Papperskorgar är sällsynt i Thailand

Blogglistor

Tänkte att det kunde vara roligt med en blogglista om Thailand, fem saker. Hoppas ni tycker det är lika roligt att läsa som det var att skriva hela inlägget!

5 saker som jag ogillar med Thailand

Övergångsställen och trottoarkanter är ett skämt i det här landet. Övergångsställe existerar knappt här, det kan vara väldigt farligt om man vill komma till andra sidan av vägen. Det finns självklart övergångsställe men kanske bara 3% av dem fungerar. När man står vid ett övergångsställe som inte är bevakat så kan du få stå där flera minuter så jag förstår inte vad poängen är. Trottoarkanterna är något jag inte heller förstår, det finns trottoarkanterna i Thailand men det är mer som en parkering för alla tuktuk/taxi. Så när man ska gå i Thailand får man vara försiktig för trafiken är inte säker.

Papperskorgar är sällsynt här i landet. Ska man slänga något så kan man behöva vänta några kilometer, det är inte konstigt att det ligger skräp över allt då det inte finns papperskorgar. Och då kan jag även nämna att plast i landet finns det mängder av. Vattenflaskor som man köper mängder av, varje gång man handlar får man 5 olika plastpåsar då dem inte har några stora påsar. Det finns ingen sortering av plast men det finns folk som jobbar med att gå i papperskorgen sedan för att samla in plast. Jag förstår att det är ett jobb också, men det låter så sjukt i mina öron. Plast över allt. Thailand firar inte nyår samtidigt som oss, utan i April där det pågår i flera dagar. De har även ett annat årtal än oss, men den första januari 2020 införde dem ”no to plastic bag” Alltså ska dem ta bort plast, ska bli spännande att få se hur det går. Ett framsteg som behövdes för att Thailand inte ska drunkna i plast.

Att man inte kan dricka vatten ur kranen, fast detta är något som finns i många länder. Det är bara jag som är bortskämda med dricksvatten.

Tänker inte bara klaga på Thailand i denna punkt för det sker faktiskt i Stockholm också. När du vill gå in och kolla i en butik eller på en marknad så blir du antingen förföljd för att det ska kolla till dig eller vill de gärna berätta om allt. Har försökt att köpa blommor i Stockholm flera gånger men det går knappt att kolla åt det hållet innan de börjar skrika vad det kostar. Jag vill kunna kolla innan jag bestämmer mig medan de andra gärna vill att jag ska bestämma mig samma sekund som de frågar. Det är omöjligt att handla på marknader om man vill fundera eller kolla utbudet för det går varken i Sverige eller Thailand.

Varje gång jag åker iväg så ser jag det som en utmaning att jag ska prata engelska. Är inte speciellt bra på engelska så det är en bra utmaning. Men när man kommer till Thailand behöver man inte kunna speciellt mycket engelska mer än de enkla språket. Vissa kan inte engelska så det blir att man inte lär sig något.

5 saker jag skulle kunna leva på i Thailand

Stir-Fried Morning Glory with garlic. Alltså det är så gott och jag kan inte förklara smaken. Det gröna i bilden nedanför är Morning Glory!

Maten vid vagnarna. Här snackar vi stor utbud, både kycklingspettar, vårrullar, Pad Thai, majskolvar, potatis på spett och den det bästa av allt är bananpannkaka med Nutella. Om det är något som jag gärna köper varje dag är det min pannkaka, det är extremt gott!

Smoothie är det bästa sättet att starta dagen på stranden med. Deras smoothie är nästan bara frukt och vatten men när jag provar att göra det hemma smakar det inte alls lika gott. Jag älskar när det är lime, orange/lime eller en vanlig god vattenmelon smoothie. Och vi går alltid till samma ställe, för hon gör dom med kärlek.

Glass i stora lass. Deras mjukglass är mycket godare och smakar mer vanilj. Och jag älskar glass!

Frukt i Thailand är så mycket godare. Baby ananas är extremt gott, mango, passionsfrukt, vattenmelon och ja ni förstår. Frukten är underbar!

5 saker jag saknar just nu

Svenskt mat. Behöver jag säga något? Behöver pasta med köttbullar, behöver ha svenskt mat.

Okej, min säng är också en sak. Detta stället vi bor på har inte dem mjukaste sängarna, jag klarar mig men jag börjar sakna min säng. Och speciellt när jag inte sovit i den på snart tre år då jag har hyrt ut min lägenhet. Så nu är jag redo för att komma hem och kasta mig i min egen säng som jag saknar i snart tre år.

Saknar svenska språket, ibland kan det vara så svårt att försöka prata eller förklara vad man vill ha för att de inte är lika insatt i engelska.

Tryggheten/kunskapen är något jag kan sakna. Man har inte alls lika bra kunskap när man befinner sig i ett annat land. Man känna sig helt förvirrad och det blir inte alls lika trygg. Typ när man är sjuk i Sverige s�� vet man vad man ska tänka på och göra, men här har du ingen kunskap om vad man ska köpa eller tänka på.

Att kunna ha nedsläppet hår. Sätter upp håret hela tiden för att det inte ska bli för klibbigt och varmt!

5 saker jag älskar med att vara här

Värmen är helt magiskt här. Det finns inte speciellt mycket att säga mer att säga. Ni förstår mig!

Alla magiska utsikter som finns i landet! Det går inte att fånga med en kamera man måste se med egna ögon. Typ alla små öar som ligger utanför Patong och alla berg är helt magiska men det går inte att fånga på bild. Man måste uppleva utsikten.

Automatiskt när man åker iväg på semester så släpper man alla problem och måsten. Alltså det är så skönt att få koppla av!

Thaimassage, behöver inte berätta mer. Ni som har fått det vet hur underbart det är efter.

Det finns många saker som jag älskar med att vara här i Thailand men jag måste ändå säga att jag älskar att vara här för jag blir brunare så snabbare här.

5 skillnader ifrån 2015 då jag var här sist

Utbudet är en av huvudpunkterna som har ändrats. Skulle säga sämre då mycket av det jag brukar köpa inte existerar längre.

Internet är en stor skillnad. 2015 försökte man koppla upp sig på internet varje gång man hade chansen. Man kunde inte ringa upp någon snabbt för att fråga om en sak och man kunde inte få tag i någon om man råkade gå fel. Men den här gången valde vi att köpa ett simkort som fungerar i Thailand. Alltså ett simkort med obegränsat internet i 30 dagar. Det var inte dyrt utan kostade 400 bath vilket är ungefär 130 svenska kronor. Nu kan jag få tag i mitt sällskap enkelt, folk kan ringa mig via internet och mitt mobilräkning kommer inte vara en chock när jag kommer hem. Detta är så bra köp för behöver jag gå hem mitt i natten själv kan jag alltid ringa någon, det finns så många bra saker med köpet!

Det är inte alls lika många svenska turister här i Patong som det var sist.

Lättare att pruta. Första gången var det as svårt för mig att säga nej och gå för att se om dem kom efter. Nu är det lättare att pruta och vända ryggen, nu vet man hur man ska göra!

Jag går mer den här gången än förra gången. Första gången var det lätt att bara ta en taxi men det här året går vi mer.

Follow me on: Instagram/Nouw

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar