Photoshop tips - hur du använder klonstämpeln

Fick förfrågning om jag kunde visa hur jag trollar bort saker som jag stör mig på i mina bilder. Och varför inte? Alltid roligt att kunna hjälpa och tipsa om det jag själv kan. Ibland kan det vara super enkelt men vid vissa tillfällen tar det mer tid och kan bli svårare. Vill ni trolla bort något som finnar, kryp eller något helt annat så fortsätt läs om ni inte vet hur man gör/använder klonstämpeln i Photoshop.
Nummer ett - Först ska du öppna bilden i Photoshop och det är så enkelt så jag tänkte inte visa det. Därefter ska du kopiera bakgrunden till ett nytt lager för att vara på den säkra sidan och kan göra om allt snabbt om det skulle behövas. Dra bakgrunden ner till den symbolen som är markerad med röd färg. Du kan även trycka på Kommando + J för att kopiera lagret. (Beror på vad du själv tycker är lättast) Nummer två - För att kunna trolla bort ditt/dina störande objekt måste du använda ett verktyg som heter klonstämpeln. (Clone Stamp Tool på engelska) Symbolen som är markerad kommer du använda för att trolla bort finnar, rynkor eller något annat du kanske stör dig på.

Nummer tre - Använd en "mjuk" pensel (jag ändrade hårdheten till noll) och ändra storleken som du själv vill ha eller behöver. Du kanske kommer behöva ändra den flera gånger under tiden du trollar bort saker, beror på vad det är för storlek på saken. Testa dig fram vad som passar dig bäst!
Nummer fyra - Här ser man att jag har trollat bort lite av pinnen. Först måste jag hitta ett bra färg i närheten som kan ersätta pinnen, när jag hittat rätt område håller jag ner Alt-tagenten och trycker på område jag vill klona från och därefter börjar jag måla bort pinnen. Man kan säga att man lånar färg från ett ställe på bilden för att få bort sitt störande objekt. Lättare att måla och hitta ett bra färg genom att zooma in och gå närmare. Nummer fem - Pilen pekar på ett öga där man kan trycka för att se skillnaden på vad man har gjort och hur det såg ut innan. Skulle du vilja ångra det du gjort men inte kan ångra allt kan du bara slänga lagret som är en kopia och göra om, mycket lättare än att börja öppna en ny bild.
Hoppas inlägget hjälpte och att ni förstår hur man gör. Lycka till och tryck gärna på tummen upp om ni gillade tipset!

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Michailas,
Jätte bra tips 😃
michailas.blogg.se
Céline,
riktigt härligt tips!!
evaceline.blogg.se/
Vano,
louise,
önskar jag kunde fatta photoshop nån gång 😋
liizes.com
Matilda - Skönhetsblogg,
Photoshop är sååå kul!
ttilles.se
Nejdå, det tror jag verkligen inte. Det gäller bara att vara fokuserad! 😊
beattriicee.blogg.se
Alexandra Park,
TACK!!! Fantastiska bilder du tar! Helt otroligt!
alexandrapark.blogg.se
Madde,
Men åh så bra tips!!
mward.blogg.se
sara,
Resultatet var såå bra! 😃
nouw.com/saarah
Patricia,
Jag kan verkligen inget alls om att redigera bilder så sådana här tips är superroliga. Dock har jag inte ens photoshop:(
patriciac.blogg.se