Brända mandlar är livet! 

Recept

Innan vi startar dagens inlägg måste vi backa bandet och prata om gårdagens inlägg. Det var ganska många som trodde att jag hade raderat mina bilder vilket jag förstår att man kan tro när jag skriver att jag rensat tre olika enheter. Så förlåt att jag använde fel ord, men tror ni jag rensade bort alla mina bilder på mobilen? Skulle aldrig ske. Rensningen gick ut på att jag skickade över bilder till hårddisken och ominstallera datorn för en ny start. Brukar nästan aldrig radera bilder och gör jag det så sker det i kameran. Hade noll bilder på alla tre enheter efter "rensningen" men min hårddisk hade fått över 16.000 nya bilder. Skickade alltså över bilderna på min hårddisk och inte i papperskorgen, haha ni behöver inte ha panik längre!

Anteckningar är något jag älskar att skapa, min lista på saker jag vill göra i köket är flera kilometer lång. En av sakerna jag har viljat testa att göra själv är brända mandlar. Borde egentligen gjort brända mandlar för flera år sedan eftersom det är så enkelt och jag älskar brända mandlar. Ifall någon är intresserad hur man gör så delar jag med mig receptet här under.


RECEPT

Ingridienser - 200 g söta mandlar. 1 ½ dl strösocker & ½ dl vatten.

HUR GÖR MAN? 1. Rosta mandlarna i en torr varm skekpanna samtidigt som du kokar upp vatten och socker i en kastrull. 2. Tillsätt mandlarna och koka tills sockret börjar fastna på mandlarna. Rör runt hela tiden. 3. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt och låt dem svalna.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar