Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Sammanfattning av Mallorcaresan/praktiken

Vet inte riktigt vart jag ska börja när det gäller sammanfattningen av hela Mallorca resan. Men lite kort om varför jag åkte iväg med skolan. Ettorna fick förfrågan att åka till Mallorca för att göra praktik i två veckor och vår klass skulle få förfrågan om någon inte ville/kunde följa med. Eftersom vi hade praktik planerat just då när resan var planerad så funkade det lika bra att ha praktik utomlands i två veckor. När förfrågan kom så tackade jag ja med en gång, hade inte skaffat praktikplats så det var inget jag behövde anpassa mig till där och då. Fick anpassa praktikplatsen efter resan istället. Så vi fick chansen att avbryta våran praktik i Sverige för att åka med ettorna till Mallorca och ha praktik. Vi blev fem stycken från min klass som valde att följa med och nästan alla ifrån ettan som åkte med på resan!

 

 

 

Huset ligger mitt på berget och utsikten är helt magiskt från Cas Bernats

 

Brukar alltid vilja packa, fixa och vara redo ett tag innan avresa men det var så stressigt innan hela resan då jag var på ön två helger i rad och hade inte packat något två dagar innan avresa. Eftersom flyget avgick tidigt på söndag morgon så fick jag dygna då tågen/bussarna inte går så tidigt pga att jag bor långt bort. 40 timmar utan att sova blev det totalt och jag somnade verkligen gott första natten. Så starten på hela resan med att dygna var kanske inte stabilt men det funkade.


Vi landade i Palma under förmiddagen för att sedan ta oss vidare till Sóller/Casbernats. Cas Bernats är ett hus som är helt magiskt där vi befann oss i tre dagar. I tre dagar hade vi även en dotter och en mamma som skapade magiskt frukost, lunch och middagar till oss. Dottern äger företaget Grounded Living.


 

 

Hur magiskt ser inte den här frukosten ut, gjord av bästa Grounded Living 

 
Vi gjorde några projekt där och efter tre dagar tog vi oss vidare till Cala Figuera där vi bodde på ett hotell resten av resan. Det var en mindre stad men den var ganska charmig fast den hade sina brister. Finns många historier jag vill berätta för er men då kommer ni aldrig orka läsa hela inlägget. I Cala Figura blev det både handledning, urval, föreläsningar, location scoutning och förberedelser samt fotograferingar. Helgen blev det självklart häng på stranden och njuta av värmen!


Andra veckan blev lite mer hetsig, då det var flera olika fotograferingar som skulle ske och att bara ta sig till alla ställen tog ett par timmar för våran grupp. Vi besökte Alcudia Beach två dagar i rad för att göra två olika projekt. Ett projekt med Apollo och ett med Jeanerica. Vi gjorde även andra projekt den veckan samtidigt som vi skulle försöka göra urval och påbörja bild behandla alla bilder som vi fotograferade.

 

 

 
Mina två fantastiska tjejer Moa Andreasson & Sofia Sörlin
 

Så för er som trodde det var en semester i Mallorca, nej nej nej. Vi hade fullt upp varje dag och jag åkte även galet mycket bil för att komma till att locationer, följa med att hämta modeller och MUA vid flygplatsen. Men vi hade självklart några kvällar då vi kunde umgås och helgen som var helt ledig men vissa kvällar var enbart jobb på schemat. Lagom när vi kom hem hade vi 15 olika deadlines som skulle levereras till olika kunder, personer och självklart skolan skulle ha bilderna från resan. Att avklara alla olika deadlines var extremt jobbigt samtidigt som jag hade provdagar på skolan, möte och min vanliga praktik i Stockholm.

 

Under dessa två veckor åkte nästan runt hela Mallorca och det var ganska magiskt. För om man börjar jämföra Mallorca och Gotland så finns det vissa likheter. En liten ö med mängder av lamm som går omkring, Mallorca har en mur som skulle kunna vara ringmuren på Gotland. Tystnaden, lugnet och storleken på alla områden var som en kopia också. Började verkligen trivas där när jag såg alla dessa likheter, Mallorca är verkligen ett grymt resmål.

 

Under två veckor i Mallorca gjordes det material till många olika företag och resultatet kommer självklart komma ut på bloggen. Mon-Sun, Charlottes Place, Granit, Casbernats, Grounding Living, Jeanerica, skolans sociala medier, Apollo, Carmen Duran, MUA, &  Urbanize Shoes.

 

REFORMA STHLM

 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf - Beatrice Jakobsson / Kund - Reforma STHLM / Stylist - Madeline Ceder 
 
Tänker att vi fortsätter prata om kursen som vi hade med bästa Pia Ulin. Andra uppgiften som vi skulle göra var att fotografera för Reforma Sthlm och här är några bilder som Reforma själv använt på sina sociala plattformar. Vi hade pallar, stolar och bord på plats som skulle vara fokus och bli fotograferade. Vi hade även hjälp från stylister som skulle hjälpa oss att styla. Reforma har underbara produkter till hemmet och här är fem olika produkter från dem. 
 

Domino Antik Stockholm

 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf - Beatrice Jakobsson / Retusch - Henrik Andersson
 
Strax innan våran klass började vår långa LIA period (lärande i arbete) hade vi valbara kurser. En av kurserna jag valde var inredning med Pia Ulin och hon är en grym fotograf när det gäller inredning. Förutom att göra en brife, moodboard och planering inför varje kund så hade vi totalt tre uppgifter på tre veckor. 
 
Första uppgiften var att jobba med Domino Antik som ligger i Stockholm. Vi fick låna två saker från deras butik och jag valde att låna porslin från Adam, Gustavsbergs porslinsfabrik. Verkligen super fint porslin! Vår uppgift var att fotografera matrial till kunden men också tänka mer stilleben på den här uppgiften. Här är mitt resultat av uppgiften som är redigerade av bästa Henrik, resten av uppgifterna vi hade med Pia kommer upp under förhoppningsvis den här veckan!
 

MATILDA BERLIN / DEL ETT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf/Retouch - Beatrice Jakobsson / Modell - Matilda Berlin 
 
Känns som jag försöker samla på mig mera bilder än vad jag har tid att publicera på den här bloggen, så nu måste jag bara skicka iväg massor med bilder i mina inlägg. I februari träffade jag Matilda för första gången skulle jag säga, vi båda kommer ifrån Gotland och pluggar i Stockholm fast på olika utbildningar. Vi jobbar även på samma jobb men inte samma båt så vi har hälsat på varandra fåtal gånger men det var i februari vi träffades och kunde umgås. Matilda är en superhärlig tjej! Vi fotograferade nästan en hel dag i studion och bilderna levererade jag ganska snabbt efter men ändå är jag seg med att dela med mig av bilderna. Varför? Jo tiden!
 
Här kommer första delen som ni kanske sett på hennes blogg eller på min Instagram (@beattriicee) Det kommer flera delar då jag har många bilder från den dagen!
 
RSS 2.0