Fördelar med ett eget företag!

Blogglistor

Tänkte faktiskt berätta om några fördelar med att vara egenföretagande då jag anser att alla kan om man har rätt inställning. Det är en kämpig väg dit men alla vägar i livet kan inte vara enkla. Ingen kommer någonsin förstå hur mycket tid man lägger ner som egenföretagare då man gör allt själv om man inte anställer människor. Viktigt att ha med sig. Det spelar ingen roll vilken business du sysslar med för detta stämmer bra in hos alla företag!

Som företagare handlar det inte bara om att sälja in produkterna till sina kunder utan även sälja in sig själv som person eftersom du är företaget. Här kommer ett problem, man kan upplevas som en person som bara gottar sig i soffan och har det bra. Men nej, det är en del av jobbet att kunderna ska få en inblick på mig som person för det är inte bara produkten dem köper utan även tjänsten och vem vill ha en tråkig person att jobba med? Ingen. Så bara för att man är öppen behöver det inte betyda att man jobbar 2 minuter per dag, sen väljer alla hur öppna man vill vara. Men om det är någon som lägger ner arbete är det egenföretagare. Vi människor förstår inte arbetet bakom kulisserna förrän man ser det. Men i detta inlägg så tänkte jag berätta mina 12 högsta och bästa fördelar med att skapa företag. Chansa ska man absolut göra!

Du planerar över din egen tid. Ingen vet bättre än du själv, du planerar din egen tid efter vad som ska göras. Är det mycket på schemat kanske man får skippa alla härliga lunch-dejter, vill hinna med något speciellt och kunna avsluta dagen tidigare? Jo det går bra, för du själv väljer att jobba effektivt för att hinna. Vad du gör med din tid är inte viktigt utan att du hinner med sakerna som ska göras.

Du är din egen chef. Ingen bestämmer vilka mål du har, vilken arbetsmetod som du ska ha osv. Du bygger upp grunden till företaget och gör alla viktiga val. Vill du inte bli framgångsrik utan bara få ett företag och gå runt så gör det. Du bestämmer över ditt företag, kom ihåg det!

Du kan förverkliga din egen dröm. Känslan när du själv förverkar din egen dröm kommer vara magiskt. Man ska inte leva för att förverkliga andras drömmar utan sin egen, du väljer ingen annan. Om du inte försöker få din dröm i uppfyllelse kommer förmodligen ångra dig men har du försökt har du gjort något åt din dröm vilket du kommer tacka dig själv för senare.

Du växer som person. Ett framgångsrikt företag som tjänar miljoner hade man inte tackat nej till men ett företag ska även handla om personlig utveckling. Varje person jag känner utvecklas som person genom att köra eget, genom ditt företag kommer du bli starkare, du kanske får veta något om dig själv du inte visste och du kanske kommer möta på en svaghet att arbeta med.

Du kommer bli mer effektivare. Varje minut kommer du värdesätta, om du gör jobbet på 37 minuter istället för 60 minuters har du tjänat in din tid samtidigt som du får lika mycket betalt för arbetet. Ditt upplägg av arbete kommer tjäna både pengar och tid, kanske inte i början men när du hittat ditt sätt att vara effektiv kommer du märka stor skillnad. Effektivare kommer man bli med rätt upplägg.

Du kommer ha roligt! Varje mål du klarar av kommer du fira med ett glas champagne tillsammans med kollegor eller kanske kunderna? Varje steg du tar i företaget oavsett motgång kommer du vilja fira och hur roligt är inte det? Har du tråkiga lokaler? Problemet blir löst genom att ta dina kunder till en annan plats som är roligare än ett tråkigt mötesrum. Du kommer uppskatta varje ögonblick som är roligt.

Du kommer jobba med något du älskar. Det absolut bästa med företagande är att du jobbar med något du brinner för, du tjänar pengar på din hobby eller kanske kunskap. Du kommer inte tycka dagarna är tråkiga på samma sätt då detta är ditt yrke, din hobby blev ditt yrke och du kommer älska ditt jobb!

Du lär din nya saker. Varje person som startar nytt företag kommer lära sig nya utmaningar, ny kunskap och nya sätt att arbeta på. Man kan inte allt ifrån början och det är okej då du kommer lära dig under vägens gång. Lär mig fortfarande mängderå med tips och det kommer man fortsätta med hela tiden.

Du väljer din egen arbetsplats. Tröttnar du att vara hemma? Plocka ihop dina saker och sätt dig någon annanstans. Eller om du har en lokal som så kan du plocka ner allt som behövs för att göra ett miljöbyte och samla ny inspiration.

Du är ett företag oavsett inkomst. Alla vill ha en bra inkomst för att leva livet och man behöver inte tjäna stora summor för att vara ett företag. Alla bloggare som tjänar pengar är företagare för att man måste skatta. Sedan hur stor omsättning man har är en annan sak men man är fortfarande ett riktigt företag när pengar rullar in. Och har du blivit registrerad hos Skatteverket är du företagare oavsett noll kronor på kontot.

Du betalar ut din egen lön. Du bestämmer hur mycket du vill ta ut varje månad, har du ett jobb vid sidan av så kan du välja att bara låta pengarna växa istället för att ta ut dubbel lön, har du mindre utgifter en månad så ta ut mindre. Man blir väldigt ekonomisk när man är egen företagare men i början kanske man behöver ta av sina egna pengar och kasta in i företaget. Det är en investering på något precis som det är när jag köper något till hemmet, det är inte säkert att det håller hela livet men det är något som man investerar till hemmet för att underlätta vardagen. Precis samma sak med företag, du investerar i ditt företag för att du vill och sen hur långt det räcker vet ingen i förväg.

Du kommer skapa kontakter. Om du är en person som älskar att lära känna nya personer så grattis detta är ett perfekt jobb för mig som egen. Du måste prata och vara ansiktet ut för att du är ägare till företaget. Du kommer även skapa kontakter med andra företagare som sedan kommer hjälpa dig och du kommer hjälpa tillbaka. Här handlar det av att hjälpa varandra för att få ett bra rykte i branschen. Support är viktigt och det får man om man hittar rätt personer!

Människor som vågar bygga ett företag, jäklar vad ni är grymma!!

kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Frozenvanilla
Frozenvanilla,

Så härligt, intressant och inspirerande inlägg! 😊 Det är så grymt att våga ha sitt eget företag! <3

nouw.com/frozenvanilla
lindaviktoriaaa
lindaviktoriaaa,

Så inspirerande inlägg!!

nouw.com/lindaviktoriaaa
Hilma
Hilma,

Väldigt peppande inlägg! Min pappa är egenföretagare och han skulle nog hålla med om alla punkter tror jag 😊 Kram fina du!

nouw.com/hilma
oliviamalm
oliviamalm ,

Så himla bra inlägg! Jag vill verkligen starta mitt egna men planen är inte 100% ännu så det kommer nog ta ett tag 😊

nouw.com/oliviamalm
Norailona
Norailona,

Så peppande inlägg😍 Du är grym <3

nouw.com/norailona
Yasmine ,

Precis vad jag behövde läsa idag, tack för ett peppande och bra inlägg! 🙏🏻

yasmissy.blogg.se
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så så så bra inlägg!

nouw.com/agnesmathilda
beattriicee
beattriicee,
ebbabrage
ebbabrage,

Men åh vilket fantastiskt inlägg!!

nouw.com/ebbabrage
Enna,

Otroligt kul att få läsa 😊<3

sayyeastofashion.blogg.se
amaliev
amaliev,

Min drøm er å ha eget foretak en dag! Så går mot den drømmen! Herlig innlegg!🥰

nouw.com/amaliev