Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Nutella, banan och äpple.

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM

Kvällen har jag spenderat med nutella, frukt och massor av filtar i soffan. Älskar att bara slappna av och att få mysa i flera timmar med någon bra serie eller film. Känner mig inte speciellt pigg heller så det här kunde verkligen inte bli ett bättre slut på dagen!
 
 

Färg och svartvita bilder från Gamla Stan.

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Ännu flera bilder med mitt nya objektiv som jag knappt provat. Innan jag åkte till Sälen på en liten semester var jag i Gamla Stan och fotograferade. Här kommer ytterligare tre bilder från den dagen som flera ville se. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ladda upp bilder med färg eller när dom är redigerade i svartvitt, istället gjorde jag både två. Håll musen över bilderna för att se. (funkar bara när du trycker in på kommentarer)
 
 

Sälen, Hundfjället och Trysil i Norge.

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
(Första och andra bilden är fotograferad i Norge)
 
Är tillbaka i Stockholm nu efter en fantastiskt resa. Tyvärr blir det ingen film som jag kan bjuda på och inte speciellt mycket bilder heller. Har ganska dåligt samvete att jag inte har speciellt mycket att bjuda på men insåg även att jag inte lovade något i mitt förra inlägg. Sååå skönt. Vågade inte bära med mig kameran när jag åkte skidor och försöka fotografera när man kom hem sent på kvällen var omöjligt.
 
Kvällarna spenderade vi framför brasan med något gott att äta och även med någon bra film, såå mysigt. Vi åkte även skidor hela dagarna i Hundfjället, så vackert där. Förutom att åka skidor i Hundfjället besökte vi Trysil som ligger i Norge. (SÅÅÅÅ LYCKLIG) I fem år har jag varit förälskad i Norge även fast jag aldrig varit där, har alltid velat roadtripa där. Nu när jag fick stå på toppen av Trysil vill jag bara se mer, så nu måste jag köra en roadtrip i Norge. Är så taggad och vill börja planera resan redan nu, haha. Men som sagt var resan helt fantastiskt och vill redan tillbaka!
 
 

FÖRSVINNER FRÅN BLOGGEN NÅGRA DAGAR!

 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Den här bilden förklarar ganska mycket. Ni förstår vad jag ska göra va? Kommer åka till Sälen med min pojkvän och hans pappa tidigt imorgon. Tänk att jag ska åka skidor, hur ska detta gå? Har åkt sidor en gång men det var precis ibörjan av 2010. Är sååå taggad men ändå nervös. Kommer förmodligen fotografera galet mycket och ska även försöka göra en kort liten film på min resa till Sälen som ni får se när jag är hemma igen!
 
Bloggen kommer inte vara uppdaterad under en vecka. Kanske kommer lyckas slänga upp ett inlägg, men jag lovar absolut inget. Om det skulle vara så att ni vill hänga med mig även fast jag åker bort en vecka så kommer både Instagram och Twitter uppdateras. Vi hörs om en vecka, ha det bra.
 
Beattriicee - INSTAGRAM & Beattriicee - TWITTER
VI HÖRS OM NÅGRA DAGAR!
 

Gamla Stan med vidvinkelobjektiv

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Eftersom jag kom till Stockholm under gårdagen passade jag på att inviga mitt nya objaktiv idag. Tre bilder ifrån Gamla Stan som är fotograferad med mitt nya vidvinkelobjektiv. Kommer berätta mer om objektivet i ett annat inlägg när jag testat det några fler timmar än vad jag gjorde idag.
 
 

Sunday Challenge #17

TEMA | Inredning
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Söndag 15 Mars 2015 - 15:07
Inställningar: Bländare - f/5.0 | Slutartid - 1/30 | ISO 500

Tanken bakom: Bestämde mig att fotografera ett stilrent rum och det gjorde jag även som ni ser. Min lillasyster är väldigt duktig på att inredning och hennes smak är precis som min. Eftersom hennes rum var ny städat passade jag på att fotografera hennes och inte mitt. (INTE MITT RUM)
Bildbehandling: Höjade bara kontrasten i Photoshop.
 
För att se flera bidrag Annika,  JuliaMaria & Matilda  - Bidragen kan komma upp senare ikväll.
 

Våfflor med grädde och sylt, galet gott!

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Gårdagen spenderade jag tillsammans med fina Johanna och det var sjukt mysigt. Förutom att prata i flera timmar vid hennes köksbord så åt vi även frukost och lunch tillsammans. Dagen blev verkligen så mycket bättre att bara få träffa henne, hon är en fantastiskt tjej.
 
& den här dagen har jag spenderat med min lillasyster, storebror, storesyster och även hennes familj. Galet mysigt och vi har hunnit med så mycket mer än att vara umgås och äta massor med goda saker som våfflor. (!!) Två dagar fylld med mat/godsaker och sjukt bra sällskap av underbara personer.
 
 

Nytt objektiv till kamera, lycka!

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
 
Ååå, så lycklig just nu! Mitt orginal objektiv (18-55mm) gick sönder för väldigt många månader sedan. Älskar mitt objektiv jag fotograferar med nu men saknar verkligen mitt gamla objektiv. Att kunna zooma och slippa stå långt ifrån motivet. Istället för att köpa orginal objektivet så valde jag att testa ett nytt objektiv. Kan inte säga speciellt mycket eftersom jag knappt testat det, men lovar att fixa ett inlägg i veckan.
 
 

Sleepo har dom bästa sakerna till ditt hem!

 
 
 
 
Bilderna kommer ifrån www.sleepo.se
 
Tips till alla som gillar att inreda och även köpa nya saker till sitt hem. Nu kan man få rabatt på ditt köp, klicka in här på Rabble så får du mer information om rabatter. (länk till rabatter/rabble) Sleepo har ett väldigt stort sortiment med bra produkter till alla hem.
 
Sleepo har väldigt fina sängar som man verkligen vill köpa med en gång. Förutom sängar har dom även sjukt fina soffor och möbler. Tycker verkligen ni ska besöka sidan och även passa på att köpa något då ni får 10% genom Rabble Appen.
 
 
 
 

Behind The Scenes med Fanny Jakobsson

 
 
 
 
 
 
 
Tänkte att det kunde vara roligt att se hur det ser ut när jag och min lillasyster fotograferar, därför gjorde jag en liten film. När vi två fotograferar brukar vi kanke inte alltid hålla fokusen på temat, vi är ganska flumiga. Två bilder och en video hur det kan se ut bakom kulisserna.
 
 

Beatrice svarar på några roliga frågor #2

Som ni vet älskar jag att läsa inlägg som innerhåller både frågor och svar. Minns ni mitt förra inlägg med frågor och svar? Här kommer mitt sista och andra inlägg där jag besvara några random frågor jag hittade på internet. Hoppas ni gillade dessa två inlägg, mitt första inlägg hittar ni HÄR.
 
 
 
 
15. Vilket föredrar du, JPEG eller RAW?
När jag började fotografera hade jag sagt JPEG eftersom jag inte visste vad råformat (RAW) betydde. Men när jag lärde mig att använda råformat och fick se skillnaden så föredrar jag råformat (RAW) i alla lägen som finns. Så enkelt och bra, även fast det tar sjukt mycket plats på datorn.
 
16. Vilken är din favoritfotograf?
När jag såg Mattias Klum 2008 blev jag helt förälskad och han har varit min favorit sen 2008.
 
17. Hur länge har du haft den här bloggen?
22 Oktober 2008
 
18. Vilket läge fotograferar du i?
Manuellt, det finns inget bättre än Manuellt.
 
19. Vad tycker du om dina bilder för två år sedan?
Vissa bilder älskar jag och vissa hatar jag verkligen. Beror på motiv och även vinkel. Fotograferade ganska mycket natur bilder för två år sedan och många av dessa bilder är sååå hemska. Men man utvecklas och övning är sjukt bra. Bilden här under är ifrån 2012, en bild jag fortfarande tycker om.
 
 
 
Arkiv 2012
 
20. Vad använder du för dator och program att redigera dina bilder i?
Använder båda min PC och min Macbook. Redigerar i Photoshop CS6.
 
21. Bästa fotominne?
Island 2012, klassresan.
 
22. Kan du koda din blogg och hur lärde du dig det?
Jag kan koda bloggar men inte från hela grunden vilket betyder att jag inte är någon expert. Lägga in nya saker eller ändra något är ganska enkelt för mig. Brukar söka runt på google och sedan skriva ner viktiga saker som kan behövas senare i livet eller något jag borde komma ihåg.
 
23. Vad tycker du om staden du bor i?
Gotland är ett väldigt fint ställe, speciellt på sommaren. Hela Gotland är ganska litet och det blir lätt att alla känner alla här, vilket är ganska tråkigt. På vintern och hösten är det ganska dött på gatorna i Visby, ganska tråkigt men skönt. Annars älskar jag Gotland, en mysig, underbar och liten ö mitt i havet.
 
 
 
Arkiv 2012
 
24. Vad dricker du till frukost?
Gärna ett glas smoothie eller juice.
 
25. Roligaste händelsen under 2010?
Det hände extremt mycket roligt under 2010 men om jag bara får välja en sak blir det bloggträffen jag hade med tre andra tjejer. Det var såå kul att göra sin egen bloggträff med tjejerna. Sjukt roligt att få träffa folk ifrån bloggvärlden. Inlägget är ganska gammalt men här ser ni några bilder. LÄNK
 
26. Är det viktigt att fira födelsedagar?
Absolut, tycker det är väldigt viktigt!
 
27. Hur många bilder har du på datorn/hårdisken?
Väldigt många bilder, nästan överdrivet mycket. Min hårdisk är fylld av onödiga bilder (Fråga mig inte varför jag sparat alla bilder, vet kanppt själv) Har bilder som är suddiga, dåliga och bara helt meningslösa. Måste rensa min PC, Macbook och hårddisk. Haha!
 
Gillade ni frågorna? Gör ett inlägg själv och besvara frågorna.
Mitt första inlägg hittar ni här.

 

Behind the scenes-bilder från den 20 Februari.

 
Fotograf: Amanda Jona
 
 
Här kommer ännu flera behind the scenes-bilder från fotograferingen som Amanda hade med Elin. Vi hittade väldigt många och fina platser i Gamla Stan och resultatet blev väldigt bra. Om ni inte sett resultatet tycker jag verkligen att ni ska trycka på länkarna som finns i slutet av inlägget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Vill ni se hur bilderna blev? Länk → Amanda & Elin
 
 

Efterlängtade bilder på min tatuering.

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4

Här kommer två efterlängtade bilder. I slutet av Januari gjorde jag min första tatuering och i början av Februari fick ni se en bild här på bloggen. (länk till inlägget) Problemet med bilden var att den fotograferades med min mobilkamera och kvalitén var inte speciellt bra. Därför ville många se flera bilder på tatueringen och jag lovade även att flera bilder skulle komma upp här i bloggen. Här kommer två bättre bilder på min älskade tatuering.
 
 

Sunday Challenge #16

TEMA | Djurliv
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Måndag 2 Mars 2015 - 18:45
Inställningar: Bländare - f/1.4 | Slutartid - 1/500 | ISO 500

Tanken bakom: "Ååå, nej. Hur ska jag hitta ett djur?" Temat kanske inte var det enklaste för mig. Inga djur utomhus eller inomhus kunde jag hitta under två veckor. Eftersom min syster har ställt upp på mina senaste bidrag så lyckades jag få henne att ställa upp den här gången också. Hon fick bli mitt husdjur, en söt katt. Applåder till att jag lyckades fixa något så snabbt och förskte komma på en idé utan att behöva köpa ett levande djur.
Bildbehandling: En enkel redigering. Gjorde bilden mindre och drog upp kontrasten lite.
 
För att se flera bidrag Annika,  JuliaMaria  - Bidragen kan komma upp senare i veckan.
 
 

Födelsedagskalas för Milliam som blev 2 år!

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Min systerson Milliam blev två år igår och vi har firat hans födelsedag med tårta, kakor, presenter och massor av popcorn. Temat för kalaset var bondgård eftersom han är helt förälskad i traktorer och djur. Han fick verkligen en superbra födelsedag med fiskdamm och allt som han kunde tänka sig.
 
 
RSS 2.0