om jag gillar story time - hell yes! Keep em coming! Kram <3
matildaberlin.se
Johanna Utterberg,
Alltså jag tycker att det är så intressant och hemskt ännu fast att jag har hört dig berätta om det förut. Undrar liksom om det verkligen var hon, vad var sant och vad inte? Vem var egentligen personen du/ni pratade med?! Önskar vi kunde få svar!!! Kärlek till dig fina människa<3 Fler såna här, tycker om såna här inlägg!! 😃
johannautterberg.se
Yasmine,
Nej vilken läskig historia! Berätta gärna mer! 😃
www.yasmissy.blogg.se
Angelica,
Men gud, vilken hemsk historia!
angelicawahlin.se
Jeanette,
Men shit vilket historia! Och vad jobbigt det låter, att du orkade ta emot allt, jag hade inte klarat det där. Men verkligen intressant att läsa 😊
nouw.com/jeanettek
Ah, jag hoppas verkligen inte allt är sant då det är hemskt!
beattriicee.se
Det är det verkligen! Vad kul att du gillade min storytime! 😃
beattriicee.se
Orkade till en början men sedan blev det för mycket och ett bevis hade hjälpt mig orkat mer eller bara kunna träffa personen för att kunna göra något mer än att bara prata. Vad kul att du gillade storyn! 😊
beattriicee.se
Det är verkligen SJUKT! Och jag hoppas verkligen inte storyn är sant ifrån hennes sida. Ah, det kan man verkligen, trodde aldrig heller det. Åhhh, vad kul att du gillade story time! Kram <3
beattriicee.se
Alltsååå, i KNOW! Jag skulle så gärna vilja veta, har så många frågor men så lite information till att få svar på allt. Men det är en story jag bär med mig oavsett om det är sant eller falskt. Kärlek till dig!! och tack! <33
beattriicee.se