Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Tillbakablickar från Island 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Island 2012
 
Varje gång jag åker till Gotland så ligger min uppdatering på minut noll, har varit här i tre dagar. Mina dagarna har varit fullspäckad med att umgås med familjen och helgen blir lika full med roliga händelser. Skönt att vara på Gotland och att det händer saker hela tiden.
 
Skulle leta efter några bilder på min hårddisk och titta vad jag hittade. Bilder ifrån Island 2012, kan inte fatta att tiden gått så fort. Trodde jag hade tappat bort alla mina bilder så det blev lycka nu när jag hittade dom. Förutom alla bilder så lyckades jag även hitta alla filmer från Island, lyckan just nu är obeskrivlig. Island måste jag besöka igen, blev helt förälskad i landet och jag är förmodligen inte ensam om det. En klassresa jag aldrig glömmer!
 
 

Beatrice svarar på några roliga frågor #1

Älskar att läsa inlägg som innerhåller både frågor och svar, så tänkte därför själv svara på några frågor som jag hittade för några dagar sedan. Kommer dela upp frågorna i två inlägg så man faktiskt orkar läsa allt. Själv gillar jag inte långa inlägg och därför tänker jag inte plåga er med det.
 
1. Vilken är din absolut favorit tv-serie?

The Walking Dead och Lost. Svårt att välja.

2. Vad är det godaste du vet?
Kycklingsallad eller sallad övehuvudtaget. Sååå gott!
 
3. Vad vill du kunna göra mest av allt i världen?
Tänk att kunna fotografera med ögonen när man glömmer kameran hemma.

4. Vad ogillar du att läsa om i bloggar?
Inlägg som är fylld med onödig text/information. När jag började blogga 2008 skrev jag bara onödiga inlägg, sååå tråkigt. Skrev exakt allt som hände, vad jag gjorde och vilken tidpunkt. Hade ingen rödtråd genom inlägget och det är väldigt tråkigt att läsa om. Vardagen kan man gärna skriva om men jag blir ganska uttråkad av inlägg som inte har någon rödtråd som den här menningen. "Har shoppat idag, jag har gula skor, min syster är vid tandläkaren"
 
5. Vad fotograferar du helst resten av ditt liv?
Människor, människor och människor. Älskar att fotografera allt som har med människor att göra.
 
 
 
Arkiv 2014 och 2013
 
6. Om du fick en gratis resa vart du ville, vart hade du då rest?

Ååå, så svårt. Vill åka jorden runt men om jag måste välja en plats blir det Italien.

7. Vad är ditt fullständiga namn?
Beatrice Eva Simone Jakobsson
 
8. Vad stod det i ditt senaste skickade sms?

NU FUNKAR MIN MOBIL! - Vet inte vad som hänt men min mobil går sin egen väg idag.

9. Om du skulle ändra på någonting, vad skulle det vara?

Just nu skulle jag vilja ändra på mitt beslut jag tog under våren 2014. Utbildningen jag tänkte söka till nu i höst har tyvärr inte fått beviljat och kommer därför inte kunna söka i år. Förra våren hade jag nästan allt klart och tänke söka men allt blev stressigt så jag hoppade över det. Vilket jag ångrar idag, om jag hade sökt förra våren och inte kommit in så hade jag inte vart lika besviken för att man inte kan söka nu till hösten.
 
10. Svartvita bilder eller färg?
Gillar svartvita bilder, sjukt snyggt och stilrent men gillar mer färg på mina bilder.
 

 
Arkiv 2013 och 2014
 
11. Tycker du att blogg.se är bra?
Bästa portalen jag har testat. (Förutom blogg.se har jag testat två andra)
 
12. Vilken är din bästa egenskap?
Omstänksam.
 
13. Vad är det bästa som hänt i år?
Året har knappt börjat men den bästa händelsen som har varit måste vara min tatuering som jag gjorde i slutet av Januari. Vet att väldigt många vill se fler bilder och jag ska försöka fixa bilderna nu i veckan. Ni som vill se den och inte har sett den, så tryck → här
 
14. Hur länge håller du på med ett inlägg innan du kan publicera det?
Ganska länge, nästan alldeles för länge. Beror på vad det är för inlägg, är det bara en bild så går det fort. Men andra inlägg med mer text och bilder kan ta allt ifrån 30 minuter till 3 timmar. Förstår om ni får en chock nu, men som min lillasyster säger "du ska alltid ha dina inlägg perfekta" och det är väl sant, jag vill att dom ska vara bra och jag vill även att det ska se ut som jag lagt ner tid och inte gjort ett inlägg för att jag måste.

Gillade ni frågorna? Gör ett inlägg själv och besvara frågorna.
Har ni någon bra fråga? Kommentera så kanske jag kan ta med dem i del två.
 
 

Behind The Scenes-bilder från gårdagen

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Gårdagen spenderade jag med två härliga tjejer i Gamla Stan. Först en lunch med Amanda och därefter mötte vi upp Elin som skulle vara modell. Medan Amanda fotograferade Elin fixade jag några behind the scenes-bilder och hjälpte även till under fotograferingen. En väldigt bra och mysig dag.

Flera bilder komma att komma upp här på bloggen men även hos Amanda.
Besök tjejernas blogg → Amanda & Elin
 

Bilder ifrån den 16 December 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FOTOGRAF AMANDA JONA - WWW.SPONTAN.BLOGG.SE
 
 
Vet inte varför jag aldrig laddat upp dessa bilder i bloggen, men nu är dom här. Amanda fotograferade mig i mitten av December 2014 och det blev väldigt fina bilder och här är tre stycken. Ni hittar även två stycken i min meny och även en i min header. Under två månader har jag även hunnit fått lite ny färg i mina toppar. Inget jag visat er ännu men det är ingen stor big deal. Så i dagsläget har jag mer blonda toppar, vill ni se hur det ser ut? Kika in här!
 
 
 

Tips - Överlev en rastlös/tråkig dag

Tänkte dela med mig av tips och idéer som jag brukar göra när jag är rastlös, ensam hemma eller bara har tråkigt. Temat passar ganska bra idag då jag är väldigt uttråkad. Hoppas att ni gillar inlägget och dela gärna med er om flera tips som ni brukar göra när ni är väldigt uttråkade.
 
Youtube/film - Filmer är ett bra tidsfördriv, finns otroligt många bra filmer man kan se. Brukar själv ha filmmaraton väldigt ofta. Spenderar även väldigt mycket tid på att titta på Youtube. Följer så många där och jag älskar att titta på personer som bjuder på sig själv.
 
Promenader/äta - Älskar mat, det är det bästa som finns eller nästan. Varför inte lyxa till en god lunch som tar lite tid och därefter ta en skön, lång och härlig promenad. Tycker alltid tiden går snabbt när du är ute och promenerar, klockan går nästan alldelesför snabbt.
 
 
 
Bilderna är ifrån min Weheartit sida - Länk
 
Inspiration - Känns som jag spenderar mer än halva livet på att leta efter inspiration. Alla gånger behöver jag inte inspiration men ändå kan jag sitta på Weheartit, Pinterest, hemnet och andra sidor i flera hundra timmar. Galet bra tidsfördriv och man blir ganska peppad, nästan över peppad.
 
Spotify/projekt - Planera inlägg eller kanske påbörja ett projekt som du alltid har viljat testa. Inget är omöjligt. Starta en hemsida, starta en webshop eller varför inte skriva en bok. Finns väldigt mycket man kan komma på att göra och vad är inte perfekt med lite musik i öronen?
 
Kamera/redigering/bloggar - Fotografera kan man alltid göra, testa nya vinklar eller inställningar. Överdriv när det gäller redigering. Att leka i något redigeringsprogram är alltid roligt, jag älskar det. Testa något crazy. Använd även din tid till att läsa och hitta nya bloggar du gillar. BRA TIDSFÖRDRIV!
 
Finns så mycket att göra men här är några av alla mina tips.
 
 

TIPS PÅ EN GOD SMAK IFRÅN BEN OCH JERRY'S

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Vet inte om den här smaken är speciellt ny eftersom jag sällan äter glass ifrån Ben & Jerry's men för mig är den ny. För två veckor sedan köpte jag den här smaken, dock glömde jag bort att glassen stod i frysen. Tog chansen att testa den nu i lördags när jag kom på att jag hade glass i frysen. (Ååå, vilken känsla när man inser att det finns glass i frysen) Älskar smaken och det är absolut en av mina favoriter, sååååå god!
 
Tipsa gärna mig om goda smaker, förutom Half Baked & Cookie Dough. (Avskyr dessa två smaker)
 
 

Sunday Challenge #15

                                                                                                 TEMA | Gammalt fotografi
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Söndag 10 Februari 2015 - 14:42
Inställningar: Bländare - f/3.0 | Slutartid - 1/20 | ISO 200

Tanken bakom: Gammalt, gammalt och ännu mer gammalt. En byggnad som är gammal tyckte jag passade perfekt i temat. Och att redigera den med lite repor, brus och sen med en brun färg skulle bli ännu bättre. Och här är mitt resultat, helt okej även fast den ser väldigt redigerad ut.
Bildbehandling: Redigerade i Photoshop CS5. Började med att ändra färgen, brunt och väldigt gammalt. Brus var det andra jag gjorde i redigeringen. Sist men inte minst fixade jag reporna/fläckarna med hjälp av en bild men även av att ladda ner lite nya penslar som passade in.
 
För att se flera bidrag Annika,  JuliaMaria  - Bidragen kan komma upp senare mot kvällen!
 
 

HAPPY VALENTINE'S DAY

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Skulle spendera dagen med min älskade pojkvän men han är ännu sjuk så vi skjuter fram allt. Vill helst skippa att bli sjuk och han behöver verkligen bli frisk och vila. Köpte en bukett med rosar till honom och resten av planerna som vi tänkte göra får vi som sagt göra en annan dag.
 
Hittade två nya smaker jag aldrig sett förutom, tänkte testa chokladen senare ikväll när Melodifestvalen börjar. En lugn och vanlig dag för min och Niclas, vilket är sjukt skönt. Hoppas ni alla får en bra dag ovasett om ni delar dagen med er själva eller någon/några ni älskar!
 
 

Förälskad i min nya mugg från Lagerhaus.

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Min kärlek till muggar är obeskrivlig, är helt beroende av muggar. Vet inte hur många jag äger men det är väldigt många. Den här söta muggen kommer ifrån Lagerhaus, visst är den söt? Baksidan av muggen är det en tvättbjörn med rosa tröja där det står "YOU MAKE ME HAPPY" Är helt förälskad.
 
 

Gamla Stan är ett vackert ställe!

 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Tänkte inte skriva något i detta inlägg men en liten text blir det. Tittade snabbt igenom alla kommenater som ramlat in under dagarna. Sjukt kul att så många flera gillade förra inlägget. Har några kommande tips/trix inlägg på ingång. Har du något du vill att jag ska berätta så kommentera gärna.
 
 

Fototips - Tips på vad du kan fotagrafera

Har fått frågan att göra detta inlägg och här är det. Olika tips på vad man kan fotografera. (finns så många idéer) Du kan fotografera allt du ser, det gäller bara att vrida lite på kameran och att hitta rätt vinkel. Det krävs lite tålamod men det är heltklart värt det. Va kreaktiv och låt din fantasi komma fram. Även fast inlägget är långt och kanske består av mycket text hoppas jag att ni som har väntat på inlägget uppskattar det!
 
 
 
 
Fotografera självporträtt eller varför inte fotografera någon annan? Galna och annorlunda porträtt. Testa något nytt. Kanske en annorlunda sminkning, något coolt ställe eller bara en ny frisyr. Olika outfitbilder kanske är något för dig? Prova olika vinklar som du själv skulle gilla.
 
Fotografera vattendroppar om du vill ha riktigt häftiga bilder. Du behöver inte bara fotografera inomhus, du kan även testa på att fotografera något utomhus. Har det inte regnat utomhus kan du använda en sprayflaska för att få vattendropparna. Testa även makrofotografering.
 
 
 
 
Om det inte spöregnar eller är snöstorm så tycker jag att du ska gå ut och fotografera. Även om vädret är tråkigt kan man lyckas med att fånga fina ögonblick utomhus i naturen. Prova alla olika vinklar, ibland behöver man ligga på marken för att få häftiga bilder.
 
Fotografera detaljer, husdjur, bokeh eller något annat fint motiv inomhus/utomhus. Varför inte fotografera något ätbart, ett fint fönster eller så gör din egen lilla fotostudio för att testa på produktfotografering. Papper, tejp och en lampa är allt som behövs. (sök på google, gör egen fotostudio)
 
 
 
 
Fotografera med en lång slutartid, det behöver inte bara vara nattbilder. Du kan fotografera något som rör sig eller ett fint vattenfall. Prova alla olika ljus och rörelser för att få fram en häftig bild. Vissa gånger behöver du ett stativ för lång slutartid, beror på vad du har för idé.

Dokumentera om din dag i skolan/på jobbet. Eller köra det klassiska idén. Ett foto i timmen, låt din kamera följa med dig hela dagen och fotografera hur din vardag kan se ut. Själv tycker jag den här idéen är roligt, vi gjorde detta flertal gånger som en läxa i skolan.
 
 
Känner du inte för att fotografera alls men vill ändå göra något? Varför inte redigera dina gamla bilder. Visa före och efter i bloggen eller på en annan internetsida. Prova att vara galen när det gäller redigering, någon cool effekt eller något liknande.
 
Mitt absolut sista tips i detta inlägg är ÄNNU MER INSPIRATION. Weheartit, tumblr och pinterest har många bilder som kan ge dig inspiration. Gör ett konto, spara bilder du gillar och skapa din egen idé. Kommer du på en smart idé men inte har tillgång till datorn, skriv ner det på mobilen (viktigt)
 
Följ mig på Weheartit och Pinterest
 
 

24 Januari - Miio Hoffman

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
 
 

Gårdagens solnedgång i två enkla bilder.

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Hela gårdagen var jag som en zoombie, galet trött. Men att missa solen kunde jag inte göra så jag fick ge mig ut på en promenad även fast min kropp knappt orkade. Vädret var verkligen fantastiskt. Resten av hela kvällen spenderade jag i soffan med killen, så skönt med en lugn och slapp dag.
 
 

En stilren och superfin lägenhet från hemnet.

 
 
 
 
 
 
 
Bilderna kommer ifrån www.hemnet.se
 
Kvällen spenderar jag med en kopp kaffe och flera timmar på hemnet. Älskar att surfa runt där och hitta inspiration, snygga lägenheter och även hus. Man glömmer verkligen bort tiden. Suttit inne på hemnet i snart tre timmar och det är ganska sjukt, dock är jag inte förvånad. Visst är den fin och stilren?
 
 

Bebe Rexha - I'm Gonna Show You Crazy

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Hittade den här fantasiska låten på radion för snart två veckor sedan och har blivit helt besatt av den. Lyssnar på den minst fem gånger varje dag. Tror inte jag kommer tröttna på den här låten, älskar den. Ett tips från mig till er, hoppas ni gillar det! (Stort tack för alla fina kommentarer i förra inlägget!)
 
 
 

Min första och efterlängtade tatuering, helt förälskad!

 
Bilden är tagen med min iPhone 5. Gillar inte bilder från mobilen, men här är min tatuering (!!!)
 
Väldigt många har väntat på detta inlägg och nu är det äntligen här. För fem dagar sedan tatuerade jag mig för första gången och här är resultatet. Som ni ser på bilden är det en kamera vid handleden. Inte speciellt skönt att tatuera sig men det är värt smärtan, är helt förälskad i tatueringen.
 
Är ganska trött idag eftersom jag tvingde mig själv att gå upp ur sängen efter två timmar med sömn. Anledningen varför jag gick upp så tidigt var för att jag tog båten till Stockholm, vilket betyder att jag är tillbaka hos killen nu. Kommer verkligen somna gott inatt om jag lyckas hålla mig vaken ett tag till. Bättre bilder på tatueringen kommer dyka upp i bloggen för er som är sugna på fler/bättre bilder.
 
 

Sunday Challenge #14

 TEMA | Fantasi
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Söndag 1 Februari 2015 - 16:35
Inställningar: Bländare - f/4.0 | Slutartid - 1/20 | ISO 2000

Tanken bakom: Hade ganska många idéer från början, men ingen bild blev som jag hade tänkt mig. Är även expert på att göra allt i sista sekunden så därför fick det bli något snabbt och enkelt. Som den här bilden, väldigt oväntad resultat och blev inte speciellt nöjd.
Bildbehandling: Ändrat färgerna på henne och ljusat upp bakgrunden lite extra. Har även tagit en pensel för att göra det magiska ljuset i händerna.
 
För att se flera bidrag Annika,  JuliaMaria  - Bidragen kan komma upp senare mot kvällen!
 
 
RSS 2.0