Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

MÅNADENS HÄNDELSER UNDER MAJ

Trots att jag alltid ska påpeka att tiden bara springer iväg måste jag göra det den här månaden också. Känns knappt som jag hinner lära mig månad innan vi ska vända blad och börja på en ny. Den här månaden har varit full med deadline, resor och knappt någon tid till att göra egna projekt eller göra något på fritiden. 

 

Startade månaden med att kliva upp överdrivet tidigt trots att det var en ledig/röd dag. Eftersom jag hade bokat in att jag skulle assistera Jakob Dahlström för ett fotojobb så var det bara att kliva upp. Och det blev en sjukt lyckad dag och det kändes verkligen så kul att få assistera någon annan man inte känner så väl. Ser fram emot att jobba med både honom och Olivia Jeczmyk i höst när min andra praktikperiod startar. 

 

Den här månaden har jag inte varit på praktiken speciellt mycket men den är pga att vi åkte till Mallorca i två veckor och sedan har det varit ganska många röda dagar eller möten i skolan som jag varit tvungen att ta. Men den här veckan hade Studio CA ett väldigt roligt projekt som jag var med på. Filminspelning för ett företag och det var så lärorikt men även ett sjukt kul team. Nästa vecka blir min sista vecka hos dom och det känns väldigt tråkigt att behöva lämna dom! 

 

 
 

 

Det finns en saker jag verkligen måste lägga till under månadens händelser är kopplad till Mallorcaresan. Ska berätta mer om hela resan men just nu är det bara en händelse som jag tar med i detta inlägg och det är drinken HUGO. Alltså min lycka när jag hittade Hugo på drinkmenyn blev en grej. För ett år sedan blev jag helt besatt av Hugo när jag befann mig i Italien och nu när jag var i Mallis hittade jag den på menyn. Den finns i Sverige också men har aldrig orkat förklara för någon vad den innehåller/vetat att det finns i Sverige men nu jäklar ska det bli ändring. Under den här resan började många dricka drinken och det blev en rolig grej!

 

Provdagarna har jag berättat lite snabbt om och det finns säkert inte speciellt mycket mer att berätta om men vi kör en dubbel på detta. Två hela dagar direkt efter resan satt jag och två andra i intervjuer med de nya studerande som söker till utbildningen. Jag blev nervös med alla studerande men jäklar vad spännande det var att höra olika idéer, förslag eller inblickar. Jag är verkligen så nöjd med dessa dagar och håller tummarna för alla. 

 

Mitt sommarerbjudande av Destination Gotland kom för inte speciellt många dagar sedan och nu är det bara en vecka kvar innan jag påbörjar säsongen ombord. Erbjudandet var som en chock för mig, jag fick förfrågan av att vara första Kabinvärd i år. Och ni som läst min blogg tidigare vet att jag var det förra sommaren fast på nattpasset, detta år är det dag pass. Förra året var ganska tufft så jag fick funderar extra många dagar om jag ville tacka ja. Och efter att pratat med mina bästa kollegor så tackade jag ja till erbjudandet. Så nu testar jag på att vara första kabinvärd på dagtid och hoppas det är bättre. 

 
 

 

 

Nu när det blev långhelg igen pga röda dagar passade jag på att lämna Stockholm för att åka till Örebro i drygt två dygn. Och det var verkligen på tiden, för jag och Ibbe har pratat länge om att ses men aldrig blivit av. Vi lärde känna varandra för ungefär våren 2016 och träffades en gång i Västerås men nu hade vi inte träffats på tre år. Alltså, det var verkligen så underbart att träffa honom. Absolut en av mina bästa killkompisar och jag älskar att vi inte behöver prata dagligen. Kom hem för några timmar sedan från Örebro, en bra resa och äntligen fick vi till träffen! 

 

Känns som det inte är så mycket som hänt under den här månaden men det är ganska mycket om man tänker efter och speciellt när man inser att halva månaden befann man sig i Mallorca. Den här månaden har också bestått av många olika deadlines till kunder som vi gjorde arbete till och bara på en vecka är det 7 olika jobb som har levererats. Nästa månad (10 dagar) är det 7 stycken arbeten till som ska levereras. Så deadlines är något som tagit upp massor av tid denna månad. 

 

Två gånger på väldigt kort tid har jag bara bestämt mig för att sluta eller börja med något och jag vet inte vad det kommer ifrån. Om JAG vill ändra på något så ser jag till att det sker, jag är ganska bestämd på så sätt. I två veckor har jag varit ute och sprungit minst 3 gånger varje vecka. Och det är tillräckligt eftersom min kondis ligger på minus 0. Att springa gör min mindre stressad och jag försöker verkligen klämma in en springtur trots tidsbrist!

 

 

BETONGFORMAR OCH BODY SHOP

 
 
 
 
 
Fotograf - Beatrice Jakobsson / Retusch - Henrik Andersson
 
Alltsåå, ni är bara för underbara. Tack för era fina kommentarer i mitt senaste inlägg. Kan meddela att jag idag har haft en lugnare dag trots att bilder ska redigeras inför nästa vecka då det är tre olika deadlines. Har även tagit min första sovmorgon på fem veckor. (!!) Det var verkligen behövligt. Så det börjar bli bättre!
 
Här är ytterligare ett projekt jag gjort men de här är lite "nyare" än de andra ni fått sett tidigare. En månad innan jag åkte hem över julen 2018 så bestämde jag mig för att göra egna betongformer som jag skulle ha som rekvisita. Och jag jobbade stenhård med att göra egna former från grunden som jag sedan tog med mig till Stockholm för att fotografera under januari. Här är resultatet med mina betongformer som jag har berättat lite kort om tidigare i bloggen. Älskar betong och den gråa färgen!
 
 

Intensiva dagar och en resa till Mallis

Om ni bara visste hur medveten jag varit om att bloggen stått tom under tre veckor. Varje dag har jag noterat att jag inte bloggat, har inte glömt bort bloggen. Jag hinner inte, jag hinner knappt sova så bloggen blir inte första prio, högsta prio är min sömn just nu. Sist vi hördes fick ni en sammanfattning om förra månaden, där skrev jag att jag var på Gotland under påsken och helgen direkt efter var jag tillbaka hemma på ön. Vad hände efter två helger på ön!? 

 

 

 
Bilder från min Instagram Story/enbart mobilbilder
 

Jo jag kom tillbaka till huvudstaden och var stressad. Hade praktik/jobb varje dag samtidigt som jag skulle försöka packa/tvätta inför Mallorca resan. Vilket jag inte tror jag berättat för er, är ganska osäker på om jag berättat något. Följer ni min Instagram kan man se att jag varit i Mallorca då min story varit uppdaterad hela tiden.

 

 

 
Bilder från min Instagram Story/enbart mobilbilder

 

Åkte till Mallorca i 2 veckor med utbildningen där jag fortsatte att ha min LIA (lärande i arbete) vi gjorde massor av material till flera olika kunder där. Tänkte att jag kommer berätta mer om resan när det blivit lite lugnare. Men resan blev sjukt lyckad och trots mycket jobb kom jag hem med en brunare nyans på kroppen. Då kommer nästa grej, lagom när jag landade i Sverige kunde jag bara gjort ett inlägg. Men det var inte alls speciellt lätt då andra saker hände. Två dagar var fulla med intervjuer då vi hade provdagar i skolan. Vi hade både lärare och student intervjuer så det blev långa dagar med att lyssna, snacka och ge ett poäng till alla ansökande. 

 

 

 
Bilder från min Instagram Story/enbart mobilbilder
 

Och sen blev det lugnare eller!? Till en viss del, i förrgår var jag tillbaka till praktikplatsen och nu är jag tillbaka i vardagen inte mentalt men rent fysiskt. Nu är det bara två veckor kvar på den här praktikplatsen så det händer sjukt mycket att bloggen fått lida. Har inte ens fattat att jag är tillbaka i Sverige, hinner inget mer än att sova just nu. Bilder från Mallorca ska levereras ganska snart och det är sånt man får göra efter praktiken. Så ni kan tänka er att jag som bor en bit utanför stan som redan kommer hem sent och ska direkt sätta sig att jobba. Men jag har mängder av bilder så inlägg kommer att finnas fram över när det är lugnare med deadline.

 

 

 
Bilder från min Instagram Story/enbart mobilbilder
 
Och om 2 veckor ska jag behöva säga hejdå till Studio CA för att första praktikperioden är över. Det är även röda dagar under de kommande 2 veckorna så nu får man panik över att det går så fort. Direkt när jag kommer hem till Gotland går jag ombord på båten för att jobba. Känns som jag jobbat över flera timmar varje dag under mina senaste veckor, men jag klagar inte pga att jobba över eftersom jag får kunskap, klagar med för att jag är trött, stressad och behöver verkligen vila.

 

RSS 2.0