Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

NOVEMBER BOX FRÅN TESTAGRAM

 
 
SAMARBETE MED TESTAGRAM
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
För några dagar sedan fick jag Testagrams's November box. Månadens box var väldigt blandat med produkter vilket jag uppskattar. Majskakorna med chocklad var en perfekt produkt att packa med sig till skolan för att få en energi kick mitt under dagen när vi enbart sitter framför datorn. Få en egen box hemskickad varje månad, registrera dig på Testagram för endast 99/kronor i månaden inklusive frakt. Rekomenderar starkt!
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 47

 
 
Veckan startades med att mitt humör gick upp och ner varje sekund. Konstigaste dagen jag varit med om, kunde verkligen inte beskriva för någon hur jag kände eller varför det hände. Men trots mitt humör lyckades vi ha en mysig stund i skolan med lussekatter och julmust, så mysigt!
 
Snön kom till Stockholm och det är verkligen extremt mysigt men tyvärr försvann all snö bara efter ett dygn. Väldigt tråkigt.
 
Varit på ett event där Profoto och Olympus presenterade sina produkter. Brandan de Clercq hade även en live workshop med oss där han fotograferade artisten Ace Wilder. Extremt roligt att få se en fotograf leverera live utan att förbereda sig speciellt mycket. Brandan var verkligen en trevlig prick!
 
 
 
 
Hunnit med att spendera några timmar med Jessica innan hon drog vidare till Göteborg. Fika och mysigt häng i skolan.
 
Den här veckan har varit den längsta veckan i mitt liv, trodde aldrig den skulle ta slut. Började redan tjata om helg två dagar in på veckan. Mitt humör har gått upp och ner hela veckan och har inte gjort mer än att spendera tid i skolan. Behöver verkligen ha en ny vecka med mer energi.
 
Förutom mina små händelser i vardagen har jag enbart redigerat och haft lektioner hela veckan.
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 46

Har verkligen saknat att göra dessa inlägg men tiden har verkligen inte funnits eller inte bilder heller för den delen. Hade kunnat uppdatera om alla veckor som jag missat men ni hade säkert tröttnat då jag hunnit med extremt mycket så därför blir det bara uppdatering om veckan som varit.
 

 
Lyssnat på snart två olika ljudböcker under veckan.
 
Fått besked att Destination Gotland vill att jag kommer tillbaka och jobbar i sommar. Överlycklig och extremt taggad!
 
Under helgen har jag lyckas prata i telefon i nästan 15 timmar vilket är sjukt. Men det var perfekt för mig att försöka hinna med att ringa upp alla mina nära och kära samt uppdatera då jag knappt hinner med det på veckodagarna. Guldvärda samtal med personerna och som sagt jag älskar att prata i telefon.
 
 
 
 
Nästan 99% av min vecka har bestått av att redigera bilder till uppgifter som ska göras i skolan men har även fått uppgifter av en kompis som har varit extremt roliga att försöka lista ut på egen hand hur bilden har redigerats och försöka utforska alla olika sätt för att bildbehandla en bild.
 
Träffat två fantastiska vänner som jag saknat väldigt länge. Blev både lunch och fika tillsammans. Extremt mysigt slut på veckan!
 
Hunnit med en frukost tillsammans med Persikoo innan hon begav sig till Gotland. Bra start på veckan.
 
 
 
 
Kommit hem ganska sent varje dag eftersom jag valt att stanna kvar i skolan för att arbeta.
 
Förutom att det varit signalfel, fordonsfel och förseningar hela veckan på mitt pendeltåg blev det även ett stort avbrott. Pendeltåget kunde inte stanna vid Stockholm City eller Odenplan vilket slöt med att alla skulle med samma tåg från samma ställe. Veckan har bestått av kaos med pendeltågen, lagom kul.
 
Fått hem Therese Lindgrens bok som jag ska försöka hinna med och läsa i veckan, som jag väntat på boken!
 
 

THEMOBILESTORE

SAMARBETE MED THEMOBILESTORE
 
Visst är det en jobbigt känsla som uppstår när man lyckas spräcka skärmen? Att tappa bort en telefon är inte en rolig känsla heller, som tur har jag aldrig lyckas med det. Utan alltid fått tillbaka den eller hittat den på egen hand. Men under mina år har jag lyckas med att spräcka några skärmar, dock inte överdrivet många för att jag vet hur extremt jobbigt det är och har valt att använda skydd hela tiden men det är klart jag slarvat speciellt med min iPhone 5.
 
 
 
 
När jag valde att köpa min första iPhone var jag extremt duktig på att använda skal och skärmskydd. Men några månader senare började jag plocka bort mina skydd. Tappade telefonen flera gånger lagom när jag inte hade några skydd och inget hände, det var något som gjorde den helt odödlig. Eftersom den aldrig gick sönder så insåg jag att min telefon inte behöver ha skydd, men nu efter flera år har jag verkligen insett hur mycket min telefon har skadats. Visst det är inte hela världen eftersom telefonen funkar men så onödiga pengar och det är inte snyggt med så mycket skador som min telefon har.
 
Ska jag trycka på hemknappen måste jag trycka ner skärmen i vänstra hörnet eftersom skärmen inte ligger mot telefonen. Telefonen har flera hundra olika repor och varje hörn på telefonen är skaddad för att jag tappat den. Hade min iPhone 5 haft riktigt glas hade jag behövt bytt den flera gånger och därför är jag mer rädd om min iPhone 6s som faktiskt har glas. Oavsett om man har tur eller är rädd så utmana inte er utan skydd.
 
 
 
 
Där emot när jag uppdaterade min telefon och inköpte en iPhone 6s. Öppnade inte telefonen förän jag hade skydd runt mobilen och utan skydd med mobilen hade jag inte klarat mig. Har tappat den flera gånger och fått flera olika skador i mitt skärmskydd som jag byter ut ganska ofta. Vikten av att ha skydd runt sin telefon är extremt viktigt och det blir så mycket billigare. Har många vänner som bytt sina skärmar flera gånger på ett år och jag förstår verkligen inte varför dom är mer räddare om telefonen. Till alla som har en telefon, använd skydd för annars kommer ni ångra er när det händer något.
 
Themobilestore har prisvärda tillbehör som hjälper dig att hålla mobilen i bra skick med en snygg touch. Med handen på mitt hjärta rekomenderar jag att ni klickar hem något tillbehör som skyddar din telefon om du inte har det eller behöver nytt. För den dagen jag väljer att sluta andvända skydd kommer jag ångra mig extremt mycket. Themobilestore har bland annat skydd till iPhone 8 och många flera olika modeller.
 
Finns även en rabattkod som du kan använda för att inskaffa mer säkerhet för din telefon.
15% rabatt om ni använder koden CUQKEH-2325 på THEMOBILESTORE.SE
 
 

MARKNADSKOMMUNIKATION - VÅRAT ARBETE.

Snabb förklaring och några av alla bilder från vårat arbete i oktober.
 
Bloggen blev ganska lidande under tre veckor i Oktober eftersom vi hade en ganska intersiv kurs med uppgifter hela tiden. Marknadskommunikation med David Falk var en väldigt lärorik kurs som förvann blixt snabbt. Förutom att göra två olika uppgifter på egenhand hade vi även ett grupparbete med bildbehandlarna som jag gillade starkt. Hamnade med fyra härliga personer som jag klickade väldigt bra med. Dreamteam!
 
Vi skulle "starta" ett företag på ämnet vi blev utdelade till och vi i våran grupp fick teknikaffär. Vi skulle redovisa våran affärsidé och i våran redovisning skulle vi förklara vårat företag med namn, logotyp, styrkor, hot, svagheter, vad vi har för konkurenter, kärnvärden, hur våran marknad ser ut och flera andra viktiga saker var tvungen att vara med. Måla upp hur våran butik, produkter och hur företaget skulle se ut.
 
 
 
 
Inte det lättaste att försöka komma på något riktigt bra och fyndigt. Slut resultatet blev att vi valde att skapa en butik där vi säljer matchande klockor och hörluror. Självklart kunde man köpa dom separat också. Vi skapade en bas kollektion och en exklusiv kollektion som skulle vara trendiga. Vi ville även försöka tänka på miljön och kunna ha produkterna anpassade till olika säsonger. Vi hade väldigt mycket bra som vi ville uppnå inom vårat företag.
 
 
 
 
Efter redovisningen påbörjade vi ett större arbete i gruppen där vi skulle göra en brief till någon annan grupp. Vi skulle beskriva tydligt vad vårat företag har för budskap, målgrupp och vad för bilder vi ville ha levererat. Därefter fick vi en brief från ett annat företag där vi skulle plocka fram olika förslag hur vi tänker utifrån deras brief och hur vi tänker jobba. Fotografering, redigering och leverera kampanjbilderna till det andra företaget var fortsättningen på uppgiften.
 
 
 
 
Vi fick ett företag som fokuserar mycket på miljö när det handlar om deras produkter. Vi skulle fotografera deras kommande produkt som var strumpor och det gick väldigt bra och otroligt roligt. Men när man hade knappt en vecka på sig och leverera allt utan att produkter fanns på riktigt blev verkligen en utmaningen men våran grupp jobbade stenhårt och jag är väldigt nöjd med vårat resultat.
 
Under dessa tre veckor hade vi mycket planerat med fotografering, moodboard, möte och väldigt mycket diskussion hur vi skulle arbeta i gruppen. Shit vad kul dessa veckor har varit och jag är verkligen nöjd med att jag hamnade med underbara personer. Bästa arbetet som vi fått gjort under hösten!
 
 
 
FOTOGRAF OCH REDIGERING - Beatrice, Moa, Linnéa, Christopher och Johannes.
KIKA IN DESSA UNDERBARA PERSONER SOM ÄR MITT DREAMTEAM!
 
 

MOA ANDREASSON

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Modell - Moa Andreasson
 
I slutet av September hade vi en photoshoot med klassen och jag har fortfarande inte hunnit tittat eller fixat tio procent av alla bilder som jag fotograferade den dagen. Men här är en av alla bilder på min fina klasskamrat Moa som jag redigerade i helgen. Gillar verkligen den här bilden på Moa!
 
 

1 NOVEMBER 2017

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Alltså, hinner knappt uppdatera bloggen eller blunda mina ögon. Trodde verkligen inte en månad kunde försvinna så snabbt som Oktober försvann. November månad har börjat och det betyder att vi snart påbörjar en ny kurs, vilket kommer bli skönt för det kommer inte kännas som tiden försvinner lika fort. Har även upptäckt att många undrar vad jag ska göra på mitt höstlov, men kan meddela att vi har inget höstlov och går fulla dagar hela veckan.
 
Tänkte att jag skulle hinna med att dela med mig av vårat projekt som vi hållt på med i tre veckor under Oktober. Arbetet blev extremt bra samt våran arbetsgrupp funkade utmärkt. Bästa teamet någonsin om man får säga det. Så håll utkik så ska jag försöka dela med mig av det i nästa vecka!
 
 
RSS 2.0