LUCKA NUMMER 3

Intervju

Då kikar vi i vem man kan hitta i lucka nummer tre? Under fyra söndagar kommer ni få träffa en person som står mig ganska nära, det är en person som inte bara står mig nära på bloggen utan vid sidan av bloggen trots att vi aldrig träffats. @emmaengstrom är som en lillasyster för mig och jag är så stolt för att hon kämpar och för den kontakten vi har!

Emma, kan du berätta lite kort om dig själv innan vi kör igång med intervjun?

Här har vi Emma som är en himla glad och småtokig 21 åring värmlänning som alltid gillar att ha saker på gång i luften. I dagsläget varken pluggar eller jobbar jag då jag befinner mig på behandlingshem i Varberg för att en gång för alla över vinna min anorexi. Jag skulle säga att jag jobbar för mitt välmående och att ha mig dit jag faktiskt vill i livet. Drömmen är att få chansen att resa mycket och starta eget företag i framtiden då det är två saker som ligger mig varmt om hjärtat. Sociala medier och min kära blogg är ytterligare saker som ligger varmt om hjärtat då jag bloggat sedan närmare 10 år tillbaka. Shit vad tiden går fort?! Hos mig får ni ta del av min livstil, mode och så mycket mer roligt! Annars älskar jag att få vara social och umgås med vänner & familj, ta vara på vad livet.

Vad betyder julen för dig?

Värme, mys och kärlek! Bara tanken på jul ger mig en varm kår genom hela kroppen och hur den i mitt fall, spenderas tillsammans med familjen och de som står nära. Jag är så takcsam!

Vad är det bästa och sämsta med julen?

Vi börjar med det sämsta och det jag kan tänka mig är att vi de senaste åren haft en grön jul. Jag önskar gärna lite pudersnö som lyser upp och får julen att gnistra och glänsa lite extra. Det bästa med julen är nog allt som ingår i hela december månad med stämingen och allt pyssel!

Brukar du se julkalendern som går på tv?

Jg kommer nog aldrig bli för stor för julkalendern! Detta är ett måste att se enligt mig och det ingår i själva julen, att räkna ner dagarna till den stora dagen. Vad jag kan minnas är det ett år jag inte såg på julkalendern då det var en besvikelse (historieätarna var inte i mi smak) Fick ta en revansch året efter istället! Jag är dock en person som lätt skulle kunna se om gamla julkalender år efter år, bland annat trolltider.

Har du en julkalender i år?

I år har jag tyvärr ingen julkalender men har sett många jag gärna velat lägga beslag på. Tycker det är roligt att det finns allt ifrån skönhet till mat och andra roliga saker så det finns något för allas tycke och smak.

Favoritdoft när det kommer till julen?

Måste man välja en doft? Jag har så många favoriter och speciellt kombination med varandra, standarddofterna är kanel och kardemumma då det verkligen förknippas med jul. Luften av saffran och vanilj ger en varm kår i hela kroppen som gör att jag förs tillbaka i tiden som liten. Minnen är underbara!

Vad ska du göra under julhelgen, något planerat?

Julafton kommer spenderas med familjen och de nära hemma hos oss, vad som händer får vi se då det kanske blir att vi tar dagen som kommer. Familjemiddag och Kalle Anka klockan tre blir det förmodligen som varje år på julafton. Jag tror det blir en väldigt lugn julhelg i sin helhet på grund av läget som är för oss alla i år, men vem säger att det inte kan bli bra också? Jag kommer åka tillbaka till Varberg den 27:e för att fortsätta min behandling och kommer vara där under nyår, så kommer njuta det bästa av tiden hemma under jul.

Bästa julfilmen som du tittar på varje år?

Här har vi sämsta serie-och filmtittaren på denna skulle jag förmoda. Julfilmer är dock så himla mysiga och det är om något kan vara en sak jag gärna ser på. Jag har nog ingen film jag se på repeat varje år utan kikar gärna efter nya som släppts. Alf och Grinchen glömmer jag aldrig!

Vad har du för tips som du vill dela med dig av?

Njuter av fina du har runtomkring dig, ta vara på tiden så bra som det går och stressa ner! Jag har år i bagaget med stress och ångest kring mat, och det sociala och julhelgerna överlag. Att gå med en sjukdom i form av ätstörningar under julen är ingen hit kan jag lova och det är ingen som ens vill veta känslan. Så NJUT av allt det goda i både mat och sällskap, vi lever bara en gång! <3

Gör du något speciellt på advent?

Jag är ingen särskild tradition på advent förutom att det indirekt är bestämt att det är en himla mysig dag då vi alltid brukar tända ett nytt ljus i staken. Varje år där jag bor har vi skyltsöndag då nästan alla affärer har extraöppet så vi brukar åka och spåna lite för att se om det finns något roligt att shoppa, antingen till sig själv eller en julklapp. I och med läget med Corona i år får vi se hur det blir med denna lilla tradition.

Vad önskar du dig i julklapp?

Helt ärligt kan jag inte komma på något speciellt jag önskar mig i år. Det finns inget som säger "det här måste jag ha". Jag skulle dock bli glad om jag fick fler delar till min samling av Rörstrand vita porslin i Swedish Grace eller annan inredning. Kanske lite tråkiga saker att önska sig men så välbehövligt och uppskattat när man flyger ur huset!

Tre saker som måste finnas på julbordet?

Köttbullar, rödbetssallad och julskinka - behöver jag säga mer?

När handlar du julklappar?

Varje år tänker jag att jag ska vara i god tid med julklappar men tyvärr är det mer av ett önsketänk än verklighet. Jag försöker verkligen vara i god tid för att inte stressa men oftast blir julklapparna klara någon gång i december.

Vad har du helst på dig på julafton?

Mjukiskläder är väl ändå det bästa vi har i klädväg? Bekvämt och snyggt kan man knåpa ihop en dag som denna och om jag inte minns fel hade jag en rutig kjol med nylonstrumpor och en mysig yvig tröja på mig förra året. Årets outfits är fortfarande ett frågetecken, men något roligt blir det nog!

Brukar du julpyssla och när sätter du upp julpynt?

Julpyssel och pynt ÄLSKAR jag! Jag och mamma brukar börja småpyssla redan till första advent och då kan det vara som att göra det lite mysigare utomhus med gran-och takkris, mossa och lyktor. Adventsljusstalkar och inomhuspyssel drar oftast igång vid första advent som "det ska vara" Ser inga del att pyssla och gotta sig med julen under hela december innan jul!

5 snabba:
(Hur är det ens möjligt att välja?!! Kan säga att det handlar om 1% skillnad på många av alternativ, haha!)

Plastgran eller äkta

Lussebullar eller pepparkakor

Få eller ge julklappar

Glögg eller julmust

Pynta eller slå in paket

Julmusik eller julbakning


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

amaliev
amaliev,

Så herlig! 😍🥰

nouw.com/amaliev
linndossing
linndossing,

Älskade Emma, en av Sveriges starkaste tjejer <3 Så kul att få läsa!

nouw.com/linndossing
petra,

Fina Emma ,saknar hennes blogg nu , kramar

mammansprinsessor.blogg.se
by_anniess
by_anniess,

Kul läsning! håller helt med om hennes 3 måsten på julbordet<3

nouw.com/by_anniess
My,

Åh så roligt, fina Emma <3

www.mynordqvist.se
Josäfin,

så mysigt inlägg!! 😃 ÄLSKAR ju julen så!

jossanamigo.blogg.se
tinafalkestad
tinafalkestad,

Så himla mysigt inlägg!❤️ Vilken härlig idé! Fina Emma!❤️❤️ Så kul att läsa 😍 kram!!

nouw.com/tinafalkestad
KateOgembo
KateOgembo,

Så rolig ide på dina inlägg! så kul att få läsa mer om emma🥰

nouw.com/kateogembo
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Så kul att läsa Emmas svar. Saknar hennes blogg, men hälsan ska givetvis gå först.

nouw.com/jossustravelpics
beattriicee
beattriicee,
Ja men precis! När hon kommer tillbaka kommer vi får magiska inlägg! ❤️
nouw.com/beattriicee
lifeofkile
lifeofkile,

Fina fina emma!!🥰

nouw.com/lifeofkile