Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Helen Sehlberg - Södermalm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell - Helen Sehlberg
 
Vet inte hur länge jag har viljat besökt den här platsen men det är väldigt länge, åtta månader kanske. För några dagar sedan besökte jag och Helen den här platsen för att fotografera och jag gillar verkligen platsen. Här kommer bilderna ifrån Södermalm som jag lovade att visa här i bloggen.
 
 

Kungsträdgården, 20 April 2015

 
 
 
 
 
 
 
Fotograf - Ulrika Norman
 
Bloggen består av ganska mycket Kungsträdgården och snack om dom vackra körsbärsblommorna, men man får faktiskt passa på eftersom dom snart försvinner. (körsbärsträd är det bästa som finns) Träffade Ulrika i måndags då vi fotograferade varandra och här är några bilder på mig. Känns konstigt att stå framför kameran men på något sätt älskar jag det, fast inte lika mycket som att stå bakom kameran.
 
 

Helen Sehlberg i Kungsträdgården

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell - Helen Sehlberg
 
Vi har snackat väldigt många gånger om att vi skulle träffas och fotografera, nu blev det äntligen av. Startade dagen med att kliva upp tidigt för att fotografera fina Helen i Kungsträdgården. Vi och besökte även en häftig plats i Södermalm innan vi tog en fika på Starbucks, en mysig fredagmorgon. Fler bilder kommer dyka upp här i bloggen. Absolut inte sista gången jag vill fotograferar henne, en riktigt bra och trevlig människa!
 
 

Juulia Haverinen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell - Juulia Haverinen
 
 

Fotografering med Martina och Juulia

 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 | Modell Martina Ahlmark & Juulia Haverinen
 
Spenderat nästan hela min dag med Martina och hennes kompis Juulia, riktigt mysigt. Förutom att köra en roadtrip, shoppingrunda, fotografering som var det viktigaste under hela dagen så åt vi även lunch tillsammans. Lyckades fylla två minneskort och många av bilderna kommer ni får se här i bloggen.
 
 

Kungsträdgården i Stockholm

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4 & Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM

Började min dag väldigt tidigt med att träffa Ulrika i Kungsträdgården, tredje gången vi träffs och det är alltid lika roligt varje gång. Vi fotograferade varandra och Ulrika hade även en fotografering med ett fint kärlekspar. Vi avslutade morgonen tillsammans med lite fika, super mysigt!
 
Får frågan ganska ofta om jag vill fotografera nya ansikten och självklart vill jag det. Har du någon idé eller behöver bilder så ställer jag mer än gärna upp och plåtar. Kontakta mig gärna om du eller någon annan skulle vilja ställa upp som modell, finns i Stockholm. Ingen kostnad!
 
 

Sunday Challenge #19

TEMA | Landskap
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Onsdag 25 Mars 2015 - 18:08
Inställningar: Bländare - f/5.6 | Slutartid - 1/1328 | ISO 500

Tanken bakom: Hade tänkt att fotografera en ny bild till veckans tema men eftersom jag inte hittat något bra tillfälle eller varit på "landet" så fick det bli en bild över Norge. Bilden är några veckor gamla men tillräcklig ny. Såg även att jag inte har laddat upp här på bloggen, passade perfekt.
Bildbehandling: Beskärt bilden, kontrast, skärpa och även ändrat färgbalans.
 
För att se flera bidrag Annika, Amanda, Maria, Matilda och nya medlem Catarina.
 

Cherry Blossom, Kungsträdgården

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Vet inte hur många år jag har tjatat av att åka till Stockholm enbart för att fotografera dessa underbara träd. Under våren tvåtusentolv lyckades jag tvinga med mig min bror och två vänner och just när vi kommer till Stockholm så var allt borta efter den gången ville ingen följa med mig. Såå besviken. Försökte varje år efter den gången men lyckade aldrig tvinga med någon för att alla visste vad som kan hända.
 
Detta år är jag mer än lycklig eftersom jag har min pojkvän här i Stockholm och då har jag fler anledningar till att åka upp hit. Planen för dagen var att åka in till stan och kolla i butiker och det gjorde jag men jag gick även förbi Kungsträdgården innan jag åkte hem. Det är sååå vackert. Ska åka och fotografera mer nästa vecka när jag har mer tid. Körsbärsblommor är det bästa på hela året och jag skämtar inte, jag älskar träden!
 
 

FEMTIO NYANSER AV MÖRKER

 
 
Blev helt besatt/förälskad av första boken och var tvungen att se filmen. Alla som bara sett filmen och inte läst första boken, eran åsikt räknas inte för mig. Filmen hoppar ganska mycket, men samtidigt är det sjukt svårt att få med allt som finns i boken till en film. Nej det går bara inte. Filmen är bättre om man har läst första boken och jag förstår att vissa kan hata filmen, men boken är så mycket bättre filmen. Alla borde läsa boken innan dom säger något.
 
Eftersom vädret inte levererar så bra består nästan all min tid till att läsa böckerna. Har snart läst ut andra boken och kommer säkert börja på tredje boken redan ikväll. Jag vill inte att det ska ta slut, böckerna är så bra. Alla borde ge böckerna en chans eftersom det är så mycket mer detaljer där.
 
Mitt tips till er, läsa böckerna. Dom är sååååå bra!
(boken innerhåller mycket sex med handligen är bra)
 
 

Grå himmel över Hässelby Slott.

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Kom till Stockholm för några dagar sedan och är sjukt taggad på att fotografera. Visst Gotland har vackra ställen också, men det är inte lätt att åka över hela ön utan körkort plus att det har varit dåligt väder under tiden jag var där. Nästan två veckor med dåligt väder eller så hade jag noll inspiration.
 
Även fast vädret inte ville vara speciellt bra under gårdagen så blev det en liten roadtrip till Hässelby Slott. Om jag fick chansen skulle jag vilja besöka alla slott som finns i världen eftersom det finns så många fina slott och jag hade mer än gärna gått in och kollat runt.
 
 

VACKRA BLÅA BLOMMOR

 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Funderat, sökt utbildningar, fått panik, sökt utbildningar, funderat osv. Ungefär sådär har mina två senaste dagar sett ut, jag vet att jag vill plugga i höst men vad jag vill plugga är en fråga som jag funderat på väldigt länge. Nu har jag bestämt mig, ska bara tycka på den sista knappen. Sååå taggad!

Inte hunnit fotograferat något spännande i min vardag eller överhuvudtaget så därför blir det ännu en till bildbomb på vackra blommor.
 
 

GOTLAND, VISBY

 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM 
 
Håller tummarna på att det inte kommer snö nu när våren äntligen verkar vara påväg. Att springa runt med vårjacka, solglasögon och sina converse är en känsla jag verkligen älskar, håller bara tummarna på att det blir varmt nu och inte kallt, är ganska trött på kylan nu.
 
 

Mitt favoritställe är i flera tusen bitar.

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Alla som fotograferar har sina favoritställe och det har även jag också. Mitt bästa ställe på Gotland är en gammal sjutbana med stora höga väggar i betong och graffiti flaskor på marken. Graffiti är tillåtet på den platsen och det är tyvärr bara den enda platsen som jag vet på ön.
 
Hade planer att fotografera flera gånger nu i vår/sommar men först tjuvstarta med att fotografera min lillasyster även fast det regnade idag, men blev så besviken när jag kom fram. Vet inte hur jag har missat detta men tydligen ska dom spränga allt och bygga hus, varför just där? Nästan allt är i tusen bitar förutom den här väggen som finns på bilderna. Mitt favoritställe är snart borta och jag vet inte hur jag ska hitta ett nytt. Kan inte förklara hur förstörd, ledsen och besviken jag är. Hade ni sett stället innan så hade det vart lättare att förstå varför detta är katastrof.
 
 

Sunday Challenge #18

TEMA | Påsk
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Söndag 5 April 2015 - 17:48
Inställningar: Bländare - f/3.5 | Slutartid - 1/100 | ISO 1250

Tanken bakom: Påskliljor skulle jag fotografera först, men jag har inte hittat några. Tycker det är väldigt konstigt att dom inte kommit fram ännu eftersom dom alltid är tidiga annars. Istället fick det blir något snabbt och enkelt som påskris med några söta kycklingar som knappt syns.
Bildbehandling: Höjat kontrasten lite men annars är detta normal bilden.
 
För att se flera bidrag Annika, Amanda,Maria & Matilda  - Bidragen kan komma upp sent.
 
 

FORLIFE - ZERO CANCER

 
Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
Zero Cancer är ett armband som jag har haft i ett år om inte längre och nu har jag även inskaffat mig ett nytt där det står Forlife. Älskar färgen på dessa armband och det bästa är man skänker pengar till cancerforskning, hur bra är inte detta? SÅÅÅ SJUKT BRA, ÄLSKAR VERKLIGEN DET!
 
Dessa två skönheter använder jag varje dag och ni hittar dom på www.forlife.nu
 
 
RSS 2.0