6 TIPS NÄR MAN FOTOGRAFERAR

Fototips

Oftast när jag ska fotografera något har jag en referensbild eller kanske en skiss för att underlätta för mig själv. Brukar även har en plan på vad som ska finnas med i bilden och vad som ska vara fokus. Fokuset kanske är på en speciell maträtt, en speciell produkt eller vill ha bara få med en känsla i bilden. Planen bakom den här bilden var att göra ett härligt upplägg där jag ville arbetar med linjer och formar. Här kommer nu mina sex bästa tips för att fotografera stilla objekt!

BÖRJA MED BAKGRUND, UPPLÄGG OCH LJUS

Även fast man kanske har en skiss eller en plan för bilden så behöver man testa olika bakgrunder, upplägg och framför allt hur ljuset ska falla på sakerna i bilden. Testade olika förslag innan jag hittade rätt bakgrund för att sedan kunna lägga upp mina olika former samtidigt som jag testade ljuset. Innan jag gick vidare med att kasta in produkter såg jag även till jag hade rutnät på kameran för att underlätta då jag vill ha raka linje på allt som finns med i bilden!

ARBETA MED FÄRGER OCH FORMER

Arbeta med olika former, storlekar och även färger. Själv håller jag fortfarande på att smala på mig mängder med olika material, former och färger. Men det gäller att verkligen se sig omkring för du kan ha saker i ditt hem som du aldrig tidigare hade kunna tro skulle passa in i bild. Det har hänt mig flera gånger att jag hittar saker hemma!

ANVÄND STATIV OM DU SKA FOTOGRAFERA

Hade en liten blixt vid sidan av bilden men om jag inte hade haft det så hade ljuset varit så mycket sämre men trots att jag hade en blixt som hjälpte mig så använde jag mitt stativ. Är inte den personen som älskar stativ men försöker vänja mig och är tacksam dem gångerna jag faktiskt använder stativ då allt blir bättre men skärpa, ljus och redigering.

MELLANRUM MELLAN PRODUKTER

Mellanrum mellan produkter är något ögat fastnar för men det betyder inte att man alltid måste ha det. Älskar "röriga" bilder också eftersom man börjar granska hela bilden. Men tekniskt sett är en bild med mellanrum är uppskattad hos många.

BOMULLSHANSKAR UNDERLÄTTAR FÖR REDIGERINGEN

Bomullshanskar är verkligen ett plus. Varje gång jag använder mig av produkter så torkar jag självklart av ytorna innan för att slippa efterarbeta bilderna i flera timmar men skulle jag inte ha bomullshanskar kommer jag sitta och svära för att hårstrån, dam och framför allt fingeravtryck som inte är det lättaste att redigera bort!

SMÅ STEG OCH ÄNDRINGAR

Finns ingen anledning till att snåla med bilder när man fotograferar digitalt. När jag skulle fotografera dessa bilder så tog jag minst en bild för minsta lilla ändring. Små, små, små steg kan vara räddningen av bilden. Förr när jag inte blev speciellt nöjd så började jag alltid om fast det hade kunna hjälpt att vrida på objektet eller testa att blocka bort saker.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Jenniferhirsch
Jenniferhirsch,

Riktigt bra tips <3

nouw.com/jenniferhirsch
petra,

så fina tips:) kramar

mammansprinsessor.blogg.se
nellielillskog
nellielillskog,

Men ja!! Mer inlägg som dessa, du är ju så himla duktig och då blir dessa inlägg så roliga att läsa oxå <3

nouw.com/nellielillskog
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,

Älskar dina fototips och älskar hur ljuset i bilden fallet och gör att bakgrunden blir lite mörkare ner till! Blev så taggad på fota produkter igen!! 😍❤

nouw.com/emmeliesehlin
Johannna
Johannna,

Åh, älskar alltid när man får mer fototips <3

nouw.com/johannna
Enna,

Så otroligt bra tips! Fler sådana inlägg 😊

sayyeastofashion.blogg.se
ebbabrage
ebbabrage,

Men vilka sjukt bra tips!! De ska jag verkligen ta med mig i fortsättningen 🥰

nouw.com/ebbabrage
aliceemericsson
aliceemericsson,

Vilka bra tips! Börjar faktiskt bli lite sugen på att rota fram min systemkamera igen, hihi. Kram! <3

nouw.com/aliceemericsson
Marie,

Oh tack för toppenbra tips

sweetwordsbymirre.com
hilmak
hilmak,

Älskar såna här tips!! 😍

nouw.com/hilmak