Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

HÄNDELSER AV JULI MÅNAD

 
Hur kan den här månaden redan vara helt slut? Jo för jag spenderar två veckor ombord på båten och två veckor i land så jag hinner inte med så mycket äventyr som jag faktiskt hade hoppas på. Men här kommer månadens summering på vad som hänt, alltså saker som jag inte berättat om tidigare i bloggen!
 
 
 
 

I början av månaden skulle min lillebror konfirmera sig i närheten av Nyköping så vi alla syskon packade bilen och åkte hela vägen till Stockholm mitt i natten. Vi åkte hem förbi mig och somnade på golvet några timmar innan vi gav oss vidare till Nyköping. Konfirmationen var väldigt fin och hela middagen efteråt också, är så stolt över min lillebror. Var så lycklig att vi syskon var samlad för det händer inte ofta, så den dagen var bland dom bästa på länge. 

  

Stannade kvar i Stockholm två dagar och en av dagen var jag assistent för Olivia Jeczmyz som är en fantastisk fotograf. Kommer få hänga med henne mer i höst när jag har praktik men jag var väldigt tacksam att jag fick Assa henne innan praktiken börjat. Är så nyfiken att se slutresultatet från detta jobb! 

  

Hunnit med att jobba ombord på båten två veckor och en av veckorna var bättre än den andra. Tufft när vi inte haft tillräcklig personal ombord, otrevliga passagerare som bara vill klaga och extremt korta hamnuppehåll då vi ska hinna städa hela båten på 20 minuter. Det har även varit problem med våra båtar i sommar men vi kämpar som galningar och stressar medan alla som åker med oss klagar. Inte konstigt att det blir dålig stämning när man stressar och kör 200% varje sekund utan att andas. Förra veckan var bättre för då hade jag min älskade Cattis ombord på min båt och hon förstår mig, stöttar mig och hjälper till med allt som behövs. Så jag är så tacksam att vi fick jobba en vecka tillsammans och speciellt den här veckan som var tuffast. Nu en vecka ledighet och sedan sista veckan för säsongen! 

 
 
 
 
Varje frivecka vi har, alltså våran lediga vecka så ser vi till att fixa en fest tillsammans med all personal som är ledig. Jag har hunnit med två onsdagsfestar med mina kollegor och det är verkligen så mysigt. Bara hänga med kollegor, prata, dricka och sedan en bra utgång. Älskar att hänga med mina kollegor när man inte befinner sig ombord på båten. Det blir en helt annan känsla när man inte befinner sig på jobbet!
 
Förra veckan när jag var ledig passade jag på att njuta delux för att jag insåg att jag inte gjort något under sommaren. Så tvingade med mina två syskon till stranden och det var första gången i år vi var på stranden och badat har jag inte gjort ännu. Tycker inte vädret varit bra när jag varit ledig och tycker det är konstigt att jag aldrig hinner med att hänga på stranden mer än en gång varje sommar. Vi bestämde oss även för att njuta delux med att äta sushi och glass tillsammans!
 
 
 
 
Bara på en vecka så lyckades jag besöka Gutekällaren tre gånger och det var verkligen tre bra utgångar med olika sällskap. Brukar alltid undvika att vara ute under stockholmsveckan för att jag har dåliga fördomar om den veckan så blev jag överraskad nu när jag var ute tre gånger under samma vecka och träffade nya personer. Gute har även levererat grymma artister och den bästa måste nog vara Anis när jag stod i två timmar längst fram med min syster och dansade konstant.
 
Hämtat min elsparkcykel som jag fick av ett företag som jag hjälpte att fotografera åt. Har inte hunnit med att åkt mer än tre minuter då jag enbart var i Stockholm en kort stund. Har tidigare inte åkt så ska bli spännande att komma tillbaka nu efter sommaren och få åka lite mer.
 
 
 
 
Sett på Cirkus, det blev väldigt spontant men jag är förvånad om hur bra det var. Vet inte hur många år jag undvikit att gått på cirkus men det här året gick jag och blev överraskad hur bra det var. Vi som var äldre skrattade mer än barnen gjorde som satt under cirkustältet den kvällen.
 
Hängt med min lillasyster extremt mycket för att jag bor hos henne men också för att jag missade hennes 20 årsdag. Tyvärr så var jag tvungen att jobba så det kändes verkligen jobbigt att missa en dag som är viktig för henne. Men vi har hunnit med utgångar, tacosmys, promenader och massor av sena kvällar då vi snackar.
 
 

NY TELEFON, IPHONE XS

 
 
 
Kamera - Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 USM
 
För ungefär två år sedan köpte jag en ny telefon, min iPhone 6s som fortfarande lever hur bra som helst. Men trots att jag hade en fungerade telefon till 78% så köpte jag en ny telefon. Problemet med min iPhone 6s var att mikrofonen inte fungerade helt och batteriet tog slut på nolltid så behövde verkligen en ny telefon eftersom jag pratar i telefon 24/7. Den här gången gick inte jag upp en modell utan jag slog på stort och tog den nyaste.
 
Kan inte göra någon stor recension på min iPhone XS eftersom jag fortfarande kämpar med att vänja mig utan en hemknappt som jag haft i flera år. Kameran är underbar på den här modellen men fortfarande långt ifrån hur bra en fullformatskamera är och jag menar verkligen LÅÅÅÅNGT ifrån!
 

MATILDA BERLIN / DEL TVÅ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf/Retouch - Beatrice Jakobsson / Modell - Matilda Berlin 
 
Bilderna är inte bortglömda, här kommer den andra delen jag lovade att visa från dagen jag hade tillsammans med Matilda under februari. Istället för att dra ut på det så tryckte jag ihop andra och tredje delen så ni slipper vänta på ett inlägg till. Första delen av bilderna kan ni hitta längre ner i bloggen eller via länken här
 
 

HÄNDELSER AV JUNI MÅNAD

Känns som den här månaden har varit väldigt lång samtidigt som den varit kort. Det kan vara för att jag hunnit med massor med saker eller för att jag stressat och knappt varit ledig under månaden. Här är några av alla händelser som jag hunnit med under juni månad som jag inte berättat om i bloggen!
 
 
 
 
Helgen innan jag lämnade Stockholm så passade jag på att besöka Sofia. Vi hade snackat om en tacos-kväll väldigt länge med ett stort sällskap men det är svårt att boka eller planera när alla har fullt upp så vi bestämde oss för att köra en tacos-kväll själva först. Väldigt mysigt!
 
Avslutade min första praktikperiod som jag hade hos Studio CA. Det känns verkligen tråkigt att behöva lämna gänget när man kommit in i deras vardag och känns som en i gänget. Men jag är tacksam för den praktikperioden hos Studio CA. Vi avslutade dagen och hela praktiken med chokladtårta och champagne!
 
Totalt 15 olika leveranser och deadlines blev det efter Mallis resan. Känslan av att bara släppa allt och vara färdig med alla olika leveranser kändes helt underbart och är galet stolt att jag inte missade någon deadlines för att jag hade så mycket annat att göra under tiden bilderna skulle levereras och vara färdiga!
 
Lämnade Stockholm för att åka hem till Gotland på heltid under sommaren. Blir något besök till Stockholm men ska vara på Gotland så mycket jag bara kan.
 
 
 
 
Direkt när jag kom till Gotland tog det inte många dagar innan det blev en beställning på sushi. Det har blivit ett krav att äta sushi när jag är hemma på ön då jag har min syster som alltid vill äta sushi, i Stockholm har jag nästan ingen som är lika taggad på sushi som jag är. Haha!
 
Blev även en spontan utgång som blev väldigt lyckad lagom när jag kom till ön!
 
Midsommarfirandet var väldigt annorlunda detta år. Det blev besök hos min halvsyster och hela hennes familj innan jag åkte ut till landet för att äta middag med mina andra syskon. Senare mot kvällen blev det en runda på stan med Cattis och Johannes där det blev mängder med drinkar. Faktiskt en väldigt bra midsommar!
 
 
 
 
Lagom när jag skulle starta min första vecka ombord på båten och hade umgåtts med så många jag kunde på väldigt kort tid så lyckades jag bli smittad eller var det all min stress så släppte. Dygnet innan jag gick ombord så åt jag mer än 30 olika isglassar för att bli frisk fort men blev inte helt frisk. Trots att jag var sjukt som gick jag ombord på båten och jobbade. Ungefär 5 dagar jobbade jag samtidigt som jag var sjuk.
 
Under min arbetsvecka och när jag blivit frisk passade jag på att besöka gymmet vi har ombord. Kan man inte gå av båten för att springa så får man gå till gymmet.
 
 
 
 
Det gör fortfarande ont i hjärtat att mer än hälften av mitt gäng har varit tvungen att byta båt den här säsongen. Känns inte alls lika tryggt länge och jag kämpade verkligen för att få tillbaka gänget men det gick inte. Tur att vi jobbar samma veckor och kan spendera tid tillsammans under friveckan, lycka!!!
 
Under min frivecka så hjälpt jag Johanna med sin nya butik som har öppnat och är megafin. Så har ni chansen att besöka hennes butik så gör det (!!!) Under veckan som vi spenderade tillsammans så flyttade vi alla varor från en byggnad till en annan byggnad, spelade in en film, fotograferade och spenderade en flera kvällar tillsammans hemma i hennes soffa. Det var en intensiv men rolig vecka med att se mer inblicka i hennes företag!
 
Min frivecka gick väldigt fort och helt plötsligt blev det en ny vecka ombord. Den här jobbveckan har varit blandade känslor med mega mycket händelser, motgångar och trötthet. Vet inte riktigt vad som hände den här veckan, men nu har jag frivecka igen och jag ska få vila!
 
 
 Här är filmen som jag skapade åt Johanna Utterbergs företag StyleMood
 
RSS 2.0