MÅNADENS HÄNDELSER UNDER DECEMBER

Summering

Varje månad gör jag en summering om vad som har hänt och det har ni väl inte missat? Jag hinner inte berättar allt som sker i min vardag här på bloggen och därför kan dessa summeringar vara bra. Årets sista summering då vi är väldigt nära slutet av 2019, vad gjorde jag under december. Blev den lika stressig som jag hade tänkt mig?

December är den mysigaste månaden om det finns snö utomhus, haha. Jag startade månaden på topp innan stressen kom som en bomb. Vi var några vänner som firade första advent tillsammans men inte på ett vanligt sätt, utan vi åt tacos samtidigt som vi lyssnade på julmusik. En bra kombo för oss. Skulle verkligen behöva dessa kvällar oftare.

Examensarbetet började möta sitt slut men samtidigt inte. Under den här perioden, alltså början av december var det mycket som skulle ske. Samtidigt som jag satt och redigerade 10 bilder hade jag skickat iväg 17 bilder på retusch vilket jag behövde för att kunna fokusera på alla portfolio review som vi skulle ha i skolan, hemsidan skulle ändras och sen hade vi hela utställningen som skulle fixas. Det var verkligen stressigt ett tag men jag är tacksam att jag kunde lämna bort några bilder på redigering.

Den sista terminen på Fotoskolan STHLM var jag representant för klassen tillsammans med en annan klasskamrat. Vi gick både på studeranderåd men också ledningsmöten ungefär en gång i månaden. Eftersom vi skulle ta examen så fick vi en extra fin present som ett tack för den här tiden. Nämligen en chokladask som innehöll så många goda chokladsmaker.

Eftersom jag visste att mina sista veckor på utbildningen skulle bli fylld med stress så försökte jag planera min flytt i minsta detalj. Började packa en månad innan flyttbilen skulle komma upp till Stockholm, packade alltid ner något varje dag och en vecka innan flytten skulle ske hade jag packa färdigt min resväska och alla flyttkartonger. Samma vecka som jag skulle flytta visste jag om att jag inte skulle hinna hem innan 21 på kvällen så jag behövde packa och planera i tid. Min bror och min syster hade åkt tidigt på morgonen men inte sovit något på natten, vi packade snabbt in alla flyttkartonger i bilen, åt en pizza sedan lät jag dem sova i min säng för att det skulle orka åka tillbaka till Gotland sent på kvällen. Så tacksam för hjälpen!

Julfesten som jag skulle ordna för våran skola blev självklart av trots att jag hade det kaos med mycket annat just den här perioden. Det blev glögg, pepparkakor, satsumas, ädelost, tomteskum och andra god saker. Hade inte hunnit planerat några lekar men det var en mysig fest ändå. I början var det ganska stressigt då jag själv var full av stress pga examensarbetet men sedan blev det värre när allt inte fanns på plats men det löste sig. Men det var stress som var väldigt onödigt då jag resan bodde i ett hav med stress. Har fått väldigt många guldstjärnor för att jag ordnade den här julfesten och jag blir så lycklig när någon inser att man verkligen försöker trots att det inte riktigt finns tid. Och hur många underbara personer finns det inte på våran skola som hjälpte mig plocka fram/plocka bort allt. Tack!

Våran klass bestämde tillsammans vad vi skulle göra av våra pengar vi hade tjänat in tillsammans. Förutom att lägga pengar på vår utställningen så blev det en middag tillsammans. Hur mysigt var inte det? Och hur gott såg det inte ut att vara? Den här middagen har jag berättat om och inlägget hittar ni via den här länken.

Våran deadline inför print var den 5 december och den 6 december skulle allt börjas printa. Och här började jag tappa greppet helt. Samtidigt som jag skulle dubbelkolla att alla gjort rätt för att det skulle gå smidigare för Moa som skulle printa ut allt hade vi i klassen fotografering till våran hemsida. Samma vecka hade vi julfest, middag med klassen, jag skulle vara assistent, mitt rum skulle städas för utflyttning, det fanns saker att göra för min del. Men när alla inte var på plats inför fotograferingen och det var flera filer som jag behövde ha tag i då inget stämde så fanns ingen i klassen på plats. Jag satt halva dagen med att ringa runt för att få tag rätt filer. Samtidigt som Moa kämpade med att skriva ut våra bilder i tre dagar så la våran skrivare av totalt och då ökade stressen mer. Dock började jag släppa mer om allt då jag kände att jag har gjort tillräckligt, nu började jag ge upp!

Alla bilder kom ut innan utställningen och vi fick upp allt innan utställningen. Allt löste sig trots stress men vi behövde nog släppa på arbetet och låta alla andra göra saker för att vi skulle överleva utan att gå in i väggen. Vi var först tre personer i klassen som var huvudpelarna till utställningen och därefter fick vi hjälp av två till. Så totalt fem stycken var vi som drog det tunga lasset till utställningen. När vi hade redovisning inför hela klassen började vi få beröm för allt vi hade gjort, det var då vi och alla andra insåg hur mycket vi hade gjort kring hela utställningen. Hela slutet av utbildningen och utställningen tog upp halva min månad och jag ångrar inte att jag var en av huvudpelarna som såg till att saker skedde, hade fått ångest av att inte ha koll på läget. Men jag hade kanske uppskattat att alla skulle vara mer insatta på egen hand för att slippa onödiga händelser.

Våran utställning blev succé men många gäster som kom för att kika på vårat slutarbete. Vi hade en extremt bra kväll tillsammans, speciellt när kvällen var över och vi alla kunde andas ut samtidigt som vi började städa. 2,5 år tillsammans med klassen och vi alla har gjort ett sjukt bra jobb. Och extra tack till våra medarbetare under kvällen samt alla gäster!

Stressen tog över mitt mående och kanske min ilska också. Men nu när utställningen var avklarad kom alla tårar, jag skulle behöva säga hejdå till människor jag kommit så nära på 2,5 år. Det har vart jobbigt och jag försöker tänka på att det inte är ett hejdå utan vi ses snart!

Och mina andra två veckor av den här månaden har jag befunnit mig i Thailand som jag nämn om tidigare flertal gånger. Härhar vare dag sett likadant ut, vi har varit och besökt både Central Festival som är ett stort shopping centrum, vi har kolla läget i Patong Town som är en gammal och mysig stad, vi har hängt på stranden och bara njutit!

Jag fixade mina naglar här i Thailand som ni kan se i det här inlägget!

Både jag och min lillasyster har även hunnit med en utgång. Vi startade kvällen med att planera att vi går och kollar läget på den svenska baren och köper något litet att dricka. I nästa sekund hade vi varsin stämpel som det stod öppen bar. Vi hade verkligen en rejäl utgång och träffade extremt trevliga personer, inte bara svenskar.

Min sista händelse som jag tänkte berätta om då inlägget innehåller så mycket text för att jag skulle dela med mig av ALLT som hade med min stress att göra, haha. Våran julafton här i Thailand. Vi vaknade upp med en tidning på sängen som är en tradition som jag älskar, vi fick julklappar som vi inte hade räknat med, vi åt svensk mat (tyvärr inte julbord men köttbullar iaf) och sedan avslutade vi kvällen med att se Kalla Anka. Är så lyckligt att vi lyckades se det utomlands, en riktigt bra julafton hade vi!

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Så fin decembermånad du haft. Det är alltid så kul att läsa såna här inlägg för jag inser hur mycket jag fått veta om en annan människas liv även om jag inte vetat allt. MEn som dina naglar visste jag om, din resa och det där med tidningen som tradition. Tycker just det där med tidningen är hur fint som helst förresten, den saken ska jag börja med från och med nästa år så det ska jag skriva upp i min kalender 😃.
www.saramadeleine.se
beattriicee
beattriicee,
Tack! Precis, lite saker visste man men inte allt och det är lite kul. Ja men det tycker jag verkligen du ska göra, superkul tradition! 😍
nouw.com/beattriicee
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Jättebra inlägg Beatrice och du har verkligen kämpat den här månaden! Allt du gjorde för klassen för att få till utställningen och julfesten är verkligen fint <3
nouw.com/amandaparkkinen
beattriicee
beattriicee,
Tack så mycket Amanda! Det värmer att få höra, det var kämpigt men det blev bra! ❤️
nouw.com/beattriicee
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Jättebra inlägg Beatrice och du har verkligen kämpat den här månaden! Allt du gjorde för klassen för att få till utställningen och julfesten är verkligen fint <3
nouw.com/amandaparkkinen
beattriicee
beattriicee,
Tack så mycket Amanda! Det värmer att få höra, det var kämpigt men det blev bra! ❤️
nouw.com/beattriicee
Netti Starby ,
Oj vad mycket du har haft för dig och vilken mysig julafton du hade. 😃 Kramis
starbys.se
beattriicee
beattriicee,
Malin,
Härligt att gå igenom månaden ordentligt 😃
maolions.blogg.se
beattriicee
beattriicee,
Faktiskt! 😍
nouw.com/beattriicee
Julia Svensson,
Åh så kul att läsa!!
juliasvenssons.se
beattriicee
beattriicee,
Sara,
Inte kul med all stress, men underbart att vara i Thailand nu och så härligt att er utställning blev succé <3 Bra jobbat med allt <3
www.aamaziing.se
beattriicee
beattriicee,
Mem verkligen, tack!!!! ❤️❤️
nouw.com/beattriicee
Pauline,
vad kul att få ta del av! gott nytt år!!
lillafrokenhurtig.blogg.se
beattriicee
beattriicee,
Tack!! Detsamma!
nouw.com/beattriicee
Delila,
Åhh va mysigt att ni fick till en fin julafton i Thailand <3
delilabasic.devote.se
beattriicee
beattriicee,
Det var så skönt! ❤️
nouw.com/beattriicee
tessbjork
tessbjork,
Oj vad mycket du har gjort! Hoppas du har fått vila upp dig nu i Thailand efter all stress
nouw.com/tessbjork
beattriicee
beattriicee,
Ja men det har jag verkligen gjort!
nouw.com/beattriicee