Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

10 SAKER JAG SKULLE GÖRA UNDER 2017

Lyckades jag med mina planer som jag gjorde i början av detta år? Tycker jag har lyckas ganska bra men det finns mycket som jag inte haft tid med under året. Det har varit ett år med mycket mindre tid än vad jag hade tänkt. Trodde inte dagarna skulle försvinna lika fort som dom gjort. 2017 har verkligen försvunnit sjukt fort. Mitt inlägg jag gjorde i början av året går att läsa, länken till inlägget.
 
- Investera mer utrustning till min kamera.
Har inte invensterat något mega stort när det gäller tillbehör till min kamera utrustning men ett objektiv, stativ och lite små saker till kameran har det blivit under året. Invensterade en dator istället som dock måste skickas på lagning en omgång, men jag tycker jag ändå lyckades helt okej med att invenstera små saker till min utstustning och det var kravet som jag egentligen hade när jag skrev listan.
 
- Fortsätta plugga och söka in till andra utbildningar.
Lyckades väldigt bra med att söka och även plugga vidare när det gäller utbildning. Går en utbildning i Stockholm som heter Visuell Kommunikatör Fotograf. Hela utbildningen är på 2,5 år och vill man läsa mer om utbildningen så har jag några inlägg om skolan. Länk till inlägget.
 
- Resa iväg med Niclas.
Trodde jag skulle hinna med några små resor under året och speciellt med Niclas men det blev tyvärr ingen resa. Blev fokus på min utbildning istället.
 
 
 
 
 
 
- Uppdatera bloggen mer än 2016.
Skulle uppdatera bloggen mer än förra året och det lyckades jag också göra men min tid under hösten räckte inte till för attt kunna fortsätta uppdatera lika mycket som i början av året. Men lyckades uppdatera bloggen mer i år trots hela vintern/hösten har varit ganska tomt med inlägg.
 
- Åka till Göteborg, minst en gång.
Vet inte hur länge jag har väntat på att åka till Göteborg eftersom jag älskar den staden. Har varit nära på att åka men sen har det alltid varit något i vägen. Men seriöst. Nästa år måste jag verkligen åka iväg. Jag saknar Göteborg och måste dit!
 
- Roadtrip i Norge med några vänner.
Den här punkten har funnit med flera år och nu kanske jag hittat någon som skulle kunna vilja åka med på en Roadtrip till Norge. Nu återstår det bara och se när det blir av, men det måste hända snart så min omgivning kan slippa höra mitt tjat om resan. Måste uppfylla denna dröm!
 
 
 
 
 
 
- Börja fotografera mer självporträtt.
Absolut har jag lyckas bra men inte tillräckligt många självporträtt.
 
- Fotografera flera bloggare eller lära känna flera bloggare.
Njaa, har lyckas träffa hur många underbara bloggare under året och speciellt när jag hade praktik på våren. Men fotograferat flera bloggare har inte blivit av. Har knappt hunnit träffat dom jag redan känner, men det blir ändring så fort det nya året har börjat.
 
 
 
 
 
 
- Köpa flera bomberjackor, skor och långklänningar.
Denna punkt har jag lyckas med väldigt bra skulle man kunna säga. Bomberjackor har det blivit av mängder att mina närmaste nästan inte blir förvånad om jag skulle köpa en ny varje dag. Lyckas köpa åtta stycken nya bomberjackor och tre vanliga jackor. Man kan aldrig få för många jackor, så enkelt är det. Hunnit köpa sex par skor under detta år och två nya långklänningar. Det kanske inte är så mycket för vissa, men för mig är det extremt mycket då jag knappt köper ett par skor eller en ny jacka på ett år. Wow och nu har jag börjat snöa in mig på tjocktröjor. Redan köpt sju stycken bara under vintern.
 
- Genomföra ett roligt fotograferingsprojekt.
Har många idéer som jag vill genomföra men tiden har inte riktigt funnits där så nu måste jag bara inskaffa mig mer tid för att lyckas göra mina olika fotograferingsprojekt. Det är både idéer som jag ska göra själv och även några jag vill göra med någon vän.
 
 

STYLEMOOD.SE

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM 
 
Uppdateringen på bloggen har varit sämst i några veckor, jag vet. Men det har varit fullt upp hela veckorna med uppgifter och andra aktiviteter. Lämnade Stockholm tidigare för att åka hem till en begravning. Nu har jag varit på ön i fem dagar och hunnit med att träffa många saknande personer.
 
En av sakerna som jag hunnit med under dessa dagar är att besöka Johanna's butik här på Gotland. Johanna är inte bara min bästavän utan även grundaren för företaget Stylemood som skapdes 2015. Finns unika och fantastiska inredningsprodukter i webshopen året runt och under det senaste året har det även blivit en butik som är värt att besöka om du är på ön. Hängde med henne när hon arbetade och wow, jag är verkligen stolt över henne. Hon är en stor inspirationskälla som verkligen går sin egen väg och Johanna är en perfekt person för att äga ett företag. Det räcker inte med ord för att föklara!
 
Redan nu har hon startat upp MELLANDAGS-REA i webshopen, tycker verkligen ni ska besöka Stylemood.se
 
 

FOTOSKOLAN SHTLM - BERÄTTELSE OM ANSÖKAN

Har länge tänkt på att göra ett helt inlägg om utbildningen och kring min ansökan till Fotoskolan STHLM men har inte riktigt haft den tiden att skriva ihop ett inlägg. Blev påmind för några veckor sedan när min gamla skola var på besök här och jag fick chansen att visa runt samt berätta om utbildningen. 
 
Mer inforamtion om utbildningen hittar du på deras hemsida, det finns även bildbehandling om det är något för dig. Om Myndigheterna godkänner att utbildningen ska få fortsätta så kan man ansöka under våren och jag lovar att det är värt att gå utbildning. Mer kan du läsa här.
 
ANSÖKAN
Lämnade in ansökningsproverna i våras tillsammans med intyg och betyg. Ansökningen bestod av fem valfria bilder, en bild i temat "Sveriges Nationalrätt" och en skrivuppgift där vi skulle berätta om våran process till temat som vi skulle utföra. Att välja ut fem bilder var tusen gånger enklare än att försöka komma på en bra idé till temat. Satt i flera veckor bara för att planera temat, fotograferingen lyckades jag klara av på några timmar och bildbehandlingen tog flera dagar. Ansökningen tog tid för mig för att jag ville ha den perfekt, höll på med ansökningen i flera veckor. Lämnade in ansökningen och började istället fokusera på mina sista månader på min utbildning som jag gick i våras. Kunde inte lägga mer tid efter jag lämnat in ansökningen.
 
Hade inga planer och tankar på att jag skulle komma vidare till provdagarna trots att jag borde vara taggad eftersom jag drömt om att gå utbildningen så länge. Men att komma vidare trodde jag inte. Kändes bättre att inte förvänta mig något stort istället för jag skulle bara bli så besviken. 
 
 
 
Min bild som jag skickade in till temat Sveriges Nationalrätt. Ärtsoppa och pannkakor är min tolkning på temat.
 
PROVDAG
Några månader efter ansökan fick jag ett mail där det stod att jag kommit vidare till provdagarna samt att vi skulle ha med oss en reklam bild som vi själva inte hade tagit. Reklamen kunde vara positivt eller negativt så länge vi hade reagerat på reklamen. Och jag som enbart bara spenderade tid slututställningen just då fick börja leta efter reklam istället. Om jag ska vara ärlig blev jag stressad för att jag skulle hinna åka till Fotoskolan Sthlm samtidigt som Jönköping ville att jag skulle dyka upp på ett besök då jag hade sökt en utbildning där. Skulle hinna med tre intervjuer på olika ställen samt att jag skulle försöka avsluta min dåvarande utbildning. Det var kaos för mig under den tiden och det blev inte bättre förrän mycket senare.
 
Dagen innan provdagarna tog jag båten upp till Stockholm. Kom fram sent, somnade sent och var tvungen att kliva upp tidigt. Stressad, nervös och väldigt trött åkte jag till Folkuniversitetet där skolan ligger. Möttes av femtio andra personer som var där av samma anledning som mig. Förutom information om utbildningen så fick vi nya arbetsuppgifter som skulle göras och två tider med intervju dock var båda inte samma dag. Man skulle kunna tro att jag fick någon blackout för jag kände mig helt plötsligt lost i Stockholm. Umgicks inte med någon under dessa två provdagar, sprang runt i Stockholm och mådde skit. Fick inget bra intryck på utbildningen och kände inte att jag passade in. Lyckades att klara av första dagen med stress och skickade in bilderna.
 
Andra dagen blev en vändning för mig, trots att jag var stressad och osäker så kändes det lättare att utföra arbetsuppgifterna och även en intervju. När arbetsproverna var inlämnad kunde jag koppla av på riktigt när det gällde Fotoskolan STHLM. Dagen efter mina provdagar i Stockholm satt jag mig på bussen för att åka vidare till Jönköping så det blev tre extremt stressiga dagar eftersom jag var tillbaka i Stockholm sent på kvällen efter Jönköping.
 
Mina odds om att jag faktiskt skulle kunna komma in på Fotoskolan Sthlm kändes inte stora utan det kändes mest som jag passade in i Jönköping eller stanna kvar på Gotland för att plugga vidare. Hela ansökningen och provdagarna kändes extremt jobbigt och jag var otaggad på nästan allt. Springa runt i Stockholm och fotografera med telefonen och leta efter personer som vill vara med på mina bilder eller video var en jobbigt punkt.
 
Temat på alla uppgifter under provdagarna i Stockolm var - Fem bilder "Linje 19" - Fem bilder "Streetcasting" - Tre bilder "Utbytarkungen/utbytardrottningen" En video - "The Woodland Cemetery" En video "En gladare tunnelbana"
 
 
 
Två av mina fem valfria bilder som jag skickade in med ansökan.
 
BESKEDET
Vet inte hur många gånger jag nämnade att jag skulle tacka nej till utbildningen om jag skulle komma in i Stockholm. Minns verkligen hur extremt otaggad jag var på att få ett mail på dom. Inga förhoppingar hade jag mer än att jag inte skulle komma in. När jag satt och bläddrade på olika bloggar såg jag någon som hade kommit in på Fotoskolan Sthlm och stressen kom tillbaka för att jag var tvungen att öppna mitt mail. 
 
Och gissa vad? JAG VAR ANTAGEN TILL UTBILDNINGEN. Satt hemma helt tyst i tre timmar och funderade på vem jag skulle ringa. Under två dagar lyckades jag hålla det tyst innan jag började berätta för familjen och vännerna om mitt besked. Och under en vecka satt jag och funderade på vad jag skulle vilja göra. När jag frågade runt blev det väldigt olika svar från alla. Gotland eller Stockolm var mina två stora frågor då jag bara var reservplats i Jönköping. Men varför skulle jag inte ge utbildningen en chans, jag hade drömt om utbildningen i flera år och provdagarna var dom värsta dagarna i mitt liv men det bertyder inte att hela utbildningen skulle bli det. Så jag tackade ja till utbildningen och tänkte att jag kunde hoppa av om det verkligen känns skit.
 
 
 
 
FLYTTEN OCH SAMMANFATTNING
Trots att jag tackade ja till utbildningen försvann inte min ångest och stress. Att jag skulle lyckas hitta ett boende i Stockholm samt att jag skulle behöva hyra ut min lägenhet och packa när jag jobbade konstant hela sommaren. Första steget var att hitta någon som kunde hyra min lägenhet och behöva fixa kontrakt innan jag själv kunde tacka ja till ett boende i Stockholm. Men att hitta ett boende i Stockholm är inte det enklaste. Det är en djungel att försöka hitta något, men jag är inte kräsen och kollade på boende längre ut ifrån Stockholm. Åkte upp för att kolla på boendet och tackade ja till boendet dagen efter.
 
Hittade boende och någon som kunde hyra min lägenhet ungefär 3 veckor innan skolan skulle starta. Nu skulle jag behöva packa ner hela min lägenhet under tiden som jag jobbade. Och jag är väldigt tacksam för att min mamma hjälpte mig för det hade inte gått utan hennes hjälp. Helgen innan utbildningen skulle starta flyttade jag upp mina saker till Stockholm och min kropp fungerade inte klokt så det var verkligen ingen bra helg att flytta. Kändes bara som jag fick flera problem för att jag sökte utbildningen från början. Natten innan skolstarten var jag på akuten pga min kropp. Det var kaos för mig.
 
Helgen efter första veckan på utbildningen var jag tvungen att åka tillbaka för att städa det sista i lägenheten samt lämna över nyklarna till hyresgästen. Det var efter den helgen jag kunde slappna av, stressen försvann, kroppen började fungera och allt det som varit jobbigt i flera måander var äntligen över.
 
Från början hade jag planerat att söka, komma in och gå utbildningen. När ansökningen skulle fixas blev det en vändning totalt, skulle söka, inte komma in och gå en annan utbildning. Allt vände och kändes tusen gånger värre än vad jag hade trott. Men när jag tänker tillbaka och kollar tillbaka var det för att jag hade flera bollar i luften och att ansökningen kändes jobbigt för att det hände så mycket annat i min vardag. Hela ansökningsperioden var som en karusell, men valde att genomföra allt trots att jag tvekade flera gånger. Tacksam för alla som pressade mig att göra allt för jag var så sugen på att hoppa av hela ansökningen pga att jag inte orkade samt att jag visste att flera i min omgivning inte ville att jag skulle flytta samt plugga vidare.
 
 
 
 
Tänk om jag hade tackat nej. Hade missat fantastiska personer och vänner som jag verkligen behöver. Första dagen på utbildningen var den dagen jag visste att jag inte skulle hoppa av. För jag trivs verkligen så bra med utbildningen och klassen som jag har. Klickar väldigt bra med flera personer och jag är tacksam för dom som varit vid min sida under ansökningen. Men till alla som tänker ansöka till utbildningen, BACKA INTE. Du kommer ångra dig. Bästa valet jag gjort i mitt liv är att fortsätta trots att perioden inte var den bästa för mig just då. Beslutet för mig är värd flera månader med kaos.
 
En lång historia med massor med känslor. Hoppas ni orkar läsa hela min historia och vill ni veta mer om utbildningen och se vad vi gjort under våran första termin som snart avslutas. Gilla inlägget och kommentera gärna frågor så kommer jag fixa ett inlägg.

 

FÖRSTA ADVENT 2017

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Sista månaden på det här året och jag kan fortfarande inte förstå att tiden bara springer ifrån mig. December är en väldigt mysig månad då oftas julkänslorna kommer fram vilket jag väntat på men behöver snö först. Kommer äntligen även få besöka min favorit ö under den här månaden. Har saknat Gotland i över tre månader så snart kommer jag få åka hem och mysa några dagar. Dricka mängder av glögg, skratta och bara få kärlek av familjen.
 
Brukar även köra adventskalender varje år och jag hade nästan gjort klart allt innan något väldigt privat kom iväg och jag var tvungen att avbryta allt. Hoppas ni klarar er utan min kalender i år men det blev alldeles för mycket, men jag kan trösta med att det kommer någon tävling här på bloggen under månaden.
 
 
RSS 2.0