Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Bilder från April, Martina och Juulia

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell Martina Ahlmark & Juulia Haverinen
 
För två månader sedan fotograferade jag min vän Martina och hennes kompis Juulia. Ni har inte fått sett speciellt många bilder från den dagen och tänkte därför bjuda på några. Två vackra tjejer. Om ni inte sett dom andra bilderna så tycker jag ni ska kika in dom här och här.
 
 

Inlåst i min egna bubbla, hemsida och logotyp

 
 
 
Under mina fem senaste dagar har jag varit inlåst i min egen bubbla, istället för att lägga tid på fotografering och bloggen har jag börjat fixa en hemsida och logotyp. Vet inte riktigt hur jag blev peppad/taggad på att börja men när jag började så var jag verkligen helt fast. Har självklart varit utomhus under dessa dagar men så fort jag tagit fram datorn så är det bara hemsidan och logotypen som har varit lockande för mig.

Logotypen är snart klar och det känns skönt men det finns ganska mycket kvar att göra på hemsidan. Inte speciellt lätt att skapa en hemsida när man inte vet hur man ska göra. Men utmaningar är alltid lika roligt tycker jag. Ska även försöka öka min portfolio med bilder till hemsidan, söker modeller (!!)
 
En snabb uppdatering på vad jag syslar med och varför jag varit frånvarande.
 
 
 

Photoshop tips - hur du använder klonstämpeln

Fick förfrågning om jag kunde visa hur jag trollar bort saker som jag stör mig på i mina bilder. Och varför inte? Alltid roligt att kunna hjälpa och tipsa om det jag själv kan. Ibland kan det vara super enkelt men vid vissa tillfällen tar det mer tid och kan bli svårare. Vill ni trolla bort något som finnar, kryp eller något helt annat så fortsätt läs om ni inte vet hur man gör/använder klonstämpeln i Photoshop.
 
 
 
 
Nummer ett - Först ska du öppna bilden i Photoshop och det är så enkelt så jag tänkte inte visa det. Därefter ska du kopiera bakgrunden till ett nytt lager för att vara på den säkra sidan och kan göra om allt snabbt om det skulle behövas. Dra bakgrunden ner till den symbolen som är markerad med röd färg. Du kan även trycka på Kommando + J för att kopiera lagret. (Beror på vad du själv tycker är lättast)
 
Nummer två - För att kunna trolla bort ditt/dina störande objekt måste du använda ett verktyg som heter klonstämpeln. (Clone Stamp Tool på engelska) Symbolen som är markerad kommer du använda för att trolla bort finnar, rynkor eller något annat du kanske stör dig på.


 
 
Nummer tre - Använd en "mjuk" pensel (jag ändrade hårdheten till noll) och ändra storleken som du själv vill ha eller behöver. Du kanske kommer behöva ändra den flera gånger under tiden du trollar bort saker, beror på vad det är för storlek på saken. Testa dig fram vad som passar dig bäst!
 
 
 
 
Nummer fyra - Här ser man att jag har trollat bort lite av pinnen. Först måste jag hitta ett bra färg i närheten som kan ersätta pinnen, när jag hittat rätt område håller jag ner Alt-tagenten och trycker på område jag vill klona från och därefter börjar jag måla bort pinnen. Man kan säga att man lånar färg från ett ställe på bilden för att få bort sitt störande objekt. Lättare att måla och hitta ett bra färg genom att zooma in och gå närmare.
 
Nummer fem - Pilen pekar på ett öga där man kan trycka för att se skillnaden på vad man har gjort och hur det såg ut innan. Skulle du vilja ångra det du gjort men inte kan ångra allt kan du bara slänga lagret som är en kopia och göra om, mycket lättare än att börja öppna en ny bild.
 
 
 
 
Hoppas inlägget hjälpte och att ni förstår hur man gör.
Lycka till och tryck gärna på tummen upp om ni gillade tipset!
 
 
 

Sunday Challenge #22

TEMA | Vatten
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Tisdag 9 Juni 2015 - 20:58
Inställningar: Bländare - f/5,6 | Slutartid - 1/1000  | ISO 320

Tanken bakom: Som vanligt börjar det med att jag har en grymt bra idé men det slutar alltid med att jag får tänka om eftersom jag ofta behöver ha hjälp för att fotografera bilderna, en assistent helt enkelt. Istället fick det bli en bild över havet som också passar bra in i temat den här veckan.
Bildbehandling: Arbetade med kurvorna, färgbalansen och fixade lite skärpa på bilden.
 
För att se fler bidrag: Amanda, Annika och Catarina.
 
 
 

Midsommarfirande? NEJ. Födelsedagsfirande? JA!

 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Hoppade över midsommar detta år och istället firade jag min favorit som fyllde år. Även fast vädret var riktigt dåligt blev den en lyckad dag för min pojkvän där han fick tårta, en god middag, presenter, frukost på sängen och massor av kärlek från nära och kära. En vanlig men bra födelsedag. Det var ganska skönt att vara inomhus hela dagen igår och inte fira midsommar i regnet. Hoppas ni hade en bra midsommar/dag.


STOCKHOLM KLOCKAN 21:02

 
 
 
The sky is full of clouds and I like it.
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
 

SKOLAVSLUTNING FÖR MIN ÄLSKADE LILLASYSTER!

 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Kan knappt förstå att min lillasyster kommer börja gymnasiet efter sommaren. Vart tar tiden vägen? Hela dagen har bestått av lycka från oss i familjen och även för Fanny min älskade lillasyster. Hon är en sjärna som inte ger upp och gör allt för att kämpar vidare. När man slutar nian på södra Gotland betyder det inte bara att man ska få sitt betyg och säga hejdå till klassen/skolan. Man får så mycket mer. Man får åka traktor och vagn, hur kul är inte det? Man åker några timmar på landet och därefter avslutar man kvällen med att äta middag, sjukt mysigt och roligt.
 
 

ORGINALHUSET, VILLA VILLEKULLA!

 
 
Eftersom min syster, hennes sambo och deras son skulle till Kneippbyn igår passade jag på att följa med. För alla som inte vet vad Kneippbyn är så består det av två delar, sommarland med 35 attraktioner (mest för barn) och vattenland med 9 vattenrutschbanor och 7 pooler. (båda för vuxna och barn)
 
 
 
 
Det bästa med Kneippbyn är Pippi Långstrump. Har alltid tyckt om filmerna och böckerna. Hade även likadana kläder som henne när jag var liten. Filmerna är inspelade här på Gotland och på Kneippbyn kan man hitta både huset och bilen från filmerna. STOLT GOTLÄNNING!
 
 
 
 
Inne i Villa Villekulla kan man hitta Pippi Långstrump sovande med skorna på kudden. Herr Nilsson som sover och Lilla gubben som står i köket. Man hittar även Astrid Lindgren vid sitt skrivbord. En trappa upp hittar man Pippi Långstrumps spökvind med sjörövare och pirater.
 
Vad ska jag säga? Älskar berättelsen om Pippi Långstrump och att det riktiga Villa Villekulla står här på Gotland. Om ni har älskat eller älskar Pippi Långstrump måste ni besöka Kneippbyn, ni kommer verkligen få en upplevelse. Har tänkt att fotografera Villa Villekulla så många gånger men det har aldrig blivit av. Det jag vill berätta med hela inlägget är att det var en mysig dag igår och jag avgudar Astrid Lindgren för sin fantastiska fantasi.
 
Så nu har jag fått varit barn på nytt och berättat en av dom bästa sakerna på Gotland.
 
 

Sunday Challenge #22

TEMA | DIY WORD
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Lördag 31 Maj 2015 - 18:14
Inställningar: Bländare - f/2.8 | Slutartid - 1/160  | ISO 800

Tanken bakom: Spännande, kreaktiv och svårt var mina tre ord som skulle bli ett tema. Att komma på ett tema är inte alltid lätt, men jag lyckades efter ett tag att få med alla tre ord för att sedan komma på ett tama som jag döpte till DIY Word. Först tänkte jag använda olika färger på blommorna men ville samtidigt inte springa in på någons gård och plocka. Planen var även att skriva något ord som har med sommaren att göra men jag ändrade mig i sista sekunden och skrev Canon eftersom jag älskar min kamera. Väldigt kul med ett tema som man måste lägga ner mer tid på.
 
Bildbehandling: Fixade mer kontrast och gjorde även bilden lite ljusare. Använd även klonstämpeln för att lyckas få hela bakgrunden i samma färg. Beskärde bilden och rättade även upp den. Sist men inte minst ändraden jag storleken på bilden för att den skulle passa här i bloggen.
 
För att se flera bidrag Annika, Amanda och Catarina.
 
 

Picknick, fotografering, middag och mycket skratt!

 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell - Johanna Utterberg

Vet inte hur man ska förklara dagen tillsammans med Johanna för att ni ska förstå hur bra den har varit. Planen var att vi skulle umgås halva dagen men istället blev det hela dagen för jag lyckades kolla fel på busstiderna två gånger. Jag skyller på människan som gjort hemsidan men samtidigt tackar jag mig själv för att vi fick spendera mer tid med varandra för dagen blev bara roligare och roligare för varje minut som gick.
 
Årets första picknick utomhus invigde jag med Johanna då vi hade lite otur med vädret men det stoppade inte oss för att avsluta picknicken. Lagom när vi kom hem blev vädret bra igen så vi passade på att njuta av värmen samt fotografera. Vi avslutade kvällen med att äta middag tillsammans och även snacka, sjukt mysigt. Och det absolut bästa med dagen är att jag har skrattat och haft roligt hela tiden, en sjukt bra dag med min favorit!
 
 

STUDENTEN 2015

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Spenderat min dag tillsammans med två av mina syskon och även med min älskade far. Känns ganska sjukt att det är två år sedan jag själv tog studenten men idag var det 96:orna som fick stå i rampljuset. Förutom att det var fullt med lyckliga studenter över hela Visby så blev allt mycket bättre av det underbara sommarvädret som tittade fram. Bjuder på tre bilder från dagen på några lyckliga studenter.
 
 

NYTT UTSEENDE LÄNGST UPP PÅ BLOGGEN!

 
 
Inte någon speciellt stor förändring men definitivt mer sommar i bloggen. Bilderna från min gamla design är tagna av Amnada och jag älskar dessa bilder men känner att jag behöver ha mer ljus i bloggen nu när vi äntligen går i Juni. Bilderna på den nya designen som jag har nu är tagna av Ulrika, så härliga bilder. Kommer säkert småfixa med bloggen lite till eftersom jag alltid gör det. Tryck på F5 om ni inte ser den eller om det ser konstig ut.
 
 
RSS 2.0