Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 29

 
 
Jobbat två dagar av min lediga vecka, inte på båten utan har hjälpt min pappa och räfsa i ett megastort äng. Inget som är speciellt kul när man blir biten av alla små kryp som finns på öjn. Men pappa uppskattade hjälpen som han fick under mina två dagar i änget!
 
Små ätit smultrons från mammas trädgård, galet goda.
 
Säkert ringt tio olika företag under hela veckan, eftersom jag ska flytta så måste jag kolla upp att jag kan säga upp mig från vissa företag. Vill inte att min hyresgäst som hyr av mig ska behöva ha mitt avtal när jag hyr ut min lägenhet. Det är mer att fixa än vad man tror när det gäller att flytta/hyra ut!
 
 
 
 
Flera timmar under veckan har jag spenderat att sortera prylar som jag ska ha med mig till Stockholm och saker jag måste packa ner och ställa i min källare. Har faktiskt inte fattat att det är mindre än en månad kvar och jag kommer befinna mig på båten två av veckorna. Stress, stress och ännu mer stress.
 
Hittat fem festingar på min kropp och jag kan inte förstå hur dom kan börja gilla mig nu.
 
Åkt iväg på camping under en natt tillsammans med mamma och min lillasyster. Otroligt mysigt att åka iväg och tälta. Det bästa var att spendera tid tillsammans men även kunna koppla av från allt annat och faktiskt njuta av solen en dag under sommaren. Bad, sol och natur behövdes för min del!
 
 

HEMMAGJORD GLASS MED YOGHURT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM 
 
Om ni inte har förstått att jag skulle kunna leva på glass så borde ni förstå det nu. För två veckor sedan gjorde jag min favorit glass med polly, men gjorde även den här yoghurtglassen som är enkel som knappt tar två minuter att göra. Hur underbart är inte det? Köpte ett 4-pack yoghurt och tryckte ner glasspinnar genom locket. Lät dom stå över ett dygn i frysen. Svårare är det inte, med rätt yoghurtsmak och glassen blir väldigt god och frostig, mums!
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 28

Min vacka som har varit har inte bestått av speciellt mycket mer än att jobba hela veckan. Men en kort summering av veckan som har varit. Har tyvärr inte fotograferat allt men ibland så glömmer jag också bort saker som vilken människa som helst. En kort summering, let go!
 
 
 
 
Startade veckan med att fira 3 år med Niclas även fast vi aldrig firade dagen tillsammans pga olika själ.
 
Resten av min vecka har bestått av jobb på båten och det känns underbart att jag har påbörjat en veckan av ledighet nu. Trivs verkligen så bra på jobbet som jag har sagt ett antal gånger förut. Men vi är verkligen ett bra gäng med otroligt mycket energi. Vi har även haft en busvecka mot våra arbetskamrater och det gör verkligen hela veckan bättre. Ett gott skratt varje dag, shit vad vi har jaft det roligt den här veckan och är redan taggad för nästa arbetsvecka!
 
Fått träffa Therese Lindgren i verkligeheten eftersom hon åkte båten från Gotland. En underbara, stark kvinna och galet snygg!
 
 

BLUE AND PINK

 
 
 
 
 
 
 
  Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM / Modell - Fanny Jakobsson
 
Spontana fotograferingar med min lillasyster blir oftast bättre än de planerade. Förra veckan begav vi oss ut men lagom när vi skulle ge upp så hittar vi den perfekta platsen, en blå dörr. Bilderna blev verkligen somriga och ljuset är perfekt för min smak. En plats jag lätt ska fotografera vid flera gånger.
 
 

LADAN EN BUTIK PÅ SÖDRA GOTLAND

 
 
Tänkte tipsa som ett underbart smultronställe på Södra Gotland, en butik som man snabbt kan bli besatt av. Ladan som butiken heter ligger i Hemse och har väldigt mycket inredning till hemmet. Både prisvärt men också drya saker men det finns en anledning varför det är dyrt som allt annat.
 
 
 
 
Hur vacker har dom inte i butiken? Dom har verkligen en känsla för sitt jobb och det känns verkligen gotländskt.
 
 
 
 
Båda ljusa och naturella färgen finns på produkterna men även färglada produkter. 
 
 
 
 
 Övervåringen på Ladan kan man hitta en hörna med produkter som är på Rea.
 
 
 
 
Min kärlek till butiken är extrem och varje sommar måste jag köpa något från butiken. Något jag bestämt mig för och jag hittar alltid saker jag vill köpa. I år köpte jag glaset men lock och sugrör som man ser på väntra bilden, så vacker. Besöker ni någon gång södra Gotland så måste ni även besöka butiken.
Mer information finns på deras sida och självklart kan man beställa via hemsidan. Beställ produkter via Ladan!
 
 

Distansförhållande / Tre år tillsammans

 
 
 
276 kilometer. 1096 dagar.
 
 
 
 
 
En standard fråga man få väldigt ofta "Är det inte jobbigt med distansförhållande?" Svaret känns ganska självklart för mig och väldigt många. Självklart är det jobbigt när man inte har personen vid sin sida hela tiden, när man inte kan somna tillsammans, uppdatera varandra på samma sätt som i verkligheten och allt annat som finns. Det är inte lätt men om man vill klarar man av det. Tänk positivt, rätt inställning och håll ut!
 
Vi har haft distansförhållande i exakt tre år. Första året gjorde jag inte mer än att hänga i Stockholm hos Niclas då jag var arbetslös under nästan hela året, åkte hem några veckor men åkte tillbaka lika snabbt. Därefter började det bli en stadig vardag för mig och jag var tvungen att befinna mig på Gotland. Men det funkade bra för oss med ett distansförhållande även fast man lider av stor saknad hela tiden. Men när vi ses så tar vi vara på tiden tillsammans!
 
Vi firar tre år tillsammans idag och tyvärr kommer vi inte fira den tillsammans. Niclas befinner sig utomlands eller kanske är påväg hem till Sverige. Under morgondagen kommer jag påbörja min jobbvecka. Även fast vi båda hade varit i Sverige så hade det inte blivit kul om jag eller han är tvungen att behöva stressa för att jag måste jobba. Därför kommer vi fira den på en annan dag när vi båda kan utan att behöva stressa. Men vi båda vet vart vi har varandra och dör inte även fast det hade varit ganska mysigt att spendera dagen tillsammans. Min kärlek till honom är stor, älskar honom!
 
 
 
 
Måste även dela med mig av dom jobbigaste och värsta frågorna jag får av personer i min närhet eller bekanta.
 
En fråga jag får hela tiden som jag avskyr "Vad gör du på Gotland? Är allt bra i Stockholm?" Inte alla personer men många tror att jag har flyttat till Stockholm bara för att Niclas bor där. Under första året spenderade jag väldigt mycket tid där men under senaste två år har jag bara åkt upp någon en staka gång i månaden men ändå så får jag frågan hela tiden. Att jag skulle flytta utan att berätta det? Det är inte likt mig. Så nej, jag bor ännu på Gotland.
 
Och den värsta frågan man kan få "Är du fortfarande tillsammans med Niclas?" Det här borde defentivt mina närmaste vänner/familj veta om. Skulle jag bli ledsen eller något skulle jag vända mig till dem först. Detta är något man också skulle märka för att jag skulle berätta det. Uppdaterat sällan statusar om oss och bilder vilket många tror att vi inte är tillsammans länge. Men hallå? Har aldrig gjort det. Jag är ingen person som vill uppdatera eller ska behöver uppdatera om vårat förhållande varje dag. Anser inte att man ska behöva skriva hela tiden om sin partner.
 
Gilla gärna inlägget om ni tyckte om det ♥
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 27

Blivit helt besatt av drycken som jag fick i förra boxen av Testagram, Evian Fruits & Plants. Är på jakt efter drycken så satt flera timmar och försöka googla om vart man kan hitta den. Hittade några platser men om ni hittar den någonstans så återkom gärna till mig. Är som sagt besatt av drycken!
 
Nästan hela veckan har bestått av att ligga i min säng eller på soffan pga att jag blev sjuk lagom till min lediga vecka. Som tur har jag inte haft dåligt samvete för att jag varit inomhus väldigt många timmar denna vecka, har varit max två dagar med bra väder. Så även fast jag blev sjuk så har jag inte missat vädret!
 
 
 
 
Inskaffat mig ett fint glas med lock och sugrör ifrån ett underbart ställe här i närheten av mig.
 
Tvingade mig själv att försöka vara utomhus några minuter, blev en spontan fotografering med min lillasyster innan jag begav mig till soffan för att sova.
 
Eftersom jag ska plugga under hösten har jag även lagt ut min lägenhet på blocket. Kommer behöva hyra ut min lägenhet under hösten och flera månader/år framåt. Så vet du någon som ska plugga, flytta till Gotland eller behöver boende på Gotland. Besök sidan på blocket och kontakta mig!
 
 

ENKEL HEMMAGJORD GLASS, RECEPT

 
 
Under sommaren kan jag leva på mängder av glass och speciellt nu när min hals skriker efter glass. Är helt besatt av glass, något jag äter mängder av på vintern också. Mycket roligare, enklare och godare att göra sin egen glass men rätt smak. Här kommer ett mumsigt recept som jag tänkte dela med mig av.
 
GLASS MED POLLY SMAK - 1 LITER
 
5 DL VISPGRÄDDE
150 G POLLY (POLLY-BILAR ÄR GOD)
1 BURK KONVERSERAD MJÖLK
 
Vispa 5 dl grädde i en bunke/skål. Klippa 150 g Polly, du väljer själv hur småbitar du vill ha. (Brukar klippa dom en gång och det är lättare med sax än en kniv) Öppna burken med konverserad mjölk. Blanda alla tre ingredienser och häll allt i en plastburk för att sedan ställa in den i frysen. Brukar alltid vänta en natt innan jag börjar äta glassen, som decoration brukar jag använda bär eller kanske några Polly som finns kvar.
 
Den här glassen kan man göra med olika smakar med både godis och bär, väldigt enkelt och gott.
 
 

MINA HÄNDELSER UNDER VECKA 26

 
 
Började veckan med att säga hejdå till pojkvännen som var tvungen att åka hem. Åt middag med min bror och det är en väldigt lätt maträtt han gjorde men han lyckas alltid få den helt perfekt. Passade även på att ta en snabb drink med Alma som vi gjort två måndagar i rad. En hejdå drink som vi kallar det för.
 
Köpte två par skor, nya arbetsskor och även sköna pisstofflor. Väldigt skönt till sommaren! 
 
 
 
 
Brukar nästan aldrig köpa tidningar men fick för mig att jag ville läsa när jag hade lediga studer på båten. Har fortfarande inte läst den, onödigt köp.
 
Njutit av att jag har en grymt bra utsikt på min arbetsplats. Många timmar går åt till att titta av kvällssolen eller morgonsolen, så underbart. Älskar verkligen min arbetsplats samt mina arbetskollegor och det är något jag alltid kommer berätta tusen gånger varje år. Obeskrivligt gäng!
 
 
 
 
Har även haft dom värsta dagarna ombord på båten men det är bara för att jag är väldigt åksjuk och har varit det sedan ett barn. Inget som tyvärr har försvunnit helt. Det har varit tre dagar då jag gått på åksjuketabletter dygnet runt för att det har blåsit, förutom att det gungade så gjorde åksjuketabletterna mig väldigt trött och seg. Tre väldigt jobbiga dagar med gung, trötthet av tabletterna och väldigt få timmar för att kunna sova.
 
Bytte frukostrutin helt och lever på knäckemacka, yoghurt, musli och bär. Så gott, men det kanske ändras till nästa vecka då jag börjar jobba igen!
 
Sista arbetsdagen började jag känna mig väldigt sjuk, blev hes och helt förkyld. Och självklart lyckades jag bli sjuk lagom till min lediga vecka, ligger hemma och orkar inte göra något alls. Så planen för den här veckan är att jag ska försöka bli frisk snabbt och inte lagom till arbetsveckan börjar igen.
 
 

FOGELBERG WATCHES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
 
Hur vacker är inte den här klockan från Fogelberg? Älskar silver sedan många år tillbaka när det gäller smycken och accessoarer. Stilrent, snyggt och helt perfekt. Fogelberg har ett bra utbud av klockor av olika modeller som man inte kan mot stå. Kvalitén på klockan är något jag starkt gillar och deras små askar som kommer med klockan. Anväder klockan dagligen och rekommenderar verkligen alla klockor från Fogelberg!
 
 
RSS 2.0