Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

EN LITEN ÅRSRESUME 2016

 
 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag firade nyår i Thailand och det va även min första utlandsresa till ett varmt land.
 
 
 
 
Har du fått något oväntat besök?
Inte oväntat men ett väldigt spontant besök av Meghan som jag bara hade träffat en gång innan i Stockholm. Hon kom till Gotland tillsammans med din son och pojkvän. Det var väldigt spontan men otroligt roligt hade vi det under påsken. Det blir ett oväntat besök.
 
 
 
 
Vad har varit det bästa med våren?
Det bästa med våren är alla fantastiska körsbärsträd. Blir som en tradition att åka till Stockholm varje år för att uppleva det bästa med våren. Blev många fotograferingar under våren i Kungsträdgården men den bästa fotograferinga är tillsammans med Amanda Jona.
 
 
 
 
Hur var din sommar under året?
Jobb, jobb och ännu mer jobb har min sommar bestått av. Finns knappt några inlägg i min blogg under sommaren, men jag jobbade nästan bara. Wilmas barndop var en bra händelse under sommaren, men därefter var nästan bara jobb. Badade första gången på min födelsedag i spetember och annars brukar jag bada första gången i April. Det är sjukt! Men det var en bra sommar att få spendera den tillsammans med de bästa gänget på jobbet.
 
 
 
 
Har du varit sjuk något?
En gång under 2016 har jag varit riktigt sjuk. Lagom när jag skulle vara ledig en vecka i Stockholm blev jag dunder förkyld. Mariel frågade om jag kunde fotografera henne och självklart tvingade jag iväg mig själv för att fotografera. Men jag ångrar inte att vi fotograferade även fast jag var sjuk, en sak jag ångrar var att jag tackade ja till att börja jobba tidigare än planerar. Tog mig två veckor att bli frisk och jobbade totalt 13 dagar i rad.
 
 
 
 
Vilket är ditt bästa köp under året?
Min första fullformatkamera Canon EOS 5D Mark II, min fantastiska iMac och min nyaste bästa köp Intax Mini 8.
 
 
 
 
Bästa boken du läst i år?
IBLAND MÅR JAG INTE SÅ BRA - THERESE LINDGREN
 
Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?
MER TID!
 
 
 
 
Vad är den största händelsen under året?
Min sörsta och bästa händelse är att jag fotograferade mitt första Norrsken. Och att jag fick uppleva känslan!
 
 
 
 
Lärde du känna några nya människor?
Jaa, flera stycken. Mina nya klasskamratarer och även bloggare/youtuber.
 
 Klarade du dina nyårslöften?
Ja det kan man säga. Fyra av fem klarade jag och det känns otroligt bra!
 
 
 
 
 Hur kommer du avsluta året 2016?
Kom till Stockholm för ett par dagar sedan och jag kommer spendera den tillsammans med min pojkväns vänner och hans familj.
 

 
DETTA BLIR MITT SISTA INLÄGG FÖR I ÅR. VILL ÖNSKA ER GOTT NYTT ÅR!
 
 
 

JULAFTON, JULDAGEN OCH ANNANDAG JUL

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Tre fulla dagar med kärlek, skratt och festligheter. Båda julafton och juldagen firade jag tillsammans med min familj, två mysiga dagar med skratt, kärlek och alldeles för mycket mat. Blev en lyckad julafton även fast julkänslorna fortfarande var på minus noll. Hoppas ni har haft tre mysiga dagar!

Besvikelsen är stor när det gäller mellandagsrean här på ön, min shoppingtur var över på bara några minuter men kvällen blev lyckad tillsammans med några vänner. Känner att min röst är borta och träningsverk i hela kroppen efter våran kväll med dans och sång konstant. Men det är värt smärtan idag.
 
 

UPPESITTARKVÄLL MED BINGOLOTTO!

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Dagen innan julafton spenderas självklart med uppesittarkväll med Bingolotto, har inte speciellt mycket tur när det gäller spel, men man kan alltid chansa och hoppas att den kommer någon gång. Ingen vinst för mig. Allt är färdig inför julafton och imorgon kommer familjen hit och firar den med mig.
 
Vill även passa på att önska en riktigt bra dag imorgon ovasett vad du gör! ♥
 
 

JULPYSSEL OCH NOLL JULKÄNSLOR!

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Försöker pyssla och fixa extremt mycket för att kunna känna någon julkänsla men det går inte. När jag kramade om mina klasskompisar för två dagar sedan så kändes det bara som höstlov. Är det inte helt sjukt att det verkligen är julafton om en dag? Julkänslor skulle verkligen jag behöva, håller tummarna. Julklapparna är faktiskt klara och det känns otroligt skönt, nu återstår det bara att slå in flera paket och det ska göras ikväll förhoppningsvis.
 
Förresten, jag blev veckans Facebook-blogg på Blogg.se's     facebook-sida & Blogg.se's     startsida.
Så tacksam och glad för det, tusen tack till Blogg.se!
 
 

ADVENTSKALENDER 2016 LUCKA FYRA

 
SPONSRAT INLÄGG
 
Fjärde och sista luckan består av ett magiskt presentkort från Fotoklok. Webbutiken du kan framkalla alla dina vackra minnen. Fotoklok är min favorit webbutik när det gäller framkallning, rekomenderar sidan starkt. Du kommer inte hinna få priset innan julafton men detta skulle kunna vara en perfekt present till ett annat tillfälle eller varför inte en julklapp i efterskott. Samla dina julbilder och gör en fin fotobok av presentkortet.
 
 
TÄVLINGSREGLER
Svara på frågan "Vilka minnen skulle du vilja framkalla?" Posta ditt svar i en kommentar och vinnaren kontaktas den 24 december. (glöm inte att skriv med din mailadress, viktigt!) Tävlingen avslutas den 24 december klockan 23.59. Busenkelt och lycka till i tävlingen.
 
 
STORT GRATTIS till Fanny som vann lucka nummer tre, kontakta mig på beatrice_jakobsson@hotmail.com
 
 

LILA OMBRE

 
iPhone 5
 
En dröm jag ville uppleva innan 2016 var att färga lila ombre och för några dagar sedan bestämde jag mig att göra ett nytt försök. Lyckades med mitt andra försök bättre än mitt första. Tittar man länge på mitt hår kan man se rosa nyanser och tyvärr går det inte att göra något åt det. Mitt hår är väldigt svårt att färga ovasett färg. Färgen på håret är inte rättvist på kameran men min ombre blev lila/rosa nyanser. Även fast det inte blev exakt rätt ton i håret är jag ganska nöjd för det är mer lila än rosa och det var min dröm. Nästa gång blir det frisören om jag trivs med lila ombre.
 
Försökte fotografera mitt hår i studion men ljuset var inte speciellt rättvist mot den riktiga färgen. Bilder från mobilen är mer rättvist men ska försöka fotografera mera bilder med kameran i ett bättre och rättvist ljus. Men jag fick uppleva lila ombre och det är godkänt som en lyckad uppfyllelse.
 
 

ADVENTSKALENDER 2016 LUCKA TRE

 
 SPONSRAT INLÄGG
 
Tredje luckan består av ett fantastisk presentkort från Kamda. En webbutik med Kameratillbehör som stativ, UV-filter, kameraremar, reflexskärmar och otroligt mycket mer. Kamda är verkligen en av mina favorit saker när det gäller tillbehör, finns bra saker i en bra prisklass. Vinnaren kommer få ett presentkort värde 400 SEK. Perfekt julklapp till någon eller köp någon unik julklapp till dig själv. Behöver du mera utrustning till din kamera, passa på!
 
 
 
TÄVLINGSREGLER
Svara på frågan "VAD SKULLE DU KÖPA FÖR PRESENTKORTET?" Och kika in på hemsidan och fundera på vad du skulle kunna tänka dig att köpa för presentkortet. Länka produkten eller förklara vilken produkt du skulle kunna tänka dig. Behöver inte vara exakt det du väljer senare. Posta ditt svar i en kommentar (glöm inte att skriv med din mailadress, viktigt!) Tävlingen avslutas den 17 december klockan 23.59. Busenkelt och lycka till i tävlingen.
 
STORT GRATTIS till Amanda som vann lucka nummer två, kontakta mig på beatrice_jakobsson@hotmail.com
 
 

UPPDATERING PÅ ETT GAMMALT INLÄGG, LYCKADES JAG?

För flera månader sedan gjorde jag ett inlägg, precis i början av tvåtusensexton. Fem saker jag skulle vilja göra under året, mina äventyr och drömmar. Nu när året börjar lida mot sitt slut är frågan hur många drömmar som gick i uppfyllelse och jag är själv ganska förvånad att jag lyckades nästan med att göra alla saker under året. Men vissa saker saknas. Mitt inlägg om drömmar och äventyr hittar du här. LÄNK TILL INLÄGGET OM NI VILL LÄSA.
 
 
 
 
 
 
Uppdatera min kamerautrustning var ett måste under tvåtusensexton och jag lyckades riktigt bra faktiskt. Ett nytt kamerahus, många analogakameror och väldigt mycket tillbehör till kameran. Väntar även på min poloridkamera som säkert kommer snart. Förväntansfull inför ännu mer utrustning. Har inte blivit speciellt mycket tillbehör när det gäller objektiv, men detta år har jag fokuserat på analogakameror för jag tycker det är speciellt att göra allt från grunden.
 
 
 
 
 
 
Söka skolor och även börja plugga var en av sakerna jag skulle uppfylla under året. Började plugga under hösten och snart har det redan gått ett år då jag ska bestämma mig på nytt vad jag vill göra. Ångesten börjar redan nu. Fortsätta plugga eller inte? Osäker i början av att plugga men ångrar mig inte nu.
 
 
 
 
 
 
Uppleva Norrsken och fotografera skulle inte bli lätt att uppfylla under året. Man kan inte riktigt bestämma när ett Norrsken ska komma, först hade jag tänkt att få uppleva det i Norge men det blev inte en resa till Norge detta år. Vet inte hur länge jag har haft drömmar om att uppleva Norrsken men är överlycklig att jag hade tur att det var Norrsken just den kvällen jag gav mig ut i mörkret för att fotografera stjärnor.

Och nu har jag äntligen fått upplevt en magisk händelse, nu vill jag fotografera och uppleva ett större Norrsken. ÄR MER FÖRÄLSKAD NU. Man kan även säga att jag fick ett extra plus på denna upplevelse, tidigare i veckan fick vi chansen att vara med på en föreläsning om Norrsken. Lärorik och fantastiskt att Calle från Facebook gruppen "Norrsken Sverige" kom till oss och berättade massor med bra information.
 
KANSKE HINNER GÅ I UPPFYLLELSE/HINNER INTE GÅ I UPPFYLLELSE
 
Skulle även göra en ombre med färgen lila och jag testade en gång men det syns inte speciellt mycket eftersom jag hade ganska mörkt hår vid topparna. Nu har jag färgat topparna ljusare och ska försöka göra en ombre innan detta år är slut. Uppdaterar om jag lyckas, haha! 
 
 
 
Mitt första försök på att färga lila ombre, ska göra ett försök till innan året är över. 
 
 
Min sista upplevelse var att åka till Norge, men jag har verkligen inte kommit iväg till Norge, men nästa år kanske? Vill verkligen åka till Norge, mitt drömmål om man inte räknar med andra ställen jag vill besöka igen. Måste bara hitta någon som är pepp på att åka med mig och uppleva Norges fina natur. En bra roadtrip i Norge med bra sällskap. Men jag ska lyckas med den drömmen också men inte under detta år. Hinner inte.
 
Kanske fyra av fem saker kommer/har jag lyckas med att uppleva detta år. Känns väldigt bra att lyckas!
 
 
 

JESSICA EKSTRÖM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Gillar verkligen kombinationen mellan bakgrunden, jackan och modellen. Förra veckan laddade jag upp två bilder från fotograferingen och här är ännu flera bilder från fotograferingen med Jessica. Otroligt härlig kombination om ni frågar mig, bilderna lyser upp vardagen när vädret är riktigt tråkigt!
 
Missa inte veckans lucka där man kan vinna ett presentkort. Fortsätt scrolla!
 
 

ADVENTSKALENDER 2016 LUCKA TVÅ

 
SPONSRAT INLÄGG
 
Andra luckan består av ett värdefullt presentkort från iDiwa. En webbutik med väskor, posters, mobilskal, klockor och väldigt mycket mera. En butik online med gott och blandat. Vinnaren kommer få ett presentkort värde 400 SEK. Perfekt julklapp till någon eller köp någon unik julklapp till dig själv redan nu. Känslan när man inte orkar vänta på leveransen, då är iDiwa perfekt. Leveransen är otroligt snabb och bra!
 
 
 
TÄVLINGSREGLER
Svara på frågan "VAD SKULLE DU KÖPA FÖR PRESENTKORTET?" Och kika in på hemsidan och fundera på vad du skulle kunna tänka dig att köpa för presentkortet. Länka produkten eller förklara vilken produkt du skulle kuna tänka dig. Behöver inte vara exakt det du väljer senare. Posta ditt svar i en kommentar (glöm inte att skriv med din mailadress, viktigt!) Tävlingen avslutas den 10 december klockan 23.59. Busenkelt och lycka till i tävlingen.
 
STORT GRATTIS till Julia som vann lucka nummer ett, kontakta Johanna på info@stylemood.se
 
 

WISHLIST FOR CHRISTMAS 2016

Idag är det den första December vilket innebär att det är exakt 23 dagar kvar tills julafton. (!!) Julkänslor hos mig finns inte ännu men det är som varje år, behöver snö för att få julkänslor. Här är några saker som jag önskar mig, många av sakerna är dyra och är medveten att jag aldrig kommer få allt. Men ingen har sagt att man kan drömma. Finns säkert billigare hemsidor med alla produkter men jag valde första bästa sida.
 
 
 
 
RitplattaRökpatroner - Film Instax Mini - Marmor tallrikar - Objektiv - Locktång - Videokamera 360 - Skönhet - Glaskupa
 
 
1. Wacom Ritplatta Intuos Pro medium
Behöver en ritplatta inför våren och vilken storlek är inte speciellt viktigt. Men Wacom är ett märke som jag skulle vilja ha eftersom jag hört otroligt bra saker om märket. Att redigera med en riplatta är mycket enklare och därför behöver jag en ritplatta till skolan men även min vardag.
 
 
2. Rökpatroner/Colour Smoke
Rökpatroner till en fotografering är otroligt snyggt, skulle vilja testa effekten. Perfekt att önska sig!
 
 
3. Film Instax Mini
Eftersom jag nyligen köpt en poloridkamera som förhoppningsvis kommer med posten snart. (!!!!) Behöver jag även ha film för att kunna fotografera och kunna få ut bilden på fotopapper. Köpte poloridkameran på Black Friday, en tidig julklapp till mig själv. Haha! Nu behöver jag film till kameran.
 
 
4. Marmor tallrikar/marmor inredning
Är helt besatt av marmor och behöver mera inredningsprylar i marmor. Kommer aldrig tröttna!
 
 
5. Obejktiv/utrustning till kameran
Det är aldrig fel att önska sig mer utrustning än vad man har eller hur? Objektiv är en sak som jag behöver mera av eftersom jag bara har två stycken just nu, men tänkte sälja mitt andra då jag behöver flera. Kamerautrustning är en bra julklapp att önska sig, speciellt objektiv.
 
 
6. BaByliss Curl Secret automatisk Locktång
Önskar att jag hade lockigt hår hela tiden men tyvärr så har jag ganska rakt hår. Locktång är en bra julklapp för min del som vill ha lockar hela tiden.
 
 
7. Videokamera 360 grader
Att filma med min GoPro är verkligen grymt, men tänk att kunna filma med en kamera som visar 360 gradersvinkel. Måste vara riktigt häftigt att kunna uppleva allt runt om kring sig. En dyr leksak om man älskar att fotografera/filma. Men värt priset eftersom filmen blir riktigt häftigt!
 
 
8. Coconut parfym/handkräm
Doften av kokos är underbar och skulle vilja ha mer produkter som luktar kokos. BÄSTA DOFTEN!
 
 
9. Glaskupa med fat
Tycker det är fint med en glaskupa som inredning och vill ha en egen i mitt hem. Vad jag ska ha i glaskupan blir nästa problem, haha.
 
 
Glöm inte att vara med och tävla om en mörkgrå necessär i adventskalendern. LÄNK TILL INLÄGGET!
Glöm inte heller att Johanna's julkalender har börjat idag. LÄNK TILL BLOGGEN!
 
 
 
RSS 2.0