12 NOSTALGISKA SAKER FRÅN BARNDOMEN

Högtider

När man tömde oboy förpackningen och skogaholmslimpan tog slut

Mellis direkt efter skolan måste varit det bästa målet på hela dagen. Här kunde man bestämma helt själv vad man ville äta, oftast åt man skogaholmslimpa med hushållsosten och flera glas oboy för det var enkelt. Hade man tur kunde man även trycka i sig kalaspuffar och fil. Varje gång man hade rostbröd fick man passa på att ta marmelad eller sylt till sina smörgåsar. Eller när man hade rågkaka som man kunde kasta in smörgås snabbt i micron. Smält ost och skinka var gott men något som var ännu bättre var när man hade socker och kanel på sin macka. Visste man att ingen skulle komma hem på ett tag tog man alltid fram glass förpackningen och gjorde sin egen chokladsås av oboy. Skulle kunna rabbla upp mycket annat som kan åt till mellis men ni hör själva hur underbar tid man hade efter skolan.


Gjorde egna ramsor tillsammans med sin bästis

Hur många ramsor har man inte kommit på under barndomen? Det var roligare att göra egna låtar/ramsor än dem som existerade, jag och min bästis Nathalie var grymma på att komma på något eget. Det bästa var även att vi bodde vägg i vägg så vi hade tid till att göra flera ramsor och låtar.


Fylla i varandras kompisböcker

Nämen snälla, hur mysigt var det inte att skriva i andras kompisböcker? Det fanns variationer av böcker men oftast skulle man svara på standard frågor om sig själv men även lite klurigare frågor om framtid, partner, fritid osv. Det bästa var om man hade en bild att klistra in i boken, älskar att kolla i mina böcker.


Busringa någon

Detta måste nästan allt gjort även vilken ålder man är, vissa gånger gick det till överstyr men dem flesta gångerna skötte man sig.


Tävlade om högsta siffran i glaset

När man var mindre var det viktigt att vara äldre än alla andra. Trots att jag gick men dem som var ett är yngre än mig så spelade siffran i glaset STOR roll. Högsta siffran i glaset vann och detta gjorde man varje lunch i skolan eller middag hemma med syskonen. Nu vill man ha minsta siffran!


Memorerade kompisens hemnummer

Viktigt var att man kunde sitt eget nummer och jag kan fortfarande mitt hemnummer trots att vi inte haft en hemtelefon på flera år. Vissa av alla telefonnummer sitter fortfarande kvar i huvudet, men när det gäller mobilnummer i dagsläget kan jag bara mitt eget. När man var mindre hade man inte samma teknik och söka i telefonkatalog var så tråkigt att man tog sig tid att lära sig alla viktiga hemnummer till sina vänner och mobilnumret till föräldrarna.


Byte ringsignaler och teman med varandra

Tiden när man fick en egen telefon var det så populärt att byta mobilteman och signaler över blå-tand som vi kallade det för. Man ville ha så många teman som möjligt så man kunde byta sen. Eftersom vi bara hade telefon för att ringa, spela och smsa så fanns det inte bättre än att byta teman eller spela snake. Bästa tiden!


Drömmen att få ha en DATE-Parfym på hyllan

Vad ska man säga? Det var en dröm som någon gång gick i uppfyllelse.Leksakerna som existerade

Om man inte gjorde coola tricks med en jojo eller studsbollar hade man alltid en furby eller en tamagotchi att leka med. Tänk alla gånger kan bytte Pokémon kort med varandra eller Digimon kort? Och bokmärken samlade man på men också alla vackra kulor man ägde. Man spelade alltid bort alla fula kulor för att sedan vinna alla fina.


Brevpapper och suddgummi som luktade

Det var inte bara helt underbart att ge bort luktande sudd utan även att samla på dem. Bästa med att skriva i böckerna var när man fick sudda och känna den härliga doften. Alla hade brevvänner eller? Jag hade många brevvänner och älskade att skriva brev, speciellt på brevpapper som luktade gott!


Magkrampen när man fick välja mellan telefon och internet

Det här är ett starkt minne. Varje gång man satt vid datorn och spelade hoppades man på att ingen behövde ha telefonen. Ringde det så slöt hela internet att fungera, vi var många syskon som ville använda telefon och internet hela tiden men det gick inte att använda samtidigt. Varje gång en kompis ringde och föräldrarna satt vid datorn fick man magkramp för man visste vad som hände, internet slutade fungera.


Man fick använda sin fantasi extremt mycket

Eftersom man inte hade telefon och inte alltid fick sitta bänkad framför Disney Chanel eller något annat bra program fick man försöka vara vara fyndig med att komma på lekar. Om vi inte gömde oss för alla bilar längst vägen till skolan så hittade vi alltid på andra lekar än dem som redan fanns.


kärlek beatrice

Follow me on : Nouw - Instagram

Gillar

Kommentarer

Johanna Utterberg,
Alltså jaaaa, känner igen sååå mycket! Typ DATE-parfymen, hade flera!! Och oboy, fick jag alltid drick hos en kompis som mellanmål, bästa! Även pokemonkort, det där med internet och telefon och så förstås att byta ringsingnaler och teman, alltså barndomen!! <3

Längtar tills imorgon, värsta mysdagen!!! PUSS
johannautterberg.se
felicianelen
felicianelen,
så mycket jag kände igen mig i detta, så kul att läsa 🥰
nouw.com/felicianelen
johnssons
johnssons,
Så kul att läsa och så mycket man känner igen sig i detta<3
nouw.com/johnssons
celinelundqvists
celinelundqvists,
Omg kompisböcker <333 det bästa jag visste!
nouw.com/celinelundqvists
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Underbara minnen. Vilken nostalgi! Fick faktiskt en kompisbok i födelsedagspresent nu som äldre, som alla på min födelsedagsfest sen roade sig med att fylla i.
Rätt skön tid faktiskt när det inte kretsade så mycket kring mobilen. Men minns samtidigt med glädje reklamen i tidningar för att beställa bakgrundsbilder och ringsignaler i mobilen.
nouw.com/jossustravelpics
corneliaeri
corneliaeri,
Meeen myyys! <3 Åhh så mkt minnen.
nouw.com/corneliaeri
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Åh men alltså ja vad jag älskar detta inlägg, så himla roligt att man får tillbaka alla minnen från barndomen. Älskade verkligen kompisböckerna man hade, tror tyvärr inte att jag har någon kvar vilket är så synd för hade varit så roligt att kolla i. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Emma Engström,
Haha åhh vad jag älskar det här!! Kan skriva under på alla punkter här faktiskt, så sjukt hur man tänkte och gjorde när man var yngre och hande nästan glömt bort det! :'D Fick i alla fall ett himla gott skratt, underbara minnen!! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
LPamqvist
LPamqvist,
Vilket fantastiskt härligt inlägg och vilka minnen man kastas tillbaka till när man läser din text. Det kvällens bästa läsning!!
nouw.com/lpamqvist
beattriicee
beattriicee,
Åhhh, så kul att det blev kvällens bästa läsning. Älskar när man kastas tillbaka i tiden!! ✨
nouw.com/beattriicee
fiaberggren
fiaberggren,
Men gud vilken nostalgi!! <3 haha hade helt glömt date-parfymerna, kompisböcker och skickande av teman och ringsignaler, men det var juu för roligt!!!
nouw.com/fiaberggren