Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

FEM UPPGIFTER AVKLARAD PÅ FOTOSKOLAN STHLM

Sex veckor har passerat på utbildningen sen sist och vi har hunnit med fem olika uppgifter under tiden. Tänkte att jag ska dela med mig av några uppgifter som vi lyckas klara av under dom senaste veckorna. Nu ska ni få hänga med vad som hänt på Fotoskolan STHLM under veckorna!
 
Vi har ställt ut en uppgift som vi hade tillsammans med Statsmissionen och en utställning som handlade om Barcelona. Kommer tyvärr inte gå in på dessa två utställningar eftersom dom är avklarade. Men ni kommer självklart få se resultatet snart, måste bara kolla med företagen så att bilderna är publicerade. Men bilderna kommer dyka upp i bloggen men inte i detta inlägg. Så den får ni vänta tills allt är grönt för andvänding av företaget. Håll ut lite mer.
 
Under två veckor hade vi en fotograf som heter Bengt på besök. Han vet hur man fotograferar en drink som vi också skulle få göra en uppgift på. Vi blev tilldelad en drink och därefter fick vi göra vad vi ville, men det skulle självklart se ut som den drinken vi fick. Trots att vi var ganska slitna från Barcelona så lyckades vi väldigt bra med uppgiften. Min drink jag skulle fotografera var Bloody Mary, blev en väldigt färgstark drink men snyggt!
 
 
 
 
Min tolkning av Bloody Mary
 
Olika ljusformare blev en uppgift som skulle göras. Vi skulle testa minst sex stycken olika ljusformare och beskriva i text hur reslutatet blev samt fördelar/nackdelar. Uppgiften skulle redovisas för våran huvudlärare Mats, en bra uppgift där man måste tänka på vad ljuset gör för egenskaper och vad som händer. Perfekt pdf för att ha för sig själv senare i framtiden. Extremt lärorikt att veta vad alla ljusformare gör och faktiskt fokusera på ljuskällan.
 
Företagsporträtt samt härma en ljusättning på en flaska var en uppgift. Sara som är extremt duktig och ärlig fotograf kom på besök. Vi fick två uppgifter som skulle redovisas som också handlade om ljus. Uppgiften skulle lämnas in utan bildbehandling så vi skulle jobba med att bilden så den inte skulle behövas bildbehandla. Att lämna in råfiler var väldigt bra för att se hur långt man kunde gå utan att bildbehandla.
 
 
 
Företagsporträttet och ljusättning på en flaska
 
En uppgift på engelska blev nästa projekt i utbildningen. Vi hade Per på besök där vi skulle fotografera ett porträtt på en okänd person som var över 50 år, tillsammans med porträttet skulle vi fotografera ett stilleben som passade in. Porträttet blev väldigt bra men mitt stilleben blev inte lika bra.
 
Den här veckan har vi haft besök av BadLand på besök som gav oss en uppgift. Vi skulle leverera fem bilder eller en film som skulle vara en reklam för en bil. Vi skulle inte fotografera en perfekt bil utan vi skulle göra något annorlunda som sällan syns i reklam världen. Bilen skulle vara reklam men bara för det betyder det inte att man ska fotografera en snygg bil i en vacker miljö. Här blev vi indelade i grupper för att utföra uppgiften och jag älskar våra bilder. Att kunna jobba tillsammans med Tina var väldigt tacksamt då vi båda kom bra överrens och hade en bra idé bakom reklamen.
 
 
 
 
 
 
Fotograf för dessa bilder är Beatrice Jakobsson & Tina Nedjerskog
MIN INSTAGRAM @beattriicee
 
 

MÅNADENS TESTAGRAM BOX

 
 SAMARBETE MED TESTAGRAM
 
Månadegns box från fantastiska Testagram, älskar att boxen hade ny design denna månad. Ni som fick hem en box från Testagram förstår. Den här månaden var det väldigt blandat med nyheter som funderat på att testa men istället väntade för Testagram skulle snart ramla ner i brevlådan.
 
Loka Crush med äpple smak är en riktigt härlig smak, i love it. Festis med päron och popcorn var inte något för mig. Usch, men tror deras kaffesmak skulle vara god. N!ck's med Coconut är en perfekt smak för mig, älskar coconut. Pasta Carbonara har jag inte hunnti smaka så kan inte säga något om den. Resten av produkterna rekomenderar jag eftersom dom har jag haft sedan tidigare. Väldigt bra blandning av produkter i månadens box. Få en egen box hemskickad varje månad, registrera dig på Testagram för endast 99/kronor i månaden inklusive frakt. Rekomenderar starkt, det är en perfekt överraskning!
 
 

ELIN STRÅÅT I BARCELONA

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
En av alla hundra bilder från Bracelona som jag kommer fortsätta med att visa i bloggen. Påvägen upp till kaktusparken som var hur vacker som helst hittade vi även den här platsen. En är väldigt enkel men snygg plats. Ta gärna en titt in på hennes blogg, Elin Strååt.
 
 

UPPDATERAT MIN HEADER

 
Fotograf - Linnéa Söderberg Redigering - Beatrice Jakobsson
 
Tyckte det var dags att uppdatera bloggdesignen, speciellt headern. Har inte gjort så mycket mer än att byta ut min header och ändrat presentationstext som nu är aktuell med rätt information. Det är alltid härligt med lite nytt och fräscht här på bloggen. Och tack till Linnéa som hjälpte mig med den nya bilden!
 
 

Förklaring om resan och praktiken i Barcelona

Ungeför för tre veckor sedan kom jag hem efter 2,5 vecka praktik i Barcelona. Nu är det på tiden att förklara vad jag gjorde på resan och vad som hände.  
 
Våran klass tillsammans med bildbehandlarna åkte iväg till Barcelona för att göra våran första praktik på utbildningen. Våran paraktik gick ut på att jobba för en kund/företag. Vi var två stycken som hade samma företag och jobbade tillsammans under perioden i Barcelona men mot slutet blev jag ensam. Om jag ska sammarfatta hela projektet så var jag väldigt nöjd med företag och jobbet som gjordes där nere men hade inte förväntat mig att det skulle bli så mycket jobb, vilket är nackdelen. Och tro mig, jag vet att det kommer vara mycket jobb efter utbildningen men inte i närheten av det som gjordes i Barcelona. Där fick man testa på mer än att bara vara en fotograf, en utmaning som jag på något sätt lyckades lösa efter mycket jobb.
 
Har lärt mig oerhört mycket genom att lösa alla problem som kom krypandes varje dag vilket är positivt, men det har varit kämpigt. Alla hade olika problem att lösa under veckorna beroende på vad man skulle fotografera. Ett tag blev jag även ensam i jobbet då min kollega blev sjuk. Men när man tittar tillbaka och inser hur mycket jobb som jag gjort innan Barcelona, under tiden i Barcelona och efter Barcelona så jag galet stolt på att jag inte gav upp någon gång.
 
Företaget som jag och min kollega jobbade med var hur gulliga som helst. Inga problem med företaget överhuvudtaget, företaget ville mer än hjärna hjälpa till att lösa problemen och fanns alltid där när det behövdes. Företaget heter Suecos och säljer skor med en svensk touche. Tycker verkligen ni ska kika in skorna och speciellt skorna som heter "Alma" som jag började gilla. Fyra dagars fotografering blev det sammanlagt då vi ibland hade modeller och ibland var det bara produkter som skulle plåtas. Företaget var med på nästan alla plåtningar vilket kändes väldigt kul att få testa på att jobba med ett större gäng.
 
 
 
 
Förutom fyra dagars fotografering blev det mycket spring på stan för att hitta rekvesita, besöka platser, boka modeller, planera in med transport, avboka platser då det blev problem, springa och köpa kläder, vara stylist och massor av andra saker skulle göras. Fanns inte många dagar då jag inte jobbade med något som hade med praktiken att göra. Men åter igen, jag har lärt mig väldigt mycket under den tiden i Barcelona.
 
Vissa dagar hade vi föreläsningar medan andra dagar hade vi praktiken att tänka på. Utflyckter blev det beroende på hur mycket tid som fanns över. Besökte kaktusparken två gånger under tiden i Barcelona som jag är helt förälskad i, var nere på stranden flera gånger i veckan, besökte många härliga matställen, var uppe på ett berg och gick flera mil per dag. Gjorde ganska mycket under de få lediga tiderna som fanns över men besökte inga kända platser riktigt.
 
 
 
 
 
 
 
Att komma till Barcelona till en början var underbart, nytt land, inga minus grader, spännande mat och massor med härliga platser. Min lediga tid har jag spenderat med flera fantastiska människor som jag faktiskt lärt känna mer än vad jag gjorde innan. Vilket har varit underbart. Höjdpunkterna från resan är helt klart företaget och alla kvällar tillsammans med gänget som jag hängde med, speciellt den sista dagen och kvällen!
 
Så om jag skulle summera hela praktiken i efterhand så innerhåller den blanade känslor med bra och mindre bra saker. Jag lärt mig väldigt mycket genom att lösa problem och vara ensam i ett projekt, väldigt posititvt. Företaget har varit helt underbara och stöttande hela vägen genom att hjälpa till då det dök upp problem. Vilket jag är väldigt tacksam för. Men hade gärna kunnat skippat många av problemen som kom på vägen för att kunna göra något roligt på kvällarna samt helgerna istället för att jobba nästan dygnet runt. Så jag kan bara avsluta med att summera, företaget helt perfekt, planeringen runt praktiken var dålig, problemlösningar väldigt jobbiga men lärorika, att få jobba ensam i ett projektet utan min kollega, väldigt tråkigt men jag klarade det.
 
Har ni frågor om praktiken är det bara att kommentera, kommer fortsätta att berätta om Barcelona i ett annat inlägg med många flera bilder. Här är det bara en översikt på resan. Bilder från praktiken med Företaget kommer ut så fort företaget använts sig av bilderna.
 
 
 

010418 - FÖRSTA ARPIL

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Trodde helt ärligt att det skulle bli lugnt när jag kom hem från Barcelona men istället blev det värre. Fick mycket mer jobb än vad jag hade förväntat mig, blev väldigt många intersiva dagar i rad. Nu är det ny månad och bara det känns lättare samt att jobbet är klart om någon dag, vilket känns underbart. Har lärt mig extremt mycket på den här resan med projektet men det har varit väldigt kämpigt utan att kunna koppla av.
 
Planen var att åka hem till öjn över påsken men eftersom jag inte hunnit koppla av sedan jag hoppade av flygplanet, så ville jag verkligen vila ut mig istället för att det skulle bli mer intersivt med att träffa alla hemma. Även fast jag verkligen saknar min familj och vänner så klarade jag inte av att resa. Får åka den här månaden istället. Men jag kan verkligen säga att det varit en sjukt bra påsk för mig för jag känner mig så mycket bättre av att fått vila ut efter allt jobb.
 
Håll ut inläggen om Barcelona kommer upp om några dagar!
 
 
RSS 2.0