Fototips - Tips på vad du kan fotagrafera

Har fått frågan att göra detta inlägg och här är det. Olika tips på vad man kan fotografera. (finns så många idéer) Du kan fotografera allt du ser, det gäller bara att vrida lite på kameran och att hitta rätt vinkel. Det krävs lite tålamod men det är heltklart värt det. Va kreaktiv och låt din fantasi komma fram. Även fast inlägget är långt och kanske består av mycket text hoppas jag att ni som har väntat på inlägget uppskattar det!
Fotografera självporträtt eller varför inte fotografera någon annan? Galna och annorlunda porträtt. Testa något nytt. Kanske en annorlunda sminkning, något coolt ställe eller bara en ny frisyr. Olika outfitbilder kanske är något för dig? Prova olika vinklar som du själv skulle gilla. Fotografera vattendroppar om du vill ha riktigt häftiga bilder. Du behöver inte bara fotografera inomhus, du kan även testa på att fotografera något utomhus. Har det inte regnat utomhus kan du använda en sprayflaska för att få vattendropparna. Testa även makrofotografering.
Om det inte spöregnar eller är snöstorm så tycker jag att du ska gå ut och fotografera. Även om vädret är tråkigt kan man lyckas med att fånga fina ögonblick utomhus i naturen. Prova alla olika vinklar, ibland behöver man ligga på marken för att få häftiga bilder. Fotografera detaljer, husdjur, bokeh eller något annat fint motiv inomhus/utomhus. Varför inte fotografera något ätbart, ett fint fönster eller så gör din egen lilla fotostudio för att testa på produktfotografering. Papper, tejp och en lampa är allt som behövs. (sök på google, gör egen fotostudio)
Fotografera med en lång slutartid, det behöver inte bara vara nattbilder. Du kan fotografera något som rör sig eller ett fint vattenfall. Prova alla olika ljus och rörelser för att få fram en häftig bild. Vissa gånger behöver du ett stativ för lång slutartid, beror på vad du har för idé.
Dokumentera om din dag i skolan/på jobbet. Eller köra det klassiska idén. Ett foto i timmen, låt din kamera följa med dig hela dagen och fotografera hur din vardag kan se ut. Själv tycker jag den här idéen är roligt, vi gjorde detta flertal gånger som en läxa i skolan.
Känner du inte för att fotografera alls men vill ändå göra något? Varför inte redigera dina gamla bilder. Visa före och efter i bloggen eller på en annan internetsida. Prova att vara galen när det gäller redigering, någon cool effekt eller något liknande. Mitt absolut sista tips i detta inlägg är ÄNNU MER INSPIRATION. Weheartit, tumblr och pinterest har många bilder som kan ge dig inspiration. Gör ett konto, spara bilder du gillar och skapa din egen idé. Kommer du på en smart idé men inte har tillgång till datorn, skriv ner det på mobilen (viktigt) Följ mig på Weheartit och Pinterest

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Viktoria Eriksson,
Åh, så bra inlägg! Bra tips 😃 Och så fina bilder!
vickons.blogg.se
Helen,
Skulle verkligen vilja bli bättre på bilder! Du är så duktig!
heleeens.bubbleroom.se
Vad kul att du tycker det, du borde verkligen testa på det. Sjukt kul! 😊
beattriicee.blogg.se
Helen! Du kan bli bättre, det gäller bara träning. Hade vart kul att få fotografera dig någon gång! 😊
beattriicee.blogg.se
Tack så mycket! Sjukt bra att du skriver upp dina idéer! 😊
beattriicee.blogg.se
Thea,
Hur fångar man fokusen på ögonen? 😊
theasspace.blogg.se
Man kan använda en fjärrkontroll till kameran för att få fokusen i ögonen. Använd fokuspunkten som du kan flytta runt med för att lyckas få den i dina ögon eller iaf i ansiktet. Är ganska svårt att göra det själv dock! 😊 (jag gillar fjärrkontrollen mest)
beattriicee.blogg.se
Thea,
Okej, tack så mycket!!
theasspace.blogg.se
Julia Viklund Photography ,
Vad roligt med tips-inlägg! Gillas!
finest.se/juliawviklund
Gud vad roligt att höra! 😊
beattriicee.blogg.se