Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

10 FRÅGOR OM MIG

Vilket ord använder jag ofta? Under den senaste tiden använder jag två ord speciellt mycket som även mina vänner har påpekat. Varje gång någon frågar mig en fråga svarar jag "beror på.." för oftast beror det på när, var eller hur. Annars brukar jag använda mina egna påhittade ord eller bara svåra gotlänska ord. När jag skriver till någon använer jag ofta "ahh, åhh eller ååå" men annars har jag inga speciella ord men massor med specialla emojji.
 
Har jag några smeknamn? Av mina vänner har jag väldigt många smeknamn förutom Beatrice som egentligen är mitt riktiga namn. Några av alla smeknamn är Beha, Bejsii, Släkis, Babeattack, Bajsi, Beanäs, Beis, Mr muffin, Bearis och den här listan kan bli ganska lång men det är några av mina smeknamn.
 
Vad vill jag jobba med i framtiden? Fotograf utan att tveka men annars något som har med bild och design. Men skulle jag inte bli något inom det området har jag idéer på att bli psykolog, personlig GPS för mina vänner, informationsvärd för SL när det är trafik problem eller skulle jag vilja stalka upp personer som är fake. Drömmen skulle vara att få hänga med Nev och Max på sina uppdrag, programmet som heter Catfish. Är ganska duktig på att hitta information!
 
Något jag blir extra glad av? Ofta när mina närmaste använder hela mitt namn. Beatrice hör jag väldigt sällan men det känns tusen gånger bättre att få höra hela namnet än att någon säger Bea. Känns okej från personer som inte känner mig men av mina närmaste är det mer personligt att använda Beatrice. Själv säger jag alltid hela namnet oavsett vem det är, har personen ett smeknamn visst men jag tar aldrig något för givet att det ska finnas ett smeknman på personer som har längre namn. Det är mer störande när man presenterar sig som Beatrice och människor tar för givet att man heter Bea istället.
 
 
 
 
Något jag gjorde i mina yngre år? Det finns ganska mycket som jag gjorde under mina yngre år. Men en rolig historia och händelse är när jag skaffade ett jobb åt min lillebror efter en utgång sent på natten. Han fick jobbet men jobbade dock inte speciellt länge. Men att bara skaffa ett jobb mitt på natten är bra jobbat!
 
Har jag lätt att hata personer? Bara ordet hata känns väldigt starkt. Det är klart jag kan ogillar människor pga vad dom gör mot mig. När jag väl hatar någon på riktigt ska det vara något stor. Otrogen, ljuga eller något liknande kan få mig att hata folk. Men det går att komma över, något som jag aldrig kommer kunna förlåta är om någon slår mig. Då hatar jag någon på riktigt och för alltid. Dock har inte detta hänt mig men jag vet att jag aldrig kommer kunna förlåta någon då. Kommer alltid hata personen, så enkelt är det. Det är bara så jag har tänkt och jag tror aldrig att jag kommer ändra på den åsikten!
 
Något jag ofta får höra? Det finns en mening jag ofta får höra och det är "Är du verkligen hel svenskt?" Och svaret på frågan är alltid ja. Oftast tror människor att jag är från Grekland. Tar aldrig det personligt för att jag vet att det inte är helt orimligt för kan själv tycka att mitt utseende påminner mig av något land. 
 
 
 
 
 
 
När blir människor i din närheten chockad? Väldigt mycket av min tid går åt till att ställa upp för alla, oavsett om det är en okänd person eller en vän. Jag är alldeles för snäll och bryr mig om människor. Tar alltid alla andras problem före mina egna. När jag sätter ner foten och vägrara ställa upp, hjälpa eller lyssna kan det bli en chock för människor. För det händer väldigt sällan att jag sätter ner foten men ibland blir det bara för mycket då måste det stoppas.
 
Något jag inte är rädd för att göra? Att jag alltid säger vad jag tycker oavsett om det är rätt eller fel. Vissa människor stör sig verkligen på det men varför ska inte jag få säga min åsikt oavsett om det bara är jag som tycker det? Man måste få ha en egen åsikt och berätta vad jag tycker. Tänker inte ändra min åsikt oavsett om det är en hel grupp som tycker det är fel. Gilla min åsikt eller släppt det. Och ingen ska ens försöka ändra på åsikten, vilket händer hela tiden. Jag får tycka vad jag vill och andra människor får tycka vad dom vill utan att bli sur eller försöka ändra på åsikten. Okej?
 
Har jag åldersnoja? Skoj inte. Tänk att jag fyller 25 år under 2018 och jag vet det bara är en siffra. Men hade planer med att jag skulle hunnit gjort så mycket mer än vad jag gjort än så länge. Känns bara sjukt att vara 25 år snart, jag var nyss 18 år. Så det är klart att jag får ångest. Men samtidigt är det inte speciellt många år men eftersom jag alltid haft en tanke om att jag skulle hunnit med saker innan jag fyller 25 år så finns ångesten oavsett.
 
 

PORTRÄTT BILDER FRÅN ETT PROJEKT

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Fotograf - Beatrice Jakobsson & Viola Tar  | Modell - Alma Uhr
 
För några dagar sedan när jag fixade mina hårddiskar hittade jag dessa fantastiska bilder som jag aldrig har dela med mig här på bloggen så nu är det på tiden att jag delar med mig. Det är ett projekt från 2016 som jag gjorde tillsammans med Viola och Alma. Ett lyckat projekt med bra slutresultat. Älskar bilderna!
 
 

SJÄLVPORTRÄTT I FÄRG

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 STM
 
Det finns väldigt mycket jag skulle vilja hinna med under detta år och en av alla saker är att fotografera mera sjäkvporträtt. I inlägget under kan man läsa alla mina mål. Har redan lyckas med en fotografering, nu gäller det bara att jag försöker hålla detta och fortsätter i samma takt som jag gjort i början av detta år.
 
 

10 SAKER JAG VILL GÖRA - BUCKET LIST 2018

Nyårslöften för mig är inte personliga saker som, stressa mindre, underlätta i min vardag, ändra min kost eller kanske personlighet. Tycker det är ganska självklart att jag borde ändra det oavsett om det är ett nyårslöften eller inte. Därför kör jag som jag gjort under mina tidigare år, tio saker jag vill ska ske under året. Tanken är att jag ska klara av allt men absolut inget måste. Delar med mig av mina tio bästa punkter från min bucketlist 2018. Let's do it!
 
- Genomföra mina fotograferingsprojekt
Förra året lyckades jag inte genomföra något av mina projekt som jag har planerat därför måste jag göra ett nytt försök. Detta år måste jag minst hinna med ett projekt om inte flera vilket jag hoppas att jag ska hinna med under året. Vissa av projekten är mindre så detta borde ske under 2018.
 
- Besöka flera ställen längre ner i Sverige, men först Göteborg
Trots många idéer lyckades jag aldrig besöka Göteborg under förra året. Detta år måste jag besöka Göteborg minst en gång, gärna flera för jag saknar staden. Förutom att åka på besök till Göteborg tänker jag att jag ska hinna med att åka längre ner i Sverige där jag aldrig varit. Längre ner än Växjö är målet.
 
- Invenstera saker jag önskat mig i flera år
Började göra en önskelista tillsammans med en vän i slutet av hösten och insåg att det finns mängder med saker jag önskat mig i flera år. Därför ska jag själv invenstera sakerna som jag önskat mig i flera år men aldrig riktigt köpt eller fått. Trots att jag önskat mig det i flera år förstår jag inte varför jag inte köpt sakerna tidigare men i år ska jag köpa mina efterlängtad saker som jag fortfarande vill ha.
 
- Fotografera flera självporträtt än 2017
Lyckades helt okej med den här punkten förra året men inte tillräckligt. Inte lika bra som jag hade önskat. Detta år vill jag leverera bättre med självporträtt och kan redan nu säga att jag förmodligen kommer lyckas om jag fortsätter i den här takten då jag redan hunnit med att fotografera självporträtt en gång.
 
- Åka på spa en eller flera gånger med någon eller själv
Ingen idé att jag ska säga att jag ska försöka sluta stressa för det kommer jag aldrig klara av. Min stress försvinner när den försvinner. Istället tänker jag att jag ska försöka hinna med några spa besök då jag bara kan njuta och koppla av helt och hållet. Vilket jag behöver göra mycket oftare än vad jag gör i dagsläget.
 
 
 
 
- Roadtrip till Norge med några vänner
Det är okej om ni också börjar tröttna på mitt snack om den här resan. Den har punkten har funnits på min lista i fem år, förstår ni att jag måste genomföra denna punkt i år? Kanske har hittat några som skulle vilja följa med och annars kommer jag behöva tvinga med någon för jag vill verkligen köra en roadtrip i Norge. Detta är en dröm som har haft i huvudet i fem år, detta måste ske i år. Håller tummarna på att det blir av i år.
 
- Uppdatera bloggen oftare
Förmodligen känner ni till denna punkt också. Hade den förra året och jag tänker faktiskt låta denna vara kvar. För jag har verkligen blivit sämre på att uppdatera och speciellt när hösten kommer. Extremt tomt, man kan höra att det ekar. Eftersom jag också firar 10 år med den här bloggen så känner jag att jag borde uppdatera lika mycket som jag gjorde i början när jag startade bloggen. 10 år med bloggen, shit hur ska man fira det?
 
- Använda min kamera oftare oavsett ursäkt
Under första halvåret på utbildningen har jag knappt använt min kamera mer än att fotografera för att uppdatera bloggen. Under detta år kommer vi behöva använda kameran mer men min plan är att jag faktiskt ska använda kameran mer än bara i skolan. Plockar med mig kameran väldigt ofta utan att använda den, det är där jag ska skärpa mig extra mycket. Måste använda den oftare om jag plockar med mig den.
 
- Skaffa ett företag och färdigställa min hemsida
Behöver registrera ett företag som fotograf under detta år för det kommer behövas och om inte annat är det extremt skönt att ha färdigt. Borde färdigställa min hemsida också som jag aldrig blir klar med eftersom jag ändrar om den hela tiden. Men detta borde jag hinna fixa under året.
 
- Avklara resten av alla punkter
Min bucketlist är ganska lång och ni har bara fått veta några av alla punkter. Anledningen varför jag inte delar med mig av alla är för att det är personligt med en vän eller så pass lätta att det inte behövs skrivas ut. Men planen är att jag ska klara av alla punkter innan året slutar.
 
 

FANNY JAKOBSSON

 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 STM
 
Under tiden jag var hemma på besök lyckades jag hinna med en fotografering med min lillasyster. Vi åkte iväg en sväng på julafton för att fotografera, hade önskat mig snö men tyvärr. Man skulle kunna tro att bilderna är ifrån hösten men det är verkligen tagna på julafton, men trots att det inte blev snö så lyckades vi med en bra fotografering tillsammans innan jag åkte tillbaka till Stockholm. Hon passar perfekt i gult och jag själv har börjat bli lite små kär i färgen!
 
 

Nu välkommnar vi det nya året, 2018!

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 STM
 
Avslutet på 2017 och början på 2018 var ganska annorlunda i år jämfört med mina andra år. Spenderade hela nyårafton hemma i min lägenhet med middag, fotografering, film och flera timmar av egentid utan socialamedier. Kändes väldigt skönt att bara vara hemma själv, en bra nyårsafton. Inga förväntningar, besvikelser eller onödiga bråk som kom i vägen under gårdagen. Annnars brukar jag vara expert på att välja fel ställe att fira in det nya året.
 
Startade det nya året med att kliva upp tidigt för att inte vända mitt dygn lagom när utbildningen börjar snart igen. Har även hunnit med en promenad i regnet och i tystnaden. Eftermiddagen/kvällen kommer spenderas med serie då jag är helt fast och kan inte sluta kolla. Haha, typiskt mig!
 
Men nu välkommnar vi det nya året, 2018. Hoppas att ni alla hade en härlig nyårsafton!
 
 
RSS 2.0