Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

BÄSTA TESTAGRAM LEVERERAR!

 
 
SAMARBETE MED TESTAGRAM
 
 
 
  Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
PRODUKTER AV MÅNADENS BOX FRÅN TESTAGRAM - Mjuka Kyrptoniter med Colasmak, Bonaqua Mango/Acai, Kryddmix av Santa Maria, Diskmedel av Grumme, Jules Destrooper Lyxkakor, Två olika chokladkakor av Nestlé, Tandkärm från The Humble Co.
 
Känns som jag tjatar om den här boxen men jag kan inte undvika att göra det. Testagram lyckas alltid överraska med bra produkter, har berättat flera gånger hur mycket jag älskar boxen och jag tänker inte ändra min åsikt denna gång heller. Har inte hunnit testa alla produkter ännu eftersom jag hämtade ut paketet för någon timme sedan, men Bonaqua, Kryptoniter, Diskmedel är något jag testat tidigare som jag gillar. Resten av produkterna ska jag testa!
 
Testagram boxen kan man prenumerera för endast 99/kronor månaden inklusive frakt. Rekommenderar!
Information om boxen hittar du på Hemsidan (HÄR) och på Instagram (HÄR)
 
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 38

Känns väldigt tråkigt att behöva lägga upp två summeringar efter varandra. Men eftersom veckan varit full med händelser så har jag inte hunnit. Har inte lyckas vara hemma innan klockan 20.00 någon av dagarna. Så här kommer en kort summering av min vecka!
 
 
 
 
Spenderat några timmar tillsammans med Johanna och Patrik som var uppe i Stockholm i början av veckan. Otroligt mysig start på veckan!
 
Fått en kommentar på bloggen som jag blev väldigt förvånad av men positivt. Förra veckan nämnade jag en händelse om Telia som många kommenterade på i inlägget. Kan meddela att jag inte är smart när det gäller internet. Men veckans extra plus är till Telia, fick en underbar och varm kommentar på inlägget från personal från Telia. Och hur underbart är inte det? Detta är ett företag som verkligen lägger ner tid på kunderna, tack!
 
Träffat Erik Johansson två dagar i streck. Om ni inte vet vem han är så kolla upp honom, sjukt duktig fotograf som gör montage. Först besökte jag honoms utställning med en vän, utställningen är värd att se med egna ögon. Dagen efter hade han föreläsning på skolan, blev så lycklig.
 
 
 
 
Fått testa nya blogg appen som jag är väldigt tacksam för eftersom jag inte gillat den tidigare versionen. Men shit vad bra det blivit nu!
 
Avslutat våran kurs inom konst, film, foto och reklam historia. Så den kommande veckan kommer andra saker ske. Woohoo!
 
Under helgen har jag spenderat nästan alla mina timmar med att umgås med Viola, Alma och Jessica som kom på besök. Vi alla går olika utbildningar men lyckades ändå få ihop en helg att bara umgås, mysa och hänga på stan. Känns väldigt tomt när man vinkat hejdå till tjejerna.
 
 
 
 
Älskar att prata i telefon och under den här veckan har jag pratat i telefon med fem olika personer. Räknade ihop och det är närmare 20 timmar. 
 
Spenderat sex timmar i en tom skola med två bra klasskamrater. Vi ville inte åka hem under fredagen och valde att ha fredagsmys i skolan med att disuktera och bara umgås. Det kanske inte känns normalt på en fredagkväll men jäklar vad roligt vi hade tillsammans.
 
Besökt fotografiska med Alma och jäklar vad det hänger fina bilder där just nu. Väldigt känsliga teman men samtidigt så vackert. Irving Penn's bilder, så bra!
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 37

 
 
Veckan började med en tenta samt ledig eftermiddag då vi i klassen passade på att träffas för att fotografera. Vi behövde verkligen fotografera efter alla dagar med information. Har fortfarande inte redigerat alla bilder men min plan är att försöka göra det ganska snart. En väldigt bra start på veckan med klassen!
 
Försovit mig rejält men lyckades komma två minuter innan föreläsningen.
 
Trodde att jag tagit slut på mitt internet redan och tänkte köpa nytt. 20 dagar kvar och inget internet, vad hände? Ringde Telia och berättade att jag behöver mer, dom började skratta och berätta att jag andvänt 10% av mitt internet. Bra koll man har när man inte vet hur mycket internet man köpt. Hahah!
 
 
 
 
Spenderat min första helg i Stockholm sedan jag flyttade hit. Skönt att inte behöva resa men jäklar vad rastlös jag har varit under helgen.
 
Har även hunnit med att ändra min ålder samt information om mig här på bloggen. Förra året tog det nästan nio månader innan jag ändrade min ålder så jag trodde hela tiden att jag skulle fylla 23 i år. Men i år skulle jag försöka vara snabb och lyckades jag göra det? Ping Johanna!
 
Denna vecka har även jag hittat nya byxor jag gillar, fattar inte hur svårt det skulle vara i Stockholm. Men det var fan svårt!
 
 
 
 
Förutom att besöket vid Konstfacket har vi haft studiebesök och reklamhistoria hela veckan. Vi har även haft en lugn vecka med korta lektioner. Mycket ledighet har vi också haft till att göra klart uppgiften som ska ara klar i veckan. En bra vecka med tillräckligt med information!
 
Inskaffat mig en väldigt intressant bok om reklamhistoria, trodde aldrig jag skulle inskaffa någon bok på engelska. 
 
Varit ganska duktig på att släppa på min gräns när det gäller Intsagramflöde och börjat uppdatera mera samt använda mig av kamera bilder. Det har varit extremt viktigt för mig med hur mitt flöde ser ut. Har haft två konton tidigare men nu är allt samlat på samma ställe. ---> Instagram @beattriicee
 
 

LIV OMSÉN

 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM • Modell - Liv Omsén
 
Tre fantastiska bilder på Liv är det som jag hunnit redigera från fotograferingen med klassen. Förmodligen hinner jag redigera flera bilder i helgen beroende på vad jag ska hitta på. Våran eftermiddag tillsammans med klassen blev väldigt lyckad som vi hade i början av veckan, en bra start med klassen!
 
 

UTSIKT ÖVER STOCKHOLM

 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Innan helgen blev det en spontan fotografering med några från klassen, vi letade ganska länge efter någon miljö innan vi avslutade dagen tillsammans med den här vackra utsikten. Felix i klassen har verkligen en perfekt utsikt över hela Stockholm, trots att vi var några som inte var speciellt taggad för trappor så var det verkligen värt för mig att bära på min packning som jag hade med mig. Utsikten över Stockholm är verkligen vackert!
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 36

Tenta för första gången, skönt med att kunna göra den hemma och redan imorgon ska vi vara redo för andra tentan.
 
Minglat runt i våra lokaler med alla fyra klasser och försökt memorerat många namn och ansikten. Några timmar senare under mingel var det även frågesport om några frågor om skolan samt våra ämnen. Direkt efter var vi några som stack vidare för att ta någon drink innan vi begav oss hem.
 
 
 
 
Under veckan har vi även haft fotohistoria och har lyckas fått mycket information som vi behöver ha för tentan imorgon. Långa lektioner med lärorika.
 
Sprungit på stan i jakt på ballonger inför min födelsedagsbild men det blev inga bra fynd.
 
 
 
 
Elin Kero aka Nevnarien hade föreläsning för oss under veckan. Väldigt intressant, rolig och inspirerad föreläsning. Har följt hennes blogg i flera år så det var väldigt roligt att få träffa henne i verkligheten. Några i klassen valde även att hänga med henne och äta middag samt fika. En väldigt bra eftermiddag!
 
Spontan fotograferat med några i klassen och förmodligen dyker det upp ett inlägg om det.
 
 
 
 
Fotograferat självporträtt istället för att plugga. 
 
Firat min födelsedag hemma på Gotland då jag både hunnit med att mysa med familj och vänner. Hade en väldigt bra födelsedag och är så tacksam för personerna som gjorde födelsedagen bra. Lyckades även få med en blomma som jag glömde i flytten. Och tack för alla gratulationer från er!
 
 

HAPPY BIRTHDAY TO MED - 24 ÅR

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Absolut ingen vanlig dag för mig. Tänk att det redan är min födelsedag, månaderna springer bara iväg. Dagen spenderas på min favorit ö för att fira min födelsedag med familjen, vilket kommer vara riktigt mysigt. Förhoppningsvis hinner jag träffa några vänner också!
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 35

Konsthistoria har varit det som har varit mest fokus under hela veckan i skolan, vi har fått mycket information så man knappt vet vad man ska plugga på inför morgondagens första tenta. Konsthistoria är rätt intressant men vi har alldeles för mycket information inom ämnet så det fastnar inte.
 
After school med några från klassen då vi bestämde oss för att hitta en trevlig bar och hänga vid för att umgås.
 
Varit på studiebesök hos fotografen Stefan Ohlsson som ställt ut sina bilder här i Stockholm och vi har även besökt Moderna Museet för att titta på utställning samt göra en uppgift som ska lämnas med tentan. Väldigt lärorikt men konsten är kanske inte min starkaste sida. Men vem vet jag kanske ändrar mig snart!
 
 
 
 
Fått hem mina hårdiskar som jag beställt men inte formenterat dom pga brist på tid.
 
Sprungit på jakt efter byxor men lyckades bara hitta ett par som fick följa med mig. Väldigt besviken att jag inte hittade flera då jag är i behov av det. Dock lyckades jag köpa två snygga skor som jag kanske inte behöver för har redan köpt för många i år. Men priset var perfekt för skorna!
 
Pratat i telefon flera timmar med mina vänner så vi alla befinner oss på olika platser så måste man uppdatera om allt.
 
 
 
 
Försökt planera mina matlådor för veckan men gav upp efter några minuter. Ingen inspiration när det gäller mat.
 
Spenderat flera timmar på att åka buss, tåg och pendel för att komma till Växjö. Ett dygn i Växjö tillsammans med min lillebror som blev tre år under helgen. Absolut det bästa på hela veckan, som jag saknat honom. Förövrigt har Växjö väldigt fina hus att fotografera, tips från mig!
 
 

INFORMATION OM POPULÄRA FRÅGOR!

Istället för att berätta att jag har varit sämst på att uppdatera bloggen eller att den bästa månaden har startat tänkte jag svara på några frågor som har varit populära under min flumiga tid utan inlägg. Så här kommer mina kloka svar på några av frågorna.
 
 
 
 
VAD HÄNDE MED KROPPEN? Samma dag som jag jobbade min sista dag på jobbet började det göra fruktansvärt ont. Några dagar efter började kroppen lägga av totalt, kunde inte röra mig. Ett besök vid vårdcentralen med utskriven medicin blev det. Smärtan fortsatte i flera dagar. Under flytten så fick jag försöka bita ihop, för jag kunde inte backa ut i sista sekunden. Första natten i Stockholm spenderade jag på akuten, är tacksam att jag stannade kvar halva natten för jag kunde röra min kropp men när jag lämnade akuten. Anledningen varför detta hände är oklart, men nu är det bättre och märker inget.
 
HUR GICK DET ATT FLYTTA? Eftersom min kropp gav upp så var det väldigt svårt att lyckas flytta och städa. Fick göra det som var viktigaste, hann inte göra klart allt så var tvungen att åka tillbaka till Gotland förra helgen för att städa, packa och lämna över nycklarna till min hyresgäst. Utan min mamma hade jag fortfarande behövt packa och städa. Otroligt tacksam för hjälpen och med hjälp gick det bra att flytta!
 
VART I STOCKHOLM BOR DU? Här kommer folk kanske tappa sin haka för att jag verkligen inte bor centralt. Flera har påpekat att det är för långt, men vet ni? Jag trivs bra att bo på landet, känns som jag bor på Gotland bara ett annat utseende. Är bosatt i Järna som ligger nära Södertälje. Tar runt en timme in till Stockholm, ibland mer. Men det gjorde det på Gotland också, så jag är van. Bor på landet, pendeltågen går inte ofta, detta är verkligen Gotland. Älskar det.
 
 
 
 
VILKEN UTBILDNING GÅR DU? Under 2,5 år kommer jag studera på en Yrkeshögskola som ligger mitt i Stockholm. Visuell Kommunikatör Fotograf är namnet på utbildningen. Har drömt om den utbildningen i flera år och nu är det min tur att få spendera några år på utbildningen. Två veckor har pågått och vi har hunnit med sex studebesök, tre uppgifter, information, konsthistoria och på måndag är det förstan tentan. Det går väldigt snabbt men jag trivs väldigt bra på utbildningen. Klassen är social, öppen och helt fantastiskt. Vi har även hunnit med att umgås flera dagar efter skolan.
 
 
RSS 2.0