Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

Bingos fotoskola, en fantastiskt bok

 
 
 
 
Spenderat min dag med den här fantastiska boken. Älskar boken och den är verkligen lärorik.

Efter några dagar hemma på ön bestämde jag mig för att packa min resväska och åka tillbaka till min pojkvän. Vilket betyder att jag befinner mig i Stockholm igen, väldigt skönt. Än så länge har jag inga planer för veckan, men flertal bra inlägg på ingång.

Bananpannkaka med hallon och mangon

 
 
 
 
Helt förälskad i pannkakorna som är gjorda på ägg och banan. Första gången jag får chansen att äta bananpannkakor och är redan sugen på att äta det igen. Wow, det var riktigt gott faktiskt. Ett bra tips för en god frukost, lunch eller middag.
 
Den senaste tiden har jag bara spenderat tid i Stockholm där min pojkvän bor. Förmodligen åker jag tillbaka redan efter helgen. Anledningen varför jag har åkt hem är för att jag har lite planer för kommande helgen som jag inte vill missa. Inget speciellt har hänt dom senaste veckorna eller inte som jag vill dela med mig av. Då inlägget kommer bli extremt tråkigt.

Platser jag vill besöka/fotografera

 
Det är rätt många månader sedan jag började med en kategori som heter ''platser jag vill besöka'' som ni också borde besöka. Norrsken kanske inte är en plats man vill besöka, men det är heltklart något man vill se och fotografera.
 
 
 
 
 
 
 
Två bakgrundsbilder på norrsken
 
Trodde jag hade berättat i bloggen att min största dröm är att se och fotografera ett norrsken men det hade jag tydligen inte. Blir typ irriterad av att se på bilderna för jag blir sååååå avundsjuk. Den 12 september hade det vart norrsken här på ön som jag totalt missat eller infon hade inte kommit fram till mig. Kärlek vid första ögonkast? JAAA, det tror jag på!
 

Inredningsdetaljer av gör hela bilden

 
Bilder lånat från hemnet.se
 
Älskar att spendera tid i inredningsbutiker eller att titta runt på internet i timmar som jag säkert sagt tidigare. Fattar kanppt själv att jag blivit så beroende av det. Skulle så gärna vilja inreda min egen lägenhet men planen är att flytta inom ett halvår och jag känner mig inte taggad för att lägga ner energi om jag ändå ska flytta. Men samlar på mig inredningsprylar gör jag för fullt.
 
Vet ni hur stor skillnad detaljer gör en bild? När jag letar efter inredningsbilder är det detaljer som av gör hela bilder för mig. Bilden blir mer personlig pga små små detaljeroch inspiration får man verkligen av att kolla på inredningsbilder.

Avocado smoothie, mhhhmm

 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm f/1.4
 
Spenderat så gott som hela dagen hemma hos Johanna. Hängt i köket en stor del av dagen där både smoothie, kladdkaka och kaffe har åkt ner i magen. Vi fick även tid att leka med min kamera och springa lite ärende. En väääldigt bra dag med henne.
 

Två deltagare ifrån Paradise Hotel

 
 
 
 
Jasmine Gustafsson och Smail Alihodzic
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon lens EF 50 mm 1:1.4 + blixt
 
Nämen titta vem vi har här, två Paradise hotel deltagare. Jasse och Smail är två fantastiska personer som jag fick träffa under gårdagen när jag jobbade på Terrassen. Dessa två skulle jag lätt kunna hänga med, två galet sköna personer. Mingel stod på deras schemat medan jag fotograferade kvällens gäster som besökt oss. Nattpasset var faktiskt helt okej.
 
Nackdelen med att tacka ja till nattpasset var självklart hela resan. Från Stockholm till Gotland. Jobba några timmar och därefter tillbaka till Stockholm. Räknade ut att jag var på ön åtta timmar. Inte värt resan men heltklart värt att träffa Smail och Jasse.
 

Sunday Challenge #7

 
TEMA | Grodperspektiv
 
 
 
 
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp varsitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
Bilden är fotad: Söndag den 5 Oktober - 13:17
Inställningar: Bländare - f/2.5 | Slutartid - 1/200 | ISO 400
Tanken bakom: Temat frodperspektiv för mig är att ligga ner på marken vilket jag gjort i det här fallet och även vinklat upp kameran lite. Resultatet vart jag inte super nöjd med men hade noll inspiration.
Bildbehandling: Ökat kontrasten lite smått och lagt på mer färg.
 
För att se flera bidrag AnnikaFeliciaJulia  Maria & Rebecka - Bidragen kan vara sena, men kika in på måndag!
 

Avslöjer vart ifrån kameraväskan kommer

 
 
 
För flera veckor sedan började många fråga vart min nya kameraväska kommer ifrån. Och nu tänker jag avslöja vart man köper den här fina skönheten. Tips för alla som vill ha en enkel, prisvärd och väldigt snygg väska/kameraväska.
 
Kameraväskan kommer ifrån Ebay. Kostade mig runt trehundra kronor då även frakten är med räknad. Du får plats med kamerahuset och ett objektiv. Kanske mer, beror på hur du packar dina väskor. Eftersom jag har batterigrepp så får det inte plats mycket mer än så men det är inte meningen att jag ska använda väskan när jag ska ha med mig all tillbehör till kameran. 
 
Ebay är kanske ingen sida man ska lita på till hundra prosent. Så dubbelkolla omdömet innan du beställer något dyrt. Leveranstiden är kanske lite negativ, du måste ha tålamod. Mellan två till tre veckor tar det. LÄNK TILL VÄSKAN!
RSS 2.0