Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Miio framför kameran och Beatrice bakom kameran.

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4

Många vill ännu se flera bilder på fina Miio därför tänkte jag vara snäll att visa er två bilder till och flera bilder kommer länge fram. Vet att även många är nyfikna på min nya (första) tatuering men ni får vänta någon/några dagar till, men det är värt att vänta tycker jag.
 
Spenderat hela dagen med min bästavän, Humlan. Tror det var två månader sedan vi träffades, vi har varit så dåliga på att hitta/boka en tid då vi båda kan. Skönt att jag äntligen fick spendera tid med henne, det behövdes. Resten av kvällen kommer bestå av att ligga i soffan, är fruktansvärt trött.
 
 

Avslutar min dag med en kopp te, bästa sättet!

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Avslutar min dag med att dricka te efter en fullspäckad dag. (min favorit smak, ni måste testa!) Ska även försöka ladda upp inför flera dagar som troligen blir lika fulla med händelser. Känner tyvärr ingen ork för att ladda om, är helt slut i kroppen. Skulle behöva sova 16 timmar om inte mer. 
 
Förmiddagen spenderade jag med Johanna. Första gången vi träffades, sjukt kul! Förutom att snacka och mysa med en kaffe i handen så pratade vi om en hemlighet vi hade tänkt göra tillsammans. Vill börja med hemligheten redan nu, såå taggad. Även hunnit träffat min bror och varit barnvakt åt Milliam. Det absolut viktigaste på dagen var självklart min tatuering som sitter fint på min handled, första gången jag gjorde en och fortfarande förvånad att jag klarade av känslan. Om några dagar får ni veta vad jag tatuerade mig och även få se en bild här på bloggen. HÅLL UT!
 
 

Nytt och fräscht smink, tack bästa lillasyster!

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
För ungefär sex veckor sedan kom min pappa och lillasyster hem ifrån Thailand. Man skulle kunna tro att min lillasyster hade köpt exakt allt som hon kunde hitta i Thailand. Väskan var full av prylar, lagom när hon öppnade den så ramlade det ut saker. Och ja, hon älskar att shoppa.
 
Hon hade inte bara köpt saker till sig själv, hon hade även spenderat pengar på mig. Förutom sminkprodukter köpte hon även kläder och en högtalare, sååå snällt. Pappa hade även köpt två converse till mig som jag tänker använda när våren kommer. Så tacksam för alla saker jag fick av min lillasyster och även pappa. Dom är bara för bra. Många av dessa produkter är fake, men jag märker ingen skillnad faktiskt.
 
Tycker ni ska kika in på hennes blogg NU! Klicka här
 
 

Flera bilder från min senaste fotografering!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 

Kan inte bestämma mig vilka bilder jag ska lägga upp på Miio, har så många att välja på men här är tre bilder från fotograferingen från i lördags. Älskar verkligen att så många är nyfikna på alla bilder från lördagen och inom några dagar kommer ännu flera bilder ut på bloggen!
 
 

Detaljer från gårdagens fotografering på Miio.

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 

Tre små detaljer från gårdagens fotografering på Miio som jag hunnit att redigera lite snabbt. Kommer ta flera dagar innan alla bilder är klara (eller flera timmar iaf) Lyckades fylla 18 GB. RAW filerna tog upp ganska mycket plats av minnet dock, kvällen ska jag spendera vid datorn.
 
 

Barndop för Miio - 2015-01-24

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Lördagen har bestått av att umgås med hela familjen och även barndop för min lillebror, Miio. Vi höll hus i en liten stuga med dåligt ljus vilket innebär att mitt ISO tal blev väldigt högt. Blixten ville inte samarbeta med mig under hela dagen, så extremt tråkigt.
 
Barndopet var väldigt fint, strax efter blev det fotografering med Miio hemma hos mig. Älskar verkligen mina nya studiolampor och bilderna blev galet bra. Resultatet kommer upp inom dom närmaste dagarna. Avslutade kvällen med med att fixa dagens bilder och även umgås med min lillasyster.
 
 

ÄR TILLBAKA PÅ KÄRA GOTLAND!

 
 
 
 
 
 Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Kan inte påstå att det är speciellt roligt att resa ifrån Stockholm till Gotland, man tröttnar verkligen på att det tar sju timmar om inte mer. Resan är avklarad och hela kvällen har jag spenderat med två av mina syskon. Återkommer mer imorgon när jag kanske är piggare, hoppas ni haft en bra kväll!
 
 
 

Black And White

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Mitt humör är ganska upp och ner när det gäller svartvita bilder, idag älskar jag svartvita bilder. Tyvärr kommer jag hata svartvita bilder imorgon. Har väldigt svårt att bestämma mig om jag älskar/hatar svartvita bilder. Hatar dock bara mina svartvita bilder. Vad tycker ni själva om svartvita bilder?
 
 
 

Snön kom tillbaka till Stockholm, såå lycklig!

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Gissa vad som finns i Stockholm nu? Fullt av snö och jag är så lycklig. Spenderat hela dagen ute i kylan. Redan efter maten ska jag springa ut igen och njuta ännu mer av all snö. Ingen vet hur länge snön stannar så jag tänker spendera min kvällen utomhus eftersom jag ÄLSKAR snö. (Ingen nyhet)
 
 
 

Provar produkter ifrån Fitnessguru!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Fick ett litet startpaket med produkter ifrån fitnessguru i julklapp. (har alltid viljat testa produkterna) Min pojkvän och hans familj hade valt ut åtta olika smaker och jag har bara hunnit testa två smaker. Vanilj och cocos har jag testat och jag älskar smakerna. Kan inte säga speciellt mycket eftersom jag bara testat två produkter. Älskar deras shaker/flaska som man kan designa själv och jag rekommenderar den starkt!
 
 
 

Stockholm by night part two

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
 
 
 

Sunday Challenge #13

 TEMA | Färg
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Måndag 12 Januari 2015 - 13:24
Inställningar: Bländare - f/5.0 | Slutartid - 1/20 | ISO 2500

Tanken bakom: Tanken från början när jag bestämde tema var att fotografera självporträtt med färg på mig, men istället fick min syster ställa upp. Använde mig av ett högt ISO-tal vilket jag ångrar nu, för det syns verkligen. Tur att vi ska göra om fotograferingen med mina studio lampar den här gången, anledningen varför jag inte använde dessa första gången är en bra fråga. (hade bara 45 minuter på mig, så blev ganska stressigt)
Bildbehandling: Vågade inte göra mer än att ljusa upp bilden några steg och även lägga på lite kontrast.
 
För att se flera bidrag Annika,  JuliaMaria  - Bidragen kan komma upp senare mot kvällen!
 
 

Stockholm by night, 2015-01-17

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Spenderat nästan hela min kväll utomhus med Kristina som var på besök här i Stockholm. Känns som vi gick runt hela Stockholm minst tre gånger. Istället för att tänka på vart vi gick så pratade vi som som två galningar eftersom vi inte träffats på sju månader. Som tur tappade vi inte bort oss för mycket.
 
Fotograferade även lite nattbilder innan jag mötte upp henne och här är två av dom. Funderar redan nu på att åka in imorgon igen för att fortsätta fotografera alla andra platser. Vet tyvärr inte varför dessa bilder ser "sämre" ut på min blogg än vad den gör på min dator. Sparat bilderna i rätt storlek, sparat dom för webb och alla inställningar stämmer. Eller så är det bara min skärm som spökar, vem vet?
 
 

Havet kanske inte var den bästa idén när det blåser.

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Inte har det kommit snö, bara regn. Blåser gör det också, men istället för att sitta inne och vänta på snön eller att våren ska dyka upp valde jag att ge mig ut. Ångrar kanske lite i efterhand att jag tog en promenad vid vattnet eftersom jag höll på att blåsa iväg. Skulle kanske valt skogen istället. Promenaden blev avklarad och det var mitt mål från början. Håller mig inomhus under en skön filt med några koppar te resten av dagen.
 
 

Önskar mig snö som stannar mer än en dag.

 
 
 
 
 
 Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Vädret gör mig verkligen otaggad, nästan som dom här bilderna. Bestämde mig för att ändra inställning och försöka bli taggad av vädret men lyckades inte även fast jag tog en lång promenad med kameran. Om snön ändå bara ska stannar kvar en dag så kan våren gärna få komma nu. Forfarande inte fått fotografera så mycket vinterbilder som jag ville, så just nu är jag ganska besviken på det här vädret som aldrig blir bättre.
 
Haha, låter ganska svidig men jag är mest besviken på att det ska vara samma väder varje dag. Man tröttnar verkligen om man gillar att fotografera utomhus som jag. Räcker med att hösten bjuder på några dagar med tråkigt väder, men vintern ska bjuda på snö och absolut mer än en dag.


 

Testar något nytt med min kära syster.

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell Fanny Jakobsson
 
Pinterest och weheartit ger mig verkligen sjukt mycket inspiration. Planen var att fotografera självporträtt men eftersom min syster ändå kom hem från Thailand fick hon ställa upp som modell. Trodde aldrig jag skulle hinna med att redigera bilderna från gårdagens fotografering, men eftersom jag åkte till Stockholm sent igår och det tar runt åtta timmar att resa så spenderade jag tiden till att redigera alla bilder på henne.

Tyvärr var jag tvungen att använda ett ganska högt ISO-tal för att lyckas med bilderna eftersom det var mörkt utomhus när vi började fotografera. Flera bilder kommer att dyka upp här i bloggen och några bilder kan ni även se på henns blogg redan nu eftersom jag uppdaterat den lite, kika in. (klick)
 
 
 
 

Ny smak för mig ifrån Lipton, älskar den.

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Aldrig testat den här smaken och tänkte att det skulle vara perfekt att inviga den med min syster som precis är kommit hem från Thailand. Man känner verkligen smaken av apelsin och smaken är helt underbar. Förutom att dricka te, prata och umgås så har vi även testat att fotografera ett nytt tema/ämne som kommer dyka upp här i bloggen under dom närmaste dagarna. Kommer bli så spännande att redigera bilderna senare.
 
(Önskar det stod Te istället för Cafe Latte på muggen)
 
 
 

Amerikanska pannkakor med bär och glass, så gott!

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Amerikanska pannkakor är enkla att göra och väldigt goda tillsammans med bär. Lyxade även till det med lite glass som jag hade här hemma. En perfekt lunch för mig. Om mindre än nitton timmar kommer min älskade syster och pappa hem ifrån Thailand, så taggad för morgondagen (!!)
 
 

Fotografering med min söta lillebror, Miio

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Älskar barnfotografering även fast det inte är en enkel utmaning varje gång, eftersom många barn gillar att springa runt istället för att sitta still framför kameran. Tur att Miio ännu är en liten bebis och inte kan springa ifrån kameran. Bilder från gårdagens fotografering med Miio.
 
 

Firat både julen och min lillebrors födelsedag med familjen

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Varför firade jag julen med familjen i Januari kanske många undrar. Mina småsyskon var magsjuka dagarna runt julafton och det skulle vara så onödigt om alla blev sjuka. När man är stor familj är det ganska svårt att planera en dag som passar för alla, men vi hittade en dag tillslut.
 
Förutom att fira julen med risalamalta, godis och julklappar så passade vi även på att fira min lillebror som fyllde 20 år i måndags. Och det blev självklart en tårta som vi åt under dagen, en annorlunda dag men väldigt mysigt måste jag säga. Läste även några kommantarer som ramlat in under dagen och jag vill bara säga tack så mycket för alla fina kommentarer, ni är guldvärda!
 
 

NY DESIGN, VILKEN LYCKA!

 
 
Varje kväll har jag varit sugen på att publicera min nya design och ikväll kunde jag verkligen inte låta bli att vänta längre. Finns små saker som fortfarande måste fixas eftersom jag just flyttade över designen från min test blogg, inte hundra procent klar. Men nästan.
 
Bloggen har blivit bredare, nya bilder i menyn/headern och även små detaljer har kommit in som en "nyhet" här. Kommer under året lägga in flera bilder i headern så det blir som ett bildspel, men vill helst ha nya bilder från det här året och har inte fotograferat så mycket i år. Efter två år byter jag design och gör den helt själv också, massor med timmar har gått åt att fixa en ny design och sen har jag även varit osäker på hur jag ville ha min design.
 
Som många säkert vet träffade jag Amanda Jona några dagar innan julafton 2014 och hon fixade nya bilder till min design vilket jag är väldigt tacksam för. Utan henne hade det nog inte vart någon ny design, stort tack till henne! Tycker även ni ska kika in på hennes blogg spontan.blogg.se
 
 

Sunday Challenge #12

 
TEMA | Nyår
 
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Måndag 5 Januari 2015 - 22:32
Inställningar: Bländare - f/2.2| Slutartid - 1/60 | ISO 200

Tanken bakom: Planen var att fotografera på nyår, men tog aldrig med min kamera pga olika anledningar så därför fick jag istället springa runt i några butiker och hålla tummarna på att jag hittade tomtebloss. Hittade tomtebloss och har flera kvar som jag tänkte göra någon rolig fotografering av. Sjukt taggad att använda upp mina tomtebloss, haha!
Bildbehandling: Enkel bildredigering kan man säga, fixade kontrasten lite.
 
För att se flera bidrag AnnikaFelicia, JuliaMaria  - Bidragen kan vara sena (som mitt!)
 
 
 

Läsarfrågor - Tre viktiga frågor om min blogg

 
Under slutet av 2014 och början av 2015 har det ramlat in lite frågor angående min blogg/inlägg. Tre viktiga frågor som jag tänkte besvara här istället för att behöva svara på frågorna flera gånger till olika personer. Varsågod här kommer svaren!
 
 
 
 
 
 
När kommer din nya blogdesign som du lovat oss?
Snälla håll ut, det har gått tre dagar av der nya året och jag lovade aldrig att den skulle komma direkt när 2015 hade börjat. Bloggdesignen kommer att vara uppladdad inom en vecka om inget annat skulle hända på vägen vilket jag inte hoppas!
 
Varför har du inte gjort en sammanfattning om ditt år 2014?
Tyvärr så kommer det inte komma ett inlägg om det. Valde att skippa det i år med tanke på att mina bilder ligger på en hårdisk som är på kära Gotland och min dator är super seg/full med bilder. Så det har helt enkelt inte vart så lockande för mig eftersom datorn är segare än en snigel. Håller tummarna på att jag kan göra en sammanfattning för 2015 istället.
 
Varför har du slutat svarat på alla kommentarer/frågor?
Detta stämmer inte, vet inte vart ni kan fått det ifrån. Frågor som ställs här på bloggen kommer jag svara på direkt i kommentarsfältet. (inte i eran blogg, då inte många uppskattar det) Kommer undvika kommentarer som detta "hur har din dag varit? hur mår du idag? hur har din helg varit?" Oftast skriver jag i bloggen vad jag gjort under dagen eller hur jag mår.
 
Besöker eran blogg för att läsa inläggen och kommentera något fint istället för att för att skicka svarskommentarer till er som kan vara ganska tråkiga som typ "Tack så mycket!" Detta är nytt för mig och jag har valt att göra detta pga att flera bloggar inte uppskattar tråkiga svarskommentarer. Diskussioner är okej om det är något viktigt jag frågat efter.
 
När jag läser detta inlägg så får jag en känsla att jag låter sur. Men det är jag verkligen inte, vill bara att ni ska förstå detta på ett bra sätt även fast jag är dålig på att förklara. Vill slipper ha svarskommentarer i min blogg som kanske inte är nödvändiga.
 
 
 
 
 
 
Håller tummarna på att ni inte misstolkar detta inlägg, självklart vill jag kommentera era blogga (som jag redan gör) och få kommentarer. Men reklam, frågestunder, titta in min blogg och svarskommentarer är inte lika intressant för mig längre.
 
Gillar inte att göra inlägg utan bild, men detta är viktig information till alla som undrar.
 
 
 

En burk fylld med bra höjdpunkter

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Övergången till det nya året började med en trerätters hos pojkvännens familj och avslutades med att somna i hans famn. Och däremellan hann jag även att vara på landet med hans vänner, titta på alla magiska fyrverkerier och få en kyss av honom vid tolvslaget. Ett bra avslut på 2014 och ett bra start på 2015. Kameran fick tyvärr inte hänga med pga olika anledningar.
 
I ungefär två år har jag varit sugen på att göra min egen burk fylld med minnen/höjdpunker. Istället för att skjuta fram på det i flera år till så har jag nu gjort min burk. Gillar min annorlunda burk och tycker också ni ska göra en burk inför 2015.
RSS 2.0