Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

MÅNADENS HÄNDELSER UNDER FEBRUARI

Vill inte behöva diskutera att bloggen har varit tom i flera veckor under den här månaden men jag tänker att ni kanske vill veta vad jag gjort under tiden. Skulle kunna säga att jag knappt haft tid med något som är privat då det varit fullt upp exakt alla dagar förutom vissa dagar då jag knappt orkat lyfta upp datorn. 

  

Startade månaden med att leverera musikvideon som mitt team hade jobbat med i tre veckor. Vår klass hade fem olika musikvideos som skulle göras för en uppgift tillsammans med en artist. Vi fick träffa den svenska artisten och visa upp vad vi gjort under tre intensiva veckor med inspelning, planering, klippning och massor av små fix som man inte tror behövs i processen. När låten släpps kommer musikvideon upp men tills dess kommer jag inte kunna berätta mer än att det är en svensk artist som vi jobbat med. Det var tre intensiva veckor med jobb dygnet runt men också väldigt kul och kreativt att göra en musikvideo till någon annan. 

 

 

 

 

Fem olika stillebenprojekt har jag hunnit med under månaden, alla projekt är utanför skoltiden och levererade till bildbehandlare som jobbar med att redigera bilderna. Ska bli väldigt roligt att visa alla egna projekt när det är klart. Men det har varit underbart att bara boka studion och göra egna projekt till min egen portfolio.  

  

Har assisterat Moa när hon haft ett eget projekt i studion med modeller och MUA. Kommer bli otroligt roligt att få se hela projektet sedan.  

  

Tre veckor med undervisning av Pia Ulin har passerat där vi jobbar med inredning. Tre uppgifter med planering, fotografering och redigering av bilder har vi hunnit med på tre veckor. Två inredningsuppgifter var mot kund medan sista uppgiften var att fotografera ett valfritt hem. Inredning blev verkligen något nytt som jag började tycka om och Pia är en underbar person som vi haft otroligt roligt med. En lärorik kurs med massor av skratt, idéer och tips. 

 

 

 

 

Sökt cirka tolv olika praktikplatser där många varit tvungna att tacka nej medan andra inte svarat. Men två av alla platser har svarat och jag har träffat båda platserna. Båda verkar vara positiva med att jag ska hänga med dom medan jag sitter och har beslutångest. Vi går ut på praktik under Mars månad och jag behöver verkligen bestämma mig och komma fram med något. Men förhoppningsvis avslutar jag månaden med att veta vart jag ska ha praktik första perioden.  

  

Trots att jag knappt haft tid för mitt privata liv så bokade jag en resa ner till Gotland där jag spenderat fyra dagar tillsammans med vänner och familj. En heldag med min familj där vi åt lunch och umgicks, en kväll med min kära vän Humlan där det blev lite drinkar och snack, en mys kväll med min syster där vi bara snackade och åt god mat men sedan blev det också en sväng förbi min andra syster som fick två söta tvillingar i januari. Wow, så underbart att bli moster för fjortonde gången. 

  

Spenderade även två dagar tillsammans med Johanna som ni kanske sett eller hört om redan. Första dagen spenderade vi i hennes barndomshem där hon gjorde lite projekt och där jag fotograferade det sista projektet som vi hade med inredningskursen som kommer upp lite senare när allt är redigerat och färdigt. Kvällen spenderade vi med vin och tacos kväll med massor av snack i olika ämnen. Andra dagen spenderade vi med att bara sitta och förbereda blogginlägg, peppa varandra, fixa hemsida, dricka kaffe och snacka idéer. Två extremt bra dagar med massor av energi och mys, detta är något jag borde göra oftare! 

 

 

 

 

Träffade Matilda för ungefär två veckor sedan då vi fotograferade i skolansstudio. Om ni följer henne på bloggen har ni säkert läst det fina inlägget där hon skrev om dagen, så fint! Vi träffades en söndag och körde en halvdag i studion. Det blev massor av olika outfits och bilder från dagen. Just nu ligger bilderna från den dagen i redigeringsprocess och när dom är färdiga kommer ni få se bilderna från våran fotograferingsdag. Fantastiska bilder verkligen! 

  

Byggt om hela min hemsida igen trots att jag bara skulle publicera hela hemsidan i början av året. Så snart är den redo för leverans, vilket är så spännande. Förhoppningsvis bygger jag inte om hemsidan igen och kör på det jag har just nu med massor av material och bilder. Så håll ut lite till innan den blir publicerad. 

  

Fått bekräftat att jag ska åka iväg till Mallorca under maj månad tillsammans med några som går samma utbildning som mig. I den här resan kommer det ingå en kurs som handlar om inredning vilket jag verkligen är taggad på eftersom jag nyss haft en grundkurs om just inredning. Så taggad för en resa inbokad! 

 

STORYTIME - NÄR JAG BLEV CATFISHAD

Som ni vet älskar jag filmen Catfish som sedan blev ett program med Nev och Max som heter Catfish. Programmet går ut på att killarna hjälper till att ta reda på om det finns en falsk person bakom allt eller om det faktiskt är sanning. Catfish är en högre nivå än vad jag ska försöka förklara i detta inlägg, utan jag skickade aldrig pengar eller blev kär i en person. Själv känner mig ganska duktig på att hitta information och utforska om vissa saker på egen hand, men det här lyckades jag inte med. Istället blev jag väldigt lurad på en historia, kanske inte hela historian men på vissa delar det vet jag. 

   

Allt började med att jag startade ett konto på Periscope i slutet av januari 2016. Vet ni inte vad Periscope är så kan jag förklara lite snabbt och enkelt vad det går ut på. Det är en app där man gör livesändningar, tittarna kommenterar och kan skicka hjärtan typ en kopia av den nya funktionen som Instagram har skaffat. Efter bara några dagar när jag hade kikat på olika livesändningar så började jag följa en tjej som var ganska öppen och ärlig. Det tog kanske en vecka innan vi faktiskt började prata utanför appen och vi blev bra vänner och har träffats flera gånger i verkligheten. Under tiden på Periscope började vi bli flera och flera som höll kontakten och lärde känna varandra. Våran originalgrupp var på ungefär nio personer och fyra av personerna har jag kontakt med i dagsläget och tre av personerna har jag faktiskt träffat på riktigt tack vare att jag skaffade ett konto på Periscope. En snabb förklaring på hur allt började, alla personer som var med i originalgruppen finns på riktigt trots att jag inte träffat alla. Men det finns bevis på att dom finns plus att vi haft videochatt hela gruppen. 

 
 
 
 

Våran originalgrupp var alltid aktiva när någon gick live men vi var enbart sex personer som var med under hela början till slut när det gälade att utreda händelsen eftersom det var om oss det handlade om. Jag var den som gjorde flest sökningar och undersökningar för att jag inte kunde släppa allt men inget jag sökte på fanns. Många av oss hade livesändningar minst två gånger varje dag och ibland flera stycken. Plötsligt från ingenstans kom en yngre tjej in på våra livestream varje gång och skrev väldigt fina ord, såg upp till oss och var ett stort fan av oss. Vi fattade aldrig varför men vi var väldigt glada och tacksamma för hennes ord. Hon blev en del av gruppen när det gällde Snapchat och Periscope men hon var aldrig med i konversationer på Facebook, Skype eller Sms. 

  

Vet egentligen inte vad som är sant och falsk, namnet kan vara på hittat men för att inte hänga ut personen om det är sant så kommer jag på ett eget namn. Paulina var 14 år när hon började kontakta oss och följa oss. Hon hittade alla mina kanaler och skickade print screen för att sedan säga hur fin jag var, väldigt fint och jag tyckte inte det var speciellt konstigt. Paulina var en person som var med aktiv med oss i drygt tre månader och allt var normalt tills historian blev värre och värre.. 

  
 
 
 
 
 

Paulina hade det ganska svårt innan vi lärde känna henne, hon hade inte speciellt mycket kontakt med föräldrarna eftersom dom valde att utesluta henne. Skolan var inget bra stöd för henne, hon bytte skola flera gånger pga mobbing. Hon hade två diagnoser och bodde hos sin kompis som hade ett barn, socialen ville att hon skulle bo hos familjehem istället. Hon hade försökt tagit flera självmord och blev inlagd men lyckades jämt rymma. Hon hade det verkligen inte lätt och jag tyckte verkligen synd om henne att så mycket redan hade hänt i tidig ålder. Jag stöttade henne till 100% trots att jag inte visste vem Paulina var. Men under tiden blev allt konstigare. Jag hoppas att hela historian ni kommer få höra inte är sant för det skulle vara hemskt. 

  

Hon älskade verkligen tre av oss tjejer som var med i gruppen. Hon ville skicka saker men vi bad henne att inte göra det och vi var öppna med henne. Hon hade bilder på oss i sitt rum som hon hade hittat på Google och det tyckte vi bara var fint av henne. Men plötsligt blev allt värre bara på några veckor, hon började skriva in namn på sin kropp men en kniv, ett av namnet var mitt. Hon var med om en våldtäkt som hon vägrade att anmäla, hon var inlåst på psyket men lyckades rymma, hon blev kallad för dom värsta orden som finns i denna värd via olika kanaler som hon hade men hon visade aldrig vilka kanaler och hon är anonym över hela internet så fattade inte hur hon kunde få hat när hon enbart hade ett mobilnummer, periscope och instagram som var hemligt. 

 

 
 
 
Själv började jag få kalla fötter för jag visste inte hur jag skulle hjälpa henne fast jag var det bästa hon hade, hennes kompis kunde inte hjälpa henne heller, pratade med henne i telefon en gång och fick ofta Snapchats bilder på hennes kompis unge. Men jag hade inte så mycket att gå på för att veta om detta verkligen kunde vara sant.  

  

Hon hade släkt utomlands och kunde tydligen åka dit och bo där när dom var bortresta trots att nästan hela hennes släkt hatade henne. Hon kunde åka till fem olika länder. Ni kanske förstår att historian blev större och större och jag hade ingen chans att hjälpa henne. Försökte göra allt men Paulina var envis och tog inte mina ord på allvar. Eftersom hon skickade bilder på sin kompis barn så kunde jag faktiskt inse att det blev lite fel under tiden eftersom första bilden såg barnet ut att vara två år och en månad senare var barnet knappt ett år. Det är klart att man kan skicka gamla bilder men eftersom andra bilden var när hon skulle åka utomlands så tänkte jag hur är det möjligt att ungen har krampat om hon nyss hade tagit bilden i verkligtid? 

 

 
 
 
 
 

Vi slöt ha live några månader efter hon valde att åka utomlands för att komma iväg efter allt som hänt. Och jag kände mig hjälplös och ville verkligen vara helt säker på att hela historian var sann. Så jag bad henne skicka bild på passet men ta bort allt förutom ansiktet och hennes födelse år. Hon gick med på det och skulle skicka direkt när hon kom tillbaka till hotellet. Men därefter slöt hon svara totalt, hon svarade inte på mina sms men läste allt, hon svarade inte när jag skrev eller försökte stötta henne. Där avslöt våran kontakt och eftersom hon vägrade bevisa något kände jag att allt i historian är inte sant. 

  

Vi fick chansen att höra hennes röst en gång under tiden. Men hon knäppte av micken när vi pratade och svarade bara kort. Vi fick bilder på henne men hon skulle alltid blockera halva ansiktet med text, färg eller en emojii. Historian blev enorm och jag ville bara vara säker på att det var sant. Men jag fick aldrig något svar och hon avslöt allt torts att hon berättade att jag var den bästa personen hon hade i sitt liv.  

 

En kort storytime om en händelse som utspelade sig på cirka fyra månader. Gillar ni storytime, så säg gärna till så kan jag berätta mer om saker som hänt. Hennes namn är påhittat och inga andra namn är publicerat då detta fortfarande är ett mysterium och jag vill inte hänga ut någon. Vet att vissa saker är falskt pga bevis medan vissa saker kanske är sant men jag hoppas att hon mår bra i dagsläget och att det blivit bättre. Jag har gått vidare trots att det är störande att inte veta om ljög eller inte. 

 
 

FELICIA MAULTASCH

 
 
 
 
Fotograf - Beatrice Jakobsson / Modell - Felicia Maultasch / Retusch - Linnéa Olsson
 
I slutet av förra året fotograferade jag för en modellagentur som jag tidigare har fotograferat för. Företaget heter Agency F|H och modellen som jag fotograferade den här gången är Felicia. En vecka in på årets första terminsstart i januari var bilderna klara och jag kunde leverera alla bilder till företag och modell. Trots att jag levererade bilderna i början av januari har jag inte använd dom, men här kommer mitt resultat från fotograferingen!
 

TESTAGRAM - BÄSTA BOXEN

 
 
 
Nästan hunnit testat alla produkter som är ät bara produkterna, men jag rekommenderar verkligen alla nyheter för er som är nyfiken att testa. Som ni redan vet så älskar jag Testagram med alla fantastiska produkter och tycker alla ska prenumerera på den. Underbara produkter i månadegsn box!
 
RSS 2.0