Alfabetet med fototips.

Fototips

Väldigt, väldigt, väldigt länge har jag funderat på att göra ett inlägg som är kopplat med alfabetet, vet bara inte vilket tema jag skulle välja. Kände att jag behöver ha en utmaning så jag valde att försöka skapa en lista med fototips på varje bokstav, kanske inte fototips som ni är vana med men saker man borde tänka på som fotograf eller en kamera i handen. Det är verkligen svårt att komma på tips på alla bokstäver då alla tips ofta börjar på samma bokstav men känner mig ändå väldigt nöjd.

Analysera. Själv är jag ganska dålig på att analysera mina egna bilder men också att göra det över hela processen, det är så bra att analysera och se vad man kan göra bättre eller något man borde tänka på. Det är verkligen alltid bra att göra!

Bakgrund. Om det är något man verkligen ska tänka på så är det bakgrunden, det är viktigare än man tror.

Chansa. Man behöver verkligen chansa och det kan handla om vad som helst ibland kanske det inte funkar med förhoppningsvis kanske det faktiskt gynna dig genom att chansa. Brukar faktiskt chansa ganska ofta!Detalj. Fokusera alltid på det som måste fotograferas men därefter fotografera detaljer. Detaljer kan man aldrig ha för mycket av.

Efterbehandling. Kan vara det roligaste som finns men också något extremt tidskrävande, men den här punkten vill jag säga att man aldrig ska känna sig dålig för att man måste efterarbete sina bilder, alla behöver det!

Förgrund. Att arbeta med förgrund är något som en busenkelt och väldigt snyggt. Det räcker med att ha en blomma, vägg eller något annat som skapar en bra förgrund. När du även skapar en förgrund så skapar du ett djup i bilden.

Grå moln. Älskar hur solen kan spegla ett snyggt ljus men gråa moln är inte så farligt det heller, när det är målning så blir ljuset mjukt och beter sig som en stor softbox så ta vara på det ljuset om man inte har ljustillbehör.

Hårspray. Perfekt till att få frukt glansigt och fräscht. Du ska absolut inte äta frukten efter men superbra hacks för snygga bilder.

Inspiration. 99% av alla dina bilder börjar att skapas när du hittar inspiration så detta är något man alltid måste ha med sig hela tiden, smala på allt som inspirerar dig och ger dig idéer för att sedan skapa något magiskt.Justera. Detta kan handla om din arbetsyta, arbetsmetod eller något annat. Man måste våga ändra, granska, förbättra osv.

Känslor. När du lyckas skapa bra känslor i en bild så blir det mer unik. Försök att ge ditt projekt en känsla och sträva mot målet.

Ljus är a och o för kamera. Ljus är verkligen a och o, detta vet vi alla om va?

Motiv. Väldigt att du fokuserar på ditt motiv som är framför dig och inget annat.

Neutrala linjer. Snea och oklara linjer kan vara snyggt i konst syfte men när det gäller fotografi så är det skönare för våran ögon med raka linjer, försök att följ neutrala linjer och skapa ett bra djup av alla linjer.

Oskärpa. Brukar själv bli sur när jag inte får skärpa på en bild men vet ni? Oskärpa kan skapa något helt annat och blir väldigt snyggt så man ska absolut inte vara rädd för att ha oskarpa bilder. Skulle egentligen haft fokus på blåbär men det blev bra ändå!Produktiv. Som fotograf gäller det att vara så produktiv man kan på den tiden man får betalt på och att vara produktiv gynnar dig oavsett betalt eller inte. Så lägg upp ditt arbete i detalj eller ha åtminstone en plan.

Question. Det var svårt att hitta ett ord så valde att ta något på engelska. Att fråga är viktigare än man tror, även fast man känner sig "dum" som inte vet så måste man våga fråga för att sedan komma längre fram i fotograferandet.

Rörelse. Lång slutartid skapar en långsam rörelse som blir otroligt fint och speciellt vid nattfotograferingar. Kort slutartid fryser rörelsen och kan blir väldigt snyggt så man ska absolut testa sig på rörelse i bilder för att få något mer spontant och härligt!

Säkerhetskopiera. Viktigt, viktigt, viktigt att ha alla bilder på mer än ett ställe.

Teknik. Många kommer undan med teknik när det gäller kamera och andra tillbehör men du kan komma längre genom att faktiskt forska och inse värdet i teknik. Är själv ingen som älskar att nöta teknik men det är så mycket viktigare än man tror så jag läser lätt på om hur min kamera fungerar och framför allt ser på klipp för att förstå kameran.

Upphovsrätten. Både människor bakom kameran, framför eller vid sidan av borde veta vad som gäller med alla bilder som finns på den här planeten. Det här är så viktigt att veta att man inte bara kan sno folks bilder och använda som man själv vill. Gjorde ett tydligt inlägg för några månader sedan så för dig som inte vet vad det innebär. LÄS!Vinklar. Testa olika vinklar, den vinkeln som du kanske ogillar mest kanske funkar bäst?

Workshops. Tycker absolut man ska gå någon workshops för att få mer kunskap men även få testa på olika saker, det finns mängder både digitalt och inte. Man lär sig väldigt mycket genom att gå någon kurs eller workshops.

Xerofila. Om du har dessa växter hemma så använd dem för det är väldigt snyggt men även populärt.

Yta. Arbeta med hela yta och va inte för snål.

Zooma ut. Vi kan ta mig som ett exempel, jag är expert på att gå nära och fotografera exakt i det formatet jag vill ha bilden medan jag egentligen borde zooma ut eller baka för att ta med lite mer än vanligt för att sedan enkelt kunna beskära rätt format. Kan även säga att det är snyggt när man inte ser allt så nära och har luft runt hela bilden.

Årstid. Ta verkligen vara på den för när den tiden är över får man vänt länge och då har man glömt sin idé.

Ändring. Våga ändra på saker, man ska inte vara den som följer allt utan gör något annorlunda.

Ögonblick. Precis som känslors, det är så viktigt att fånga ögonblicken så du som är bakom kameran kan nästan aldrig ta pauser för den bästa bilden kanske sker när personen tror du gör något helt annat med kameran.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,

Men wow vilket kreativt roligt inlägg och så fantastiska fototips! ❤️

nouw.com/carroat
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Så himla roligt inlägg och speciellt för en annan som är intresserad av foto 😍❤️

nouw.com/emelieanderssoon
T',

Wow! Grymt inlägg! Så himla bra tips! Hade verkligen behövt det här lär jag läste foto på gymnasiet!

devote.se/babustyle
aliceemericsson
aliceemericsson,

Vilket roligt och kreativt inlägg! Det där med hårsprayen hade jag ingen aning om, haha, låter ju jättesmart! Känner så igen mig i inspirationen, det är likadant med dansen, det gäller verkligen att samla på sig! <3

nouw.com/aliceemericsson
elinfrost
elinfrost,

hur grym är inte du?! blir alltid lika glad och inspirerad av dessa inlägg! <3

nouw.com/elinfrost
Jovana
Jovana,

Men wow! Det bästa inlägget jag har läst i år ❤️

nouw.com/jovana
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Jag blir verkligen så impad över hur du gång på gång visar hur krativ du är älskade du! Detta inlägg är så intresent och roligt! Du är grym! Håller helt klart med om det där med årstiderna! Helt fantastiskt att samma plats kan bli så pass annorlunda beroende på vilken årstid det är. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
celinelundqvists
celinelundqvists,

Gud så kreativt inlägg!!

nouw.com/celinelundqvists
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Åh vilka bra tips! Ska definitivt ta med mig dessa <3

nouw.com/corneliavilhelmssoon
MissMinnea
MissMinnea,

Åh vilket smart upplägg, du verkligen sprutar ut härliga idéer 😃

nouw.com/missminnea