MINA ÅR I STOCKHOLM

Fotoskolan STHLM

2,5 år i Stockholm har gått fort, alltså väldigt fort!! När jag flyttade upp till Stockholm i Augusti 2017 då var inte Stockholm nytt för mig, jag kände igen många av Stockholms gator, butiker och platser eftersom jag hade min dåvarande pojkvän bosatt i huvudstaden. Men ute på landet där jag har bott i 2,5 år var en plats som var helt ny för mig. Nu har jag tagit examen och det är fullt med blandade känslor på flera olika plan, men jag tänkte att jag ska dela med mig av 5 stora händelser under mina år.

FOTOGRAF - Christopher Nielsen

DIALEKTEN - En sak jag lovade mig själv var att jag skulle flytta hem direkt när jag hade bytt ut min gotländska dialekt. Ni förstår nog inte hur rädd jag är att min dialekt ska försvinna eftersom det är en bit av vem jag är, jag märker inte själv att jag har en dialekt lika tydligt som alla andra men jag älskar när andra påpekat min dialekt! Under 2,5 år har varje ny människa sagt, du är från Gotland va? Det räcker med att jag säger tre ord och helt plötsligt hörs det. Sist jag hörde det var för 4 dagar sedan. Min dialekt är fortfarande kvar efter 2,5 och jag är så stolt att jag klarade det. Ingen Stockholmsdialekt utan jag har min Gotländskt dialekt kvar och jag älskar det!! Man skulle kunna säga att jag har maxat när det gäller Gotland, försökt lärt ut gotländska låtar/ord, bjudit på saker ifrån Gotland och bjudit över halva Stockholm till Gotland. Jag maxar det som ligger närmast hjärtat!

BO UTANFÖR STOCKHOLM - Under 2,5 år har jag pendlat in till skolan då jag faktiskt inte bor i Stockholm om man frågar någon som är bosatt här på heltid. Först tänkte jag att det var kanske lite onödigt att bosätta sig ute på landet, men jag är uppväxt på landet och ju mer jag började klicka med min hyresvärd så valde jag att hellre pendlar in till skolan i 60 minuter. Sedan fanns det flera olika fördelar med att jag bodde kvar. 2,5 år med sämre förbindelse och ibland upp till 90 minuter restid eller längre pga tågproblem. I början var det många som funderade på om jag skulle klara av att pendla men det gick bra och att jag klarade av det. Min egentid på pendeltåget har varit guld på morgonen!

FOTOGRAF - Olov Karlsson

VÄNNER - Alltså, jag har verkligen fått vänner för livet. Både på min utbildning men även andra personer som inte är kopplad till skolan. Det kommer verkligen kännas tomt att inte ha samma mängd av vänner i närheten, som man alltid har kunnat bolla idéer och liknande. Usch vad jobbigt! Och jag vet att jag kommer sakna ihjäl mig nu, det har varit jobbiga stunder att säga ”hejdå” fast det bara är ett ”hejdå, vi ses snart.” Fina vänner, ni gör mig lycklig. Wow, massor av kärlek!!

PENDELTÅG - Alltså jag är tacksam att det har varit mycket mindre tågproblem min senaste termin. Men under mina 2,5 år som pendlare har jag skrivit upp alla olika anledningar till varför det är stop in trafiken. Även fast man kan räkna att många av felen betyder samma sak så använder dem inte samma ord alla gånger, 29 olika anledningar har jag stött på under mina år. Förstår ni hur sjukt det är? Varför ha så många olika anledningar, det blir bara sämre och man känner aldrig att man kan lita på SL. Förseningarna är det enda som har varit dåligt med att bo på landet men samtidigt ska det inte vara såhär mycket problem med tågen som jag stött på. Jag är chockad!

UTBILDNINGEN - Att jag ens funderade på att tacka nej till min plats när jag kom in på skolan eller att jag ens funderade på att hoppa av redan efter en vecka. Jag är tacksam att jag stannade kvar för den här utbildningen har varit bra för mig. Jag önskar att vissa saker hade varit annorlunda men en utbildning men den kan inte vara helt perfekt för att kunna anpassa sig efter 18 olika åsikter/tankar är svårt. Det finns en stor utveckling med mitt fotografi och jag har bytt inriktning när det gäller fotografi, hur kul är inte det? Jag är väldigt nöjd med utbildningen och är tacksam för mina 2,5 år där. Rekommenderar verkligen den till alla som vill utveckla sig och få mer kunskap.

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer